Siirry sisältöön

Kuukauden levy: Amuri: Amuri

Amuri-albumin kansikuva

Amuri-yhtye vie kuulijansa esikoisalbumillaan nostalgisiin tunnelmiin. Tämän albumin olisi voinut laittaa soimaan 1970-luvulla hämyisen kapakan nurkan jukeboksista. Levylle on saatu purkitettua kyseisen vuosikymmenen soundi nykyaikaisella twistillä, vaikka yhtyeen jäsenet eivät vielä olleet syntyneetkään nostalgisella vuosikymmenellä. 

Kaseva-yhtyeen jalanjäljissä kulkeva Amuri julkaisi nimeänsä kantavan esikoisalbumin vuonna 2020, ja nousi heti yhdeksi kiinnostavimmista uusista suomalaisista yhtyeistä. Kaseva-viboja löytää jo levynkannesta, jonka kuva on otettu samassa paikassa kuin Kaseva-yhtyeen toisen johtohahmon Asko Raivion ja hänen yhtyeensä Karisman albumin levynkansi.  

Amuri-yhtye on kotoisin Tampereelta, niin kuin nimestä saattaa arvatakin. Yhtyeessä vaikuttavat Kalevi Suopursu, Mikko Siltanen, Anna Pesonen sekä Sebastian Krühn. Jäsenet ovat tunnettuja myös monista muista yhtyeistä, kuten muun muassa Jukka Nousiaisen yhtye, Räjäyttäjät, Samanna ja Tampo. 

Mennyttä aikaa ihaileva Amuri-albumi sisältää monia herkkiä kappaleita. Esikuvansa Kasevan tavoin levyn soundi on melodista, melankolista ja kauniisti soivaa. Albumin ensimmäinen kappale ”Halla” julkaistiin yhtyeen ensimmäisenä singlenä. Se onkin levyn yksi timanteista, joka tuo esille sen, mistä tässä albumissa ja yhtyeessä on kyse. Kauniissa, syksyn haikeutta uhkuvassa kappaleessa on samaan aikaan myös hieman kliseinen ja huvittavankin oloinen, mennyttä ihannoiva tunnelma. Toinen albumilta löytyvä kappale “Masa” taas on elämää nähneen, kesästä haaveilevan katujen kasvatin tuokiokuva poisnukkuneesta ystävästä.  

Amurin esikoisalbumi sopii hienosti syksyn soittolistoille. Nostalginen tunnelma ja menneen ajan äänimaisema tekevät tästä albumista jokaisen uusretroilijan luottolevyn. 

Varaa levy verkkokirjastosta.

Albumin vinkkasi Maija.  

Tutustu myös muihin kuukauden levyihin.