Siirry sisältöön

Kuukauden levy: Beastie Boys – Ill Communication

Beastie Boysin neljäs albumi Ill Communication täyttää tämän vuoden toukokuussa 30 vuotta. Tämä kolmekymppinen albumi pitää sisällään klassista hiphopia ja punkkia – jazzia unohtamatta.

Beastie Boysin sanat ovat usein hauskoja, itseironisia ja kekseliäitä. Debyyttialbumi Licensed To Ill oli esitetty ironisesti stereotyyppisen frat-boyn (=tyypillinen Yhdysvaltalainen huonosti käyttäytyvä college-opiskelija) näkökulmasta. Sen sijaan tämän albumin sanoitukset ovat enemmän yhtyeen omasta näkökulmasta kirjoitettuja (joskin toisinaan myös hieman liioiteltuja ja tekaistuja).

Albumin kenties tunnetuin kappale on Sabotage. Se on vuodatus fiktiivistä tuottajaa kohtaan, joka sabotoi bändiä ja pidättelee heidän tuottamistaan. Tällä kappaleella, kuten suuressa osassa albumia kuullaan Beastie Boysin pojat oikeiden soittimien äärellä. Albumi onkin harppaus poispäin samplaukseen pohjautuvasta musiikista.

Ota tästä kuunteluun kova kattaus Beastie Boysia!

Varaa levy verkkokirjastosta.

Albumin vinkkasi Otto.

Tutustu myös muihin kuukauden levyihin.