Siirry sisältöön

Kirjastoretkellä on todella kivaa!

Kuvassa viisi lasta, jotka pitävät kirjoja käsissään päänsä päällä.
Kuva ja teksti: Marja Ripatti, kirjastonhoitaja, lasten- ja nuorten palvelut

Opettaja Tiina Nieminen kertoo, että kirjasto tukee opettajien työtä innostamalla oppilaita lukemaan. –Kirjavinkkaukset ovat hyvä tapa tuoda uutta ja mielenkiintoista aineistoa lasten ulottuville. Koronarajoitukset ovat tietysti rajoittaneet vinkkaamista jonkin verran, Nieminen harmittelee.

Niemisen mielestä kirjavinkkaamista voisi olla enemmänkin, sillä vierailut ovat lapsille aina mieluinen ja erityinen tilanne, kun kirjoista on kertomassa joku muu kuin opettaja. Nieminen kokee myös, että juuri tällaiset kirjastoon tehdyt retket lisäävät lasten lukuintoa. –Mukana oli tällä kertaa myös lapsia, jotka eivät olleet koskaan käyneet kirjastossa, Tuija Nieminen kertoo ja lisää, että retki kirjastoon oli todella kiva ja lapset työskentelivät kirjastossa hyvin.

2 A luokan oppilaat ovat sitä mieltä, että kirjastosta löytyy kyllä helposti aineistoa, mutta kaipaavat myös ohjausta kirjaston henkilökunnalta. Lasten mielestä kirjastossa on parasta se, että täällä löytyy niin paljon tietoa kirjoista ja kaikki löytyy niin helposti. Lapsia ilahduttivat sekä kirjojen määrä että monipuolisuus – kirjastossa on kaikenlaisia kirjoja. Lapset kertoivat fanittavansa tällä hetkellä Supermarsua, Ellaa ja kavereita ja ihmistietokirjoja. He olivat ilahtuneita myös siitä, että kirjastossa oli parhaillaan esillä Henkka ja Kivimutka elokuvan näyttely ja sen koettiin innostavan lukemaan kirjasarjan kirjoja. Kysyttäessä, onko lapsista kivaa tulla koululta kirjastoon retkille, lapset sanoivat yhteen ääneen: –On todella kivaa! Erittäin kivaa!