Siirry sisältöön

Kuukauden levy: The Band – The Last Waltz

Pidätkö rumpalilaulajista?  Pidätkö pianistilaulajista? Entä basistilaulajista? Entä vaikkapa Bob Dylanista tai Joni Mitchellistä? Tällä levyllä on kaikkea tätä ja enemmän!

Onko myöskään parempaa bändin nimeä kuin The Band? Yksinkertainen, mutta puhuu myös paljon bändistä itsestään, sillä heidän uransa alkoikin taustayhtyeenä eri artisteille, kuten Ronnie Hawkins ja edellä mainittu Bob Dylan!

The Last Waltz on konserttiäänitys kiitospäivältä 1976. Konsertti oli bändin jäähyväiskeikaksi tarkoitettu spektaakkeli, joka sisälsi muun muassa täyden kiitospäivän aterian yleisölle.

Konsertissa bändi vetää omin voimin omia kappaleitaan, mutta soittavat myös monia kappaleita vierailevien artistien kanssa. Kappaleita on monenlaisia, rockia, folkia, balladeja ja esim. kappale Up On Cripple Creek voitaisiin jopa luonnehtia country-funkiksi. Kappaleella on funkille tyypillinen komppi ja wah-pedaalin läpi soitettu clavinetti. Tämä yhdistettynä Levon Helmin Arkansaslaisella aksentilla vedettyyn lauluun on lähes täydellinen kombo!

Äänitteen lisäksi konsertti kuvattiin ja samalla tehtiin yhtyeestä dokumentti, jonka ohjasi Martin Scorcese. Tämä keikka ja dokkari löytyvät kirjaston kokoelmasta Blu-Ray julkaisuna.

Varaa levy verkkokirjastosta.

Albumin vinkkasi Otto.

Tutustu myös muihin kuukauden levyihin.