Siirry sisältöön

Nastolan kirjastossa ei voi asioida palveluajan jälkeen 26.11.2021-2.1.2022 välisenä aikana. Omatoimikirjaston aukioloaikaa rajoitetaan epäasiallisen käyttäytymisen vuoksi. Omatoimikirjastossa on rikottu käyttösääntöjä ja tehty ilkivaltaa.

Nastolan omatoimikirjastossa voi edelleen asioida aamulla ennen palveluajan alkamista. Omatoimiaika alkaa arkisin klo 6.00.

Nastolan kirjaston palveluajat:

Maanantaisin palveluaika klo 13.00–19.00
Tiistaisin palveluaika klo 13.00–19.00
Keskiviikkoisin palveluaika klo 10.00–17.00
Torstaisin palveluaika klo 13.00–19.00
Perjantaisin palveluaika klo 10.00–17.00

Jouluajan aukioloajat:

Torstaina 23.12. klo 10.00-16.00. (Omatoimiaika klo 6-10.)
Perjantaista sunnuntaihin 24.12.-26.12. kirjasto on suljettu.
Perjantaina 31.12. klo 10.00-16.00. (Omatoimiaika klo 6-10.)
Lauantaina ja sunnuntaina 1.1.-2.1. kirjasto on suljettu.

Omatoimikirjastoon pitää kirjautua sisään omalla kortilla!
Jokainen asiakas on vastuussa sisään päästämiensä henkilöiden toiminnasta kirjastossa.

Lahden lähikirjastoihin on viime vuosina saatu omatoimitekniikka, ja omatoimiaika on nyt käytössä kuudessa Lahden lähikirjastossa: Kärpäsessä, Jalkarannassa, Nastolassa, Liipolassa, Ahtialassa ja Mukkulassa. Asiakkaat ovat löytäneet omatoimikirjastot, ja niissä on asioitu ahkerasti.

Elokuussa alkaneessa Meidän lähikirjasto -hankkeessa kehitetään lähikirjastojen ja erityisesti omatoimiajan käyttöä. Perinteisesti kirjastossa käydään muun muassa lainaamassa aineistoja, lukemassa lehtiä, käyttämässä tietokoneita ja osallistumassa tapahtumiin. Omatoimikirjastossa voi kuitenkin tehdä kaikenlaista muutakin. Kirjastot ovat ihan meidän kaikkien yhteistä, vapaata tilaa, jossa saa viettää aikaa ilman maksua. Nyt omatoimitekniikan myötä tätä tilaa voi käyttää aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Meidän lähikirjasto -hankkeessa etsitään asukkaita ja järjestöjä, jotka haluavat käyttää hyödykseen kirjaston tiloja, ja järjestää omatoimiaikana toimintaa. Ajatuksena on, että kuka tahansa voi järjestää lähikirjastossa itsensä näköistä, yhteisöllistä, kaikille avointa tekemistä. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, ja se on maksutonta. Kirjasto tarjoaa toiminnalle tilan ja henkilökunta auttaa toiminnan käynnistämisessä ja markkinoinnissa sopimuksen mukaan. Sinä saat mukavaa ja mieluista ajanvietettä yhdessä muiden kanssa.

Asukkaiden ja järjestöjen kirjastossa järjestämää toimintaa voisi olla esimerkiksi aamuinen lehtienlukukerho, jossa luetaan päivän lehdet ja keskustellaan ajankohtaisista asioista. Ehkä osaat tehdä origameja, ja haluaisit tehdä niitä yhdessä muiden kanssa? Tai ehkä haluaisit olla mukana kirjastossa kokoontuvassa pelikerhossa, tai ihan vaan kohdata ja rupatella muiden kanssa? Kärpäsessä, Ahtialassa ja Mukkulassa voit järjestää tapahtumia erillisissä monitoimitiloissa ja Nastolassa tapahtumatorilla. Tiloista löytyy pöytiä, tuoleja ja esitystekniikkaa. Myös varsinaiset kirjastosalit ja niistä löytyvät pöytäryhmät ja sopet ovat käytettävissä.

Nyt on mahtava mahdollisuus kokeilla, mitä kaikkea lähikirjastossa voikaan tehdä. Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro, mitä sinä haluaisit kirjastossa toteuttaa tai millaiseen toimintaan haluaisit osallistua. Tehdään yhdessä lähikirjastosta #meidänlähikirjasto.

Pauliina Tuomela
Meidän lähikirjasto -hanke
p. 044 416 4139
pauliina.tuomela@lahti.fi