Siirry sisältöön

Vertaistukea ja arkipäivän digiasiaa

– Heti alusta alkaen keskustelu oli vilkasta ja oli selvää, että tämänkaltaiselle kohtaamiselle on tilausta. Piiriläiset jakoivat kokemuksiaan ja vertaistuki oli vahvasti läsnä. Ajatusten ja kokemusten jakaminen oli selvästi tärkeämpää kuin laitteisiin liittyvä käytön opastaminen. Olemme tyytyväisiä, kun osallistujat nostivat niin rohkeasti asioita käsittelyyn. Emme olisi itse keksineet parempia aiheita, ja odotamme jo innolla seuraavaa kokoontumista, kertoo mediaohjaaja Pauli Pasanen, joka ohjaa keskusteluja yhdessä mediaohjaaja Lauri Hännisen kanssa. 

Ensimmäistä keskustelua pääsi seuraamaan myös hanketyöntekijä Kaisa Halme

– Digimaailma on vahvasti läsnä ihmisten arkipäivässä ja kytkeytyy lähes jokaiseen elämän osa-alueeseen. Siitä kertoo myös se, että keskustelun aikana ehdittiin puhumaan niin pankkiasioinnista, salasanoista, evästeistä, häirikkösoitoista kuin sähköautojen moottoreistakin, Halme kertoo. 

Kaisa työskentelee kirjastossa hanketyöntekijänä Minun kuntani -demokratiahankkeessa. Hankkeen tehtävänä on kehittää kirjastossa tehtävää demokratiatyötä ja lisätä yhteiskunnallista vuoropuhelua. – Joskus ihminen tarvitsee digiopastusta ja konkreettista apua tiettyyn pulmaan, mutta toisinaan on mukava päästä pohtimaan nykymaailman kiemuroita yhdessä muiden kanssa. Kirjasto on paikka, joka tarjoaa näitä molempia, Kaisa tuumaa.

Hän kannustaa empiviä osallistumaan rohkeasti seuraaviin digitaitopiireihin, joita järjestetään sekä pääkirjastossa että lähikirjastoissa: Launeen kirjastossa 11.10. kello 10.00, pääkirjastossa keskiviikkona 12.10. kello 14.00 ja Renkomäen kirjastossa tiistaina 1.11. kello 12.00.