Siirry sisältöön

Kuukauden levy: Leevi and The Leavings: Varasteleva joulupukki

Varasteleva joulupukki on kuulunut omiin jouluperinteisiini jo vuosien ajan ja syystä. Levy on alusta loppuun Leevi and the Leavingsiä parhaimmillaan ja kuuluu selkeästi bändin albumeiden parhaimmistoon. Mielestäni albumi on kokonaisuutena paras Leevi and the Leavings albumi, koska selkeä teema pitää sen hienosti kasassa.

Levy koostuu jo aikaisemmin julkaistuista joulusingleistä, sekä viidestä albumille kirjoitetusta kappaleesta. Singleinä aikaisemmin oli julkaistu vuonna 1988 Joulutarinoita maxisingle joka sisälsi kappaleet Joulukertomus, Jouluksi mummolaan ja Jerusalem, sekä vuonna 1989 Oikein surullista joulua, jonka b-puolelta löytyy kappale Onneksi jouluun on aikaa. Albumin uudelleenmasteroituun versioon lisättiin myös kappale Jouluaattona kännissä.

Varasteleva joulupukki onnistuu olemaan samaan aikaan perinteisen jouluinen ja käsittelemään tuttuun Leevi and the Leavings tapaan myös elämän synkempää puolta, ylikaupallisuutta, köyhyyttä, alkoholismia ja perheväkivaltaa. Levy on hauska, koskettava ja paikoin jopa synkkä.

Leavings-orkesteri kiertää tänä vuonna soittamassa varasteleva joulupukki levyä, solisteinaan Jarkko Martikainen ja Siiri Nordin. Jos et käynyt katsomassa Sibeliustalon konserttia, kerkeät vielä alku joulukuusta keikalle Helsinkiin tai Tampereelle. Olin itse Sibeliustalon konsertissa ja oli upea kokemus päästä kuulemaan Leevi and the Leavings kappaleita livenä!

Toivotan kaikille ikävää, synkkää, kylmää, pimeää ja oikein surullista joulua!

Varaa levy verkkokirjastosta.

Levyn vinkkasi Tomi.

Tutustu myös muihin kuukauden levyihin.