Siirry sisältöön

Rakokiven monitoimitalo tuo omatoimiajan Nastolan kirjastoon

Nastolan Rakokiven uuden monitoimitalon rakennustyöt alkoivat kesäkuussa 2019 ja talo aukeaa yleisölle loppukesällä 2021. Odotettuun monitoimitaloon tulevat kirjaston lisäksi päiväkoti ja koulu. Käyttäjinä on noin 640 lasta ja 110 työntekijää ja tietenkin iso liuta kirjaston asiakkaita.

Monitoimitalo korvaa Nastolan kirjaston, Rakokiven alakoulun ja Rakokiven päiväkodin tilat. Taloon tulee myös vuokrattavia kokous- ja luokkatiloja, kädentaitojen tilat sekä liikuntasali, joka on koulun ja päiväkodin lisäksi harrastuskäytössä.

Kirjaston nykyistä väistötilaa selvästi isommat 600 neliön esteettömät tilat tarjoavat monikäyttöisen toimintaympäristön. Uusien tilojen myötä myös Nastolan kirjastoon tulee monien muiden Lahden kirjastojen tapaan omatoimiaikaa ennen ja jälkeen asiakaspalveluajan.

- Omatoimiaikana voi normaalin asioinnin lisäksi järjestää erilaisten yhteisöjen ja harrastusryhmien toimintaa, Nastolan kirjaston vastaava kirjastonhoitaja Terhi Lehti kertoo. Tilojen suunnittelussa ja toteutuksessa korostettiinkin monitoimisuutta, joustavuutta, avoimuutta ja yhteisöllisyyttä.

- Kirjasto on paitsi sen työntekijöiden myös asiakkaiden näköinen. Toivomme asiakkailta aktiivisuutta ja monenlaisia ideoita uuden toiminnan kehittämiseksi uusissa tiloissa, Lehti sanoo.

Monitoimitaloon tulee taideteokset kahdelta lahtelaiselta kuvanveistäjältä. Molemmat taideteokset ovat ilmatilassa olevia, katosta roikkuvia teoksia. Kalle Mustosen teos Taivaansinen mittari sijoittuu kirjaston puolelle. Teos perustuu 1700-luvulla keksittyyn syanometriin, jolla mitattiin taivaan sinisyyden intensiteettiä. Terhi Kaakisen Ihmettelijä toteutetaan aulaan, joka toimii myös ruoka- ja juhlasalina. Teos kuvaa kukkaiskeinussa seisovaa nuorta tyttöä, joka hämmästelee luonnon monimuotoisuutta ja yllättävyyttä.

Virtuaalimatkalle monitoimitaloon pääset vaikka heti: Virtuaalimatka Rakokiven monitoimitaloon

Hankkeen nettisivut: ​rakokiveen.fi

#rakokiveen #betonikuivuu

Teksti
Pyry Varjonen
mediaohjaaja
Nastolan kirjasto