Siirry sisältöön

Kuukauden levy: Ed Sheeran – X

Ed Sheeranin X -albumi täytti kesäkuussa 10 vuotta. Tämä Sheeranin toinen levy siivitti hänen tiensä ihmisten tietoisuuteen ja maailmanlaajuiseen suosioon. Levy pitää sisällään akustisia balladeja sekä pop-, rap-, ja rock-vivahteisiakin biisejä.

Ed Sheeran on brittiläinen laulaja-lauluntekijä ja hän on tunnettu live looping -tekniikasta, jonka ympärille hän on brändinsä ja live-esiintymisensä rakentanut. Live looping tarkoittaa reaaliaikaista instrumentin äänittämistä, jonka jälkeen laite toistaa äänitettyä pätkää niin pitkään, kunnes se pysäytetään. Tämä vaikuttaa myös kappaleiden sävellys-, sovitus- ja tuotantoprosessiin, sillä kappaleet on tehtävä siten, että ne pystytään esittämään looperia käyttäen.

Levy pitää sisällään Sheeranin isoimpia hittejä, jotka ovat yltäneet Billboardin hot 100 listan 2. sijalle asti. Sing, Thinking out loud ja Photograph ovat kenties levyn tunnetuimmat biisit, eikä suotta.

Sing yhdistelee räppiä ja poppia menevään tempoon ja oli myös Sheeranin ensimmäinen Britannian nro 1 single. Thinking out loud taas hitaampi, soulahtava kappale, joka saavutti top 10 listasijoituksia 31 maassa (nro 1 Britannia ja Australia, nro 2 USA ja Kanada). Photograph puolestaan edustaa tuttua balladiosastoa Sheeranin tuotannossa. Tämäkin kappale ylsi huomionarvoisiin listasijoituksiin julkaisunsa aikaan.  

Levyn sanoituksista ja sävellyksistä voit löytää suuria tunteita rakkaudesta, pettymyksestä, toivosta ja kaipuusta. Biisit ovat tarttuvia ja helposti lähestyttäviä. Onkin varmaa, että Sheeranin tulkinta lämmittää paatuneemmankin musadiggarin sydäntä eikä myöskään ihme, että hän on noussut yhdeksi maailman suosituimmista musiikintekijöistä ja artisteista.

Albumin vinkkasi Otto P

Varaa levy verkkokirjastosta.

Tutustu myös muihin kuukauden levyihin.