Siirry sisältöön

TET-harjoittelijan kirjavinkki

Suzanne Collins: Nälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistä


Kyseinen kirja on tullut vuonna 2020 uutena lisäyksenä Nälkäpeli-trilogiaan. Nälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistä hyppää ajassa taaksepäin 60 vuotta seuraamaan Coriolanus Snown lapsuutta ja nuoruutta. Varsinaisessa Nälkäpeli-trilogiassa Snow on diktaattorimainen kylmä ja raaka Panemin hallitsija, joka suosii Nälkäpelin perinnettä. Nälkäpelissä jokaiselta osastolta (joita on 12) osallistuu kaksi tribuuttia taistelemaan hengestään. Yhteensä siis 24 henkilöä taistelee toisiaan vastaan selvitäkseen hengissä ja voittaakseen Nälkäpelin.

Tässä kirjassa Snow on 18-vuotias vasta valmistunut Nälkäpelin ohjaaja. Ohjaajan roolissa hänelle määrättiin yksi tribuutti, joka hänen pitäisi ohjata selviämään mahdollisimman hyvin hengissä.

Jos on lukenut tai katsonut Nälkäpeli-trilogian, tämä kirja selittää hyvin sen, miksi Nälkäpeli ja Panem on juuri sellainen kuin on. Suosittelen hyvinkin vahvasti kaikkia ja kaikenikäisiä lukemaan tämän dystooppisen kirjan. Vaikka et olisi tuttu Nälkäpeli-trilogian kanssa, pääset hyvin nopeasti kirjaan sisälle, koska viittauksia varsinaiseen trilogiaan ei tule.

Reetta Ruusuvuori
Kärpäsen koulu