Siirry sisältöön

Tiistaina 29.10. klo 17.00-19.00 Lahden pääkirjaston Monitoimitilassa 2. krs pääsevät jälleen kaikki mukavat ihmiset laulamaan. Juontajana on tuttuun tapaan Ari Hukkanen.

Lahden kaupunginkirjaston musiikkiosaston perustamisesta tulee syksyllä kuluneeksi 50 vuotta. Juhlaviikon aikana pääsee tutustumaan nykyisen musiikkialueen monipuoliseen toimintaan, tutustumaan rytmimusiikin historiaan ja 50 vuoden takaisiin listahitteihin tai tarttumaan mikkiin kaikille avoimessa karaokessa.

Syksyn muut karaokeillat: 26. marraskuuta ja 17. joulukuuta

 

Tapani Ripatti (toimittaja) ja Kertsi Vähävuori (Lahden videokuvaajat) keräävät aineistoa pop-musiikista ja nuorisokulttuurin ilmiöistä Heinolassa 60- ja 70-luvuilla.  Tuo mukanasi lehtileikkeitä, valokuvia, filmiä jne. Materiaalia kerätään dokumenttileffaa varten.

Tapani Ripatti kertoo klo 16.30 ja 17.15, mitä hän on kaivanut Heinolan pophistoriasta esiin. Tule mukaan keskustelemaan!

 

Maanantaina 23.9. klo 18.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa päästään juurimusiikin alkulähteille. Kitarataituri ja muusikko Paavo Pesonen perehdyttää kuulijansa pohjoisamerikkalaisen juurimusiikin saloihin soiton ja kerronnan keinoin. Paavo Pesonen lukeutuu maamme eturivin juurimuusikoihin.

Esitys on osa Lahden Jazztori 2019 ohjelmaa.

Esitykseen on vapaa pääsy, mutta paikkoja on rajoitetusti.

Tiistaina 19.3. klo 17 Lahden pääkirjaston monitoimitilassa 2.krs musiikin genrevinkkaus. Aiheena elektroakustinen musiikki. Mitä on elektroakustinen musiikki? Kuka sitä tekee ja miksi?

Genrevinkkauksessa syvennytään musiikin eri tyylilajeihin vinkkauksen teeman mukaisesti. Aiheesta kuunnellaan esimerkkejä ja käydään läpi lyhyesti genren historiaa sekä merkittäviä säveltäjiä ja teoksia.

Lauantaina 9.3. klo 12.00-1300 Lahden pääkirjaston musiikkialueella lastenkonsertti ja soitinkokeilutuokio.

Tule kuuntelemaan lasten musiikkiesityksiä ja laulamaan mukana tuttuja lastenlauluja Lahden Musiikkimaan opettajien ja oppilaiden kanssa.

Konsertti kestää n. 30 minuuttia ja sen jälkeen halukkaat pääsevät opettajan kanssa kokeilemaan pianoa, viulua ja ukulelea.

12.00-12.30 lastenkonsertti

12.30-13.00 soitinkokeilutuokio

Tiistaina 26.2. klo 18.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa esiintyy kokoonpano JazzSoi. Ryhmän muodostavat laulajat Katja Koistinen ja Baby Boy Varhama, pianisti Matti Hussi ja kontrabasisti Antti Akkanen.

Ohjelmisto koostuu Amerikan suuresta laulukirjasta valituista paloista, jazzstandardeista, joista nelikko on tehnyt omannäköisensä sovitukset.

Konserttiin on vapaa pääsy, mutta paikkoja on rajoitetusti.

Tiistaina 19.2. klo 17 Lahden pääkirjaston monitoimitilassa 2.krs musiikin genrevinkkaus. Esittelyssä "kulttibändien kuningas" Läjä Äijälä. Perehdytään Äijälän laajaan tuotantoon esim. Terveet kädet, The Leo Bulgariloves ja The Sultans.

Genrevinkkauksessa syvennytään musiikin eri tyylilajeihin vinkkauksen teeman mukaisesti. Aiheesta kuunnellaan esimerkkejä ja käydään läpi lyhyesti genren historiaa sekä merkittäviä säveltäjiä ja teoksia.

Keskiviikkona 7.11. klo 18.00 Lahden pääkirjaston monitoimitilassa 2. krs räp-taiteilija Dxxxa D esittelee 80-luvun räp klassikoita, kuten Grandmaster Flash & Furious sekä Eric B & Rakim. Genrevinkkauksessa syvennytään musiikin eri tyylilajeihin vinkkauksen teeman mukaisesti. Aiheesta kuunnellaan esimerkkejä ja käydään läpi lyhyesti genren historiaa sekä merkittäviä säveltäjiä ja teoksia.

Tiistaina 23. lokakuuta klo 17.00 Lahden pääkirjaston Monitoimitilassa 2. krs

pääsevät jälleen kaikki mukavat ihmiset laulamaan.

Juontajana on tuttuun tapaan Ari Hukkanen.

Tiistaina 16.10. klo 18.00 Lahden pääkirjaston monitoimitilassa 2. krs Chiptune-artisti Defilus esittelee bitti-musiikin monimuotoisuutta. Genrevinkkauksessa syvennytään musiikin eri tyylilajeihin vinkkauksen teeman mukaisesti. Aiheesta kuunnellaan esimerkkejä ja käydään läpi lyhyesti genren historiaa sekä merkittäviä säveltäjiä ja teoksia.