Siirry sisältöön

TET-jakso kirjastossa

Mieleenpainunein työtehtävä harjoittelujaksoni aikana on varmaankin ollut viestintä. Se oli aika erilaista kuin mitä aiemmin tekemäni työtehtävät ovat olleet ja se oli mielestäni mielenkiintoista. Pidin siitä, että pääsimme itse suunnittelemaan tapahtumia kirjastolle. Olen myös pitänyt kirjojen hyllyttämisestä. Se saattaa kuulostaa vähän tylsältä puuhalta, mutta tosiasiassa oli kivaa kierrellä hyllyjen välissä ja etsiä oikeaa paikkaa tietylle kirjalle. Samalla, kun hyllyttää, olen löytänyt monia uusia kirjoja, joita haluan lukea.  

Kirjastoon tullessani minut yllätti se, kuinka hyvin koko tet-jakso oli järjestetty. Ensimmäisenä päivänä meille esiteltiin koko kirjasto ja saimme tavata työntekijöitä. Jokaisen työtehtävän alussa ja sen aikana sain hyvät ja tarkat ohjeet. Kaikki muut työntekijät olivat myös tosi mukavia! Kirjastotyössä yllätyin siitä, kuinka erilaista ja monipuolista se oikeastaan onkaan. Siihen ei kuuluu vaan kirjojen hyllyttäminen ja lukeminen, esimerkiksi musiikki- ja elokuvapuolella oli erilaisia työtehtäviä liittyen editointiin, 3D-tulostamiseen ja podcastien tekoon.  

Kirjastotyö oli aika rauhallista ja usein helppoa puuhaa, se oli mielenkiintoista ja aika kului nopeasti. Kirjastossa työskennellessäni sain tehdä monenlaisia eri tehtäviä, kuten kirjojen hyllyttämistä ja palauttamista, varausten hakua, postista tulleiden kuormien purkamista ja useita muita juttuja. Siellä oleminen oli kivaa ja hyvää vaihtelua tavalliseen koulunkäyntiin ja olisin mieluusti ollut siellä pitempäänkin kuin kahdeksan päivää.

Annikan kirjavinkki: Karen M. McManus: Yksi meistä valehtelee. Se on suosittu nuorten murhamysteerikirja, joka sopii jännityksestä, yllättävistä juonenkäänteistä ja murhan selvittämisestä pitäville. 

-Annika

Kuva: Julia Keijupuro