Siirry sisältöön

Kuukauden levy: Aili Ikonen – Piirrä minut

Aili Ikonen tunnetaan jazzlaulaja-lauluntekijänä sekä lauluyhtye Rajattoman jäsenenä. Häneltä on ilmestynyt neljä sooloalbumia, joista tuorein ilmestyi vuonna 2023 ja kantaa nimeä Helposti palavaa.

Kuukauden levyksi valitsin kuitenkin Piirrä minut -albumin vuodelta 2017, sillä se on oma suosikkini Ikosen tuotannosta. Tutustu silti ihmeessä muihinkin!

Avausraita Että näkisin sinut taas kietoo kuulijan herkkävireisten tunteiden ja eteerisen tulkinnan kääreeseen. Viipyilevä kaipaus ja melankoliset tuokiokuvat ovat lähes käsinkosketeltavia.

Kaiken kaikkiaan levyllä soi henkilökohtaisia sävyjä ja elävästä elämästä ammentavaa tunnekirjoa. Erityisen kaunis esimerkki tästä on Syli, joka on laulu vanhemmalta lapselle. Monelle samaistuttavia ovat myös unettomuudessa vellovan ihmisen mielenliikkeet kappaleessa Yöllä.

Elämme kukkeinta kesää, ja Piirrä minut -levyltä löytyy mainiosti svengaava, nuoruuden huolettomuudesta kertova kesälaulu Nuori vapaa nainen. Samaisella raidalla kuullaan myös Ikosen taidokasta chat-lurittelua. Toinen kesäisiä tuntemuksia herättävä kappale on Laulu merelle, jossa puolestaan framille nousee saksofoni. Levyn päättää herkkä rakkauslaulu Armaalle, jonka riisuttu sovitus pianosäestyksineen toimii hienosti.

Kaikki levyn kappaleet ovat Aili Ikosen käsialaa. Albumilla ei kuulla pelkästään laulullista taituruutta, vaan myös bändin soitanto on suomijazzin huipputasoa. Lisää täyteläisiä sävyjä levylle tuo jousikvartetti. Ammattitaitoa löytyy siis vaikka muille jakaa.

Albumin vinkkasi Anniina

Varaa levy verkkokirjastosta.

Albumin vinkkasi Anniina.

Tutustu myös muihin kuukauden levyihin.