Siirry sisältöön

Viulumusiikkituokio

Lahden pääkirjasto Kirkkokatu 31, Lahti

Torstaina 4.8. (huom. aikaisemmin päivämääränä oli virheellisesti ke 3.8.) klo 16 pääkirjaston aulassa Nikos Manganiotis soittaa viululla J. S. Bachia. Esityksen kesto on noin 15 minuuttia. Tervetuloa!

Kirjailijavieraina Ina Ruokolainen & Nenne Hallman Kolmen naisen kirjeitä – Rakkaudesta, surusta ja luopumisesta

Lahden pääkirjasto / auditorio Kirkkokatu 31, Lahti

Tiistaina 16.8. klo 17.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa kirjailijavieraina Ina Ruokolainen & Nenne Hallman. Mitkä ratkaisut ja elämän yllätykset ovat ottaneet koville, ja mitkä puolestaan ovat tuoneet lisää vapautta ja vaihtoehtoja? Ina Ruokolainen, Nenne Hallman ja Suvi Ahola pohtivat näitä kysymyksiä teoksessa Kolmen naisen kirjeitä – Rakkaudesta, surusta ja luopumisesta (Into 2022). Kirjailijavierailulla teoksen tekijöistä kaksi ...jatka lukemista "Kirjailijavieraina Ina Ruokolainen & Nenne Hallman Kolmen naisen kirjeitä – Rakkaudesta, surusta ja luopumisesta"

Kärpäsen neulojat

Kärpäsen kirjasto Kasakkamäentie 16, Lahti

Keskiviikkona 17.8. klo 17-19:30 Kärpäsen kirjastossa. Tervetuloa viettämään yhdessä mukavaa käsityöiltaa Kärpäsen kirjastoon joka toinen keskiviikko (17.8.-21.12.)  Illan aikana tutustumme uusiin käsityölehtiin ja -kirjoihin, etsimme yhdessä ratkaisuja vaikeisiin ohjeisiin ja ...jatka lukemista "Kärpäsen neulojat"

Kirjoitetaan! Luovaa kirjoittamista kaikille

Torstaina 18.8. klo 17.30 – 19.00 Lahden pääkirjaston Monitoimitilassa. Kirjoitellaan rennossa ja hyväksyvässä ilmapiirissä, jossa tärkeintä on saada kynä liikkeelle ja ajatus vapaaksi. Syntyviä tekstejä ei arvostella, eikä mitään ole pakko lukea ääneen. Tämä sopii hyvin myös kirjoitusharrastusta aloitteleville, mitään valmista tekstiä tai aiempaa kokemusta kirjoittajaryhmistä ei tarvitse olla. Seuraavat Luovaa kirjoittamista kaikille -pajat ovat ...jatka lukemista "Kirjoitetaan! Luovaa kirjoittamista kaikille"

Kärpäsen kirjaston lukupiiri

Kärpäsen kirjasto Kasakkamäentie 16, Lahti

Tiistaina 23.8. Kärpäsen kirjastossa klo 17-18:30. Lukupiiri kokoontuu neljän viikon välein tiistaisin (23.8. - 13.12.). Tervetuloa uudet ja tutut osallistujat keskustelemaan lukukokemuksista. Syksyn kokoontumispäivät ja kirjat ovat: 23.8. Maisku Myllymäki: ...jatka lukemista "Kärpäsen kirjaston lukupiiri"

Legotuokio Lahden pääkirjastossa

Lahden pääkirjasto / lasten ja nuorten palvelut Kirkkokatu 31, Lahti

Torstaina 25.8. klo 18-19 Lahden pääkirjaston lasten alueella järjestetään legotuokio, jossa keksitään yhdessä tarinaa ja kuvitetaan se legoilla rakentaen. Teokset ja tarina jäävät muiden kirjaston asiakkaiden nähtäviksi. Legotuokiot on suunnattu 5-12-vuotiaille. Tarina jatkuu aina seuraavalla kerralla, mutta voit osallistua myös vain yhteen tuokioon. Paikkoja rajoitetusti. Syksyn muut legotuokiot: 29.9., 27.10. ja 24.11. Huom. Vaihteleva koronatilanne ...jatka lukemista "Legotuokio Lahden pääkirjastossa"

Novellikoukku Nastolan kirjastossa

Tiistaina 30.8 klo 10-12 Nastolan kirjastossa kokoonnutaan ensimmäisen kerran käsityön merkeissä. Tervetuloa yhdessä kutomaan ja virkkaamaan omia töitä ja kuuntelemaan ääneen luettua novellia. Lisätietoja Nastolan kirjastolta puh. 0447909336 tai marita.nuto@lahti.fi

Kärpäsen neulojat

Keskiviikkona 31.8. klo 17-19:30 Kärpäsen kirjastossa. Tervetuloa viettämään yhdessä mukavaa käsityöiltaa Kärpäsen kirjastoon joka toinen keskiviikko (17.8.-21.12.)  Illan aikana tutustumme uusiin käsityölehtiin ja -kirjoihin, etsimme yhdessä ratkaisuja vaikeisiin ohjeisiin ja jaamme toimivia vinkkejä keskenämme. Toiminta tapahtuu omatoimiajalla. Pääset kirjastoon kirjautumalla kirjastokortilla ja pin-koodilla.

Harvinaisen hyvää elämää -valokuvanäyttely Lahden pääkirjaston aulassa 1.-30.9.2022.

Pääkirjaston aulan näyttelytila Kirkkokatu 31, Lahti

Miltä näyttää ihminen, jolla on harvinainen sairaus? Millaista on elämä harvinaissairauden kanssa? Harvinaisen hyvää elämää -valokuvanäyttelyssä pääset tutustumaan harvinaissairaan arkeen kuvina ja tarinoina. Harvinainen sairaus vaikuttaa sairastuneen arkeen ja läheisten elämään monin eri tavoin. Elämä voi kuitenkin olla hyvää sairaudesta huolimatta. Hyvään elämään kuuluu paljon erilaisia asioita, jotka ovat jokaiselle omanlaisia. Marraskuun 2021 alusta Suomea ...jatka lukemista "Harvinaisen hyvää elämää -valokuvanäyttely Lahden pääkirjaston aulassa 1.-30.9.2022."

Salasaaren salapaja Ahtialan kirjastossa

Lahden pääkirjasto / lasten ja nuorten palvelut Kirkkokatu 31, Lahti

Torstaina 1.9. klo 17.30 Ahtialan kirjastossa järjestetään Salasaaren salapaja, joka kutkuttaa mielikuvitusta ja kutsuu seikkailemaan! Salapajassa kokeillaan yhdessä mitä seikkailija ehtii tehdä tiimalasillisen aikana, kootaan karttoja, kuunnellaan simpukoita sekä tallennetaan tarinoita Seikkailijoiden talon kirjastoon. Salapajoja vetää Silja Sillanpää. Työpaja kestää 45 minuuttia, suositellaan 4-9-vuotiaille. Ilmoittautuminen etukäteen Ahtialan kirjastoon, puh. 044 416 3525.

Kirjoitetaan! Luovaa kirjoittamista kaikille

Torstaina 1.9. klo 17.30 – 19.00 Lahden pääkirjaston Monitoimitilassa. Kirjoitellaan rennossa ja hyväksyvässä ilmapiirissä, jossa tärkeintä on saada kynä liikkeelle ja ajatus vapaaksi. Syntyviä tekstejä ei arvostella, eikä mitään ole pakko lukea ääneen. Tämä sopii hyvin myös kirjoitusharrastusta aloitteleville, mitään valmista tekstiä tai aiempaa kokemusta kirjoittajaryhmistä ei tarvitse olla. Ilmoittautua ei tarvitse, mutta tarkempia tietoja ...jatka lukemista "Kirjoitetaan! Luovaa kirjoittamista kaikille"

Kärpäsen kirjaston uutispiiri

Kärpäsen kirjasto Kasakkamäentie 16, Lahti

Perjantaina 2.9. klo 11-12 Kärpäsen kirjastossa keskustellaan ajankohtaisista asioista ja uutisista. Mitä tapahtuu meillä ja muualla? Voit tuoda mukanasi aiheen, josta haluat keskustella yhdessä. Syksyn kaikki kokoontumiset 2.9., 7.10., 11.11. ja 2.12. Tervetuloa!

Silent Disco PERUTTU

Lahden pääkirjasto Kirkkokatu 31, Lahti

2.9. järjestettäväksi ilmoitettu Silent Disco-tapahtuma on peruttu.

Nastolan bluespojat Lahden pääkirjastossa

Lahden pääkirjasto / musiikkialue (2.krs) Kirkkokatu 31, Lahti

Lauantaina 3.9.2022 klo 11 pääkirjaston musiikkialueella esiintyy Nastolan bluespojat. Ohjelma sisältää musiikkia laajalta bluesgenrealueelta, puuvillapelloilta Englannin kautta Villähteen Pensuolle. Musiikkiesitysten lomassa Poutiainen ja Kantoluoto puhuvat suomibluesin historiasta ja esittelevät viime vuonna julkaistua Nastolan bluespojat -kirjaa. Jykä Kantoluoto: kitara, Jarski Poutiainen: slidekitara, huuliharppu, stomp box, basso ja laulu.

Litteraturklubben – kirjakeskustelua kahdella kielellä

Maanantaina 5.9. klo 18.00 Lahden pääkirjaston Päijät-Häme -huoneessa (2.krs) Syyskuun lukupiirikirjana on  Ann-Luise Bertellin Oma maa / Heiman. Kirjan voi lukea ja keskusteluun osallistua joko suomen tai ruotsin kielellä. Arvosanoja ja tyylipisteitä kielitaidosta ei jaeta, tervetuloa vaikkapa virkistämään ruosteista kouluruotsia! Ruotsinkielisestä kirjasta voi jättää maksuttoman kaukolainapyynnön. Piiriä vetävät Pirjo Boman ja Johanna Nurminen, yhteistyökumppanina Lahden ...jatka lukemista "Litteraturklubben – kirjakeskustelua kahdella kielellä"

Mukkulan kävelevä lukupiiri

Mukkulan kirjasto Tuhtokatu 2, Lahti

Keskiviikkona 7.9. Mukkulan kävelevä  lukupiiri klo 11.30-13.00. Kävelevä lukupiiri tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin yhteisen aiheen äärellä - lukemisen! Kävelevä lukupiiri ei kiirehdi vaan kuljemme hitaimman ehdoilla. Kaikenkuntoiset ovat siis tervetulleita mukaan. Ensimmäisellä kerralla keskustellaan lukutottumuksista, lempi- sekä inhokkilukemisesta. Huonon kelin sattuessa jäämme jutustelemaan kirjastolle. Kävelevä lukupiiri kokoontuu kerran kuussa keskiviikkoisin 7.9., 12.10 sekä 9.11. ...jatka lukemista "Mukkulan kävelevä lukupiiri"

Jalkarannan kävelevä lukupiiri

Jalkarannan kirjastopiste Sarvikuja 1

Keskiviikkona 7.9. Jalkarannan kävelevä lukupiiri klo 17.00-18.00. Kävelevä lukupiiri tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin yhteisen aiheen äärellä - lukemisen! Kävelevä lukupiiri ei kiirehdi vaan kuljemme hitaimman ehdoilla. Kaikenkuntoiset ovat siis tervetulleita mukaan. Ensimmäisellä kerralla keskustellaan lukutottumuksista, lempi- sekä inhokkilukemisesta. Huonon kelin sattuessa jäämme jutustelemaan kirjastolle. Kävelevä lukupiiri kokoontuu kerran kuussa keskiviikkoisin 7.9., 12.10 sekä 9.11. ...jatka lukemista "Jalkarannan kävelevä lukupiiri"

Silmukka kiristyy Launeen kirjastossa

Launeen kirjasto Aurakatu 11, Lahti

Keskiviikkona 7.9. klo 17 Launeen kirjastossa selvitetään yhdessä käsityömysteerejä. Illan ohjelmassa tutustumme uusiin käsityölehtiin ja -kirjoihin, etsimme yhdessä ratkaisuja vaikeisiin ohjeisiin, jaamme toimivia vinkkejä keskenämme ja joka kuukausi opettelemme jotain uutta. Tervetuloa viettämään yhdessä mukavaa käsityöhenkistä iltaa. Ei ennakkoilmoittautumista. Piiri kokoontuu sulkemisajan jälkeen omatoimisesti. Lisätietoja Launeen kirjastolta: laune.kirjasto@lahti.fi/ 044 416 3513

Salasaaren salapaja Lahden pääkirjastossa

Lahden pääkirjasto / lasten ja nuorten palvelut Kirkkokatu 31, Lahti

Torstaina 8.9. klo 17.30 Lahden pääkirjastossa järjestetään Salasaaren salapaja, joka kutkuttaa mielikuvitusta ja kutsuu seikkailemaan! Salapajassa kokeillaan yhdessä mitä seikkailija ehtii tehdä tiimalasillisen aikana, kootaan karttoja, kuunnellaan simpukoita sekä tallennetaan tarinoita Seikkailijoiden talon kirjastoon. Salapajoja vetää Silja Sillanpää. Työpaja kestää 45 minuuttia, suositellaan 4-9-vuotiaille. Ilmoittautuminen etukäteen lasten ja nuorten palveluihin tai soittamalla puh. 044 018 ...jatka lukemista "Salasaaren salapaja Lahden pääkirjastossa"

Kirjailijavieraana Eppu Nuotio: Kirja kirjalta

Kirjailija Eppu Nuotio vierailee Heinolan kirjastossa torstaina 8.9.2022 klo 18 alkaen. Hän kertoo kirjailijantyöstään, kirjoistaan ja näytelmistään. Sata kirjaa kirjoittanut Nuotio on kirjallisuuden moniottelija, jonka laajaan tuotantoon kuuluu kirjojen lisäksi musikaaleja, TV-ohjelmia ja konserttikäsikirjoituksia. Hänen kynänsä taipuu niin jännityksen kuin romantiikkaankin. Eppu Nuotion uusimpia kirjoja ovat kutkuttava ja elämänmakuinen rakkaustarina Niin kuin vierasta maata, sekä ...jatka lukemista "Kirjailijavieraana Eppu Nuotio: Kirja kirjalta"

Ympäristöviikon julistenäyttely lähikirjastoissa

Launeen kirjasto Aurakatu 11, Lahti

Perinteinen seudullisen Ympäristöviikon julistenäyttely  12.-23.9.2022 Ympäristöviikkoa viettävien kuntien kirjastoissa aukioloaikoina nähtävissä kilpailun töitä. Kaikissa lähikirjastoissamme on erilainen kokoonpano julisteita, tervetuloa tutustumaan!99aati valitsi voittajaksi Iitin yläkoulun 8c luokan Selma Korhosen työn.  Selman työstä painatettiin vuoden juliste. Alakoulujen parhaaksi valittiin Länsiharjun koulun 5b luokan Nea Camilla Mäkisen työ, ja lukiosarjan parhaaksi valittiin Kannaksen lukion K21K luokan Taika Pellin työ. Raati valitsi julisteen ...jatka lukemista "Ympäristöviikon julistenäyttely lähikirjastoissa"

Hollolan Muistikahvila

Hollolan pääkirjasto Nuottikuja 2, HOLLOLA

maanantaina 12.9. klo 12.00-13.00 Hollolan pääkirjaston kirjastokahvilassa (Nuottikuja 2, 15870 HOLLOLA). Päivän teema on 'Aivojen treenaus'. Muistikahvila on kaikille muisti- ja aivoterveysasioista kiinnostuneille avoin ja maksuton kohtaamispaikka. Tarjolla on kahvia, tietoa ja materiaalia sekä henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa muistiasioihin liittyen. Päijät-Hämeen Muistiluotsin muistiasiantuntija ja vapaaehtoinen ovat paikalla ja neuvovat mm. päivän teemamateriaalin käytössä. HUOM! Muistikahvilassa ...jatka lukemista "Hollolan Muistikahvila"

Sysmän kirjaston lukupiiri

Sysmän kirjasto Valittulantie 5, Sysmä

Tiistaina 13.9. klo 17.00–18.30 Sysmän kirjastossa, kokoustila Ilola. Rento ja iloinen, kaikille sopiva lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa kirjaston ILOLA-huoneessa. Luemme sopivan pituisia kirjoja ja kokoonnumme keskustelemaan niistä. Varaa ja lue ...jatka lukemista "Sysmän kirjaston lukupiiri"

Heinolan kirjaston lukupiiri

Heinolan kirjasto Kauppakatu 12, Heinola

Tiistaina 13.9.2022 klo 17 - 18.30 Tervetuloa mukaan syksyn lukupiiriin! Ensimmäisellä kerralla päätämme kokoontumispäivät ja aiheet. Verryttelyksi kerromme kesän parhaasta lukuelämyksestä. Voit tulla mukaan myöhemminkin, jos ensimmäinen kerta ei sovi. ...jatka lukemista "Heinolan kirjaston lukupiiri"

Uusien ilta

Tiistaina 13.9. klo 18-19 Lahden pääkirjastossa. Onko edellisestä kirjastovierailusta vierähtänyt aikaa? Mietityttääkö automaatin käyttö? Haluaisitko tuntea kirjaston paremmin? Tervetuloa tutustumaan kirjastoon matalalla kynnyksellä - kirjasto on sinua varten! Tavataan pääkirjaston ...jatka lukemista "Uusien ilta"

Mediaohjaajan klinikka

Heinolan kirjasto Kauppakatu 12, Heinola

Keskiviikkona 14.9. klo 12 - 13 Heinolan kirjastossa. Mediaohjaaja antaa digitukea pieniin ongelmiin joka keskiviikko klo 12 - 13 kirjaston keskiympyrässä. Klinikalle et tarvitse ajanvarausta, opastusvuoron saat vuoronumerolla. 10 min / asiakas. ...jatka lukemista "Mediaohjaajan klinikka"

Lautapeli-iltapäivät lapsille Lahden pääkirjastossa

Lahden pääkirjasto / lasten ja nuorten palvelut Kirkkokatu 31, Lahti

Keskiviikkona 14.9. klo 14-16 Lahden pääkirjaston lasten alueella pelataan uusia ja vanhoja lautapelejä yhdessä opetellen. Lautapeli-iltapäiviä järjestetään joka toinen keskiviikko 31.8. alkaen. Pelipäivät: 31.8., 14.9., 28.9., 12.10., 26.10., 9.11., 23.11. ja 7.12. Huom. Vaihteleva koronatilanne voi vaikuttaa tapahtumajärjestelyihin.

Digitaitopiiri

Lahden pääkirjasto Kirkkokatu 31, Lahti

keskiviikkona 14.9. klo 14.00 alkaen Lahden pääkirjaston Päijät-Häme-huoneessa, 2 krs. Digitaitopiirit ovat avoimia tilaisuuksia ja kokoontuvat pääkirjastossa kerran kuukaudessa. Digitaitopiirissä käydään keskustellen läpi erilaisia digilaitteisiin ja digimaailmaan liittyviä asioita ja ...jatka lukemista "Digitaitopiiri"

Heinolan kirjaston digikerho

Heinolan kirjasto Kauppakatu 12, Heinola

14.9. klo 17 - 18.30 Heinolan kirjastossa Digikerho kokoontuu kerran kuussa. Kerhossa tutustutaan yhdessä mediaohjaajan opastuksella sovelluksiin, peleihin ja palveluihin. Työpajan toiminnan ajatuksena on, että kaikki pääsevät kokeilemaan ja tekemään. Ajankohdat ...jatka lukemista "Heinolan kirjaston digikerho"

Silmukka kiristyy Launeen kirjastossa

Keskiviikkona 14.9. klo 17 Launeen kirjastossa selvitetään yhdessä käsityömysteerejä. Illan ohjelmassa tutustumme uusiin käsityölehtiin ja -kirjoihin, etsimme yhdessä ratkaisuja vaikeisiin ohjeisiin, jaamme toimivia vinkkejä keskenämme ja joka kuukausi opettelemme jotain uutta. Tervetuloa viettämään yhdessä mukavaa käsityöhenkistä iltaa. Ei ennakkoilmoittautumista. Piiri kokoontuu sulkemisajan jälkeen omatoimisesti. Lisätietoja Launeen kirjastolta: laune.kirjasto@lahti.fi/ 044 416 3513

Kärpäsen neulojat

Keskiviikkona 14.9. klo 17-19:30 Kärpäsen kirjastossa. Tervetuloa viettämään yhdessä mukavaa käsityöiltaa Kärpäsen kirjastoon joka toinen keskiviikko (17.8.-21.12.)  Illan aikana tutustumme uusiin käsityölehtiin ja -kirjoihin, etsimme yhdessä ratkaisuja vaikeisiin ohjeisiin ja jaamme toimivia vinkkejä keskenämme. Toiminta tapahtuu omatoimiajalla. Pääset kirjastoon kirjautumalla kirjastokortilla ja pin-koodilla.

Nastolan kirjaston lukupiiri

Nastolan kirjasto Toritie 6, Lahti, Päijät-Häme

Torstaina 15.9. klo 10-11.30 Nastolan kirjastossa kokoontuu kaikille avoin lukupiiri. Keskustelemme Pascal Mercierin kirjasta Sanojen paino (2021). Lainaa kirja, lue se ja tule mukaan juttelemaan lukukokemuksista! Piiriä vetää kirjastonhoitaja Terhi ...jatka lukemista "Nastolan kirjaston lukupiiri"

Pehmojen yökyläily Heinolan kirjastossa

Heinolan kirjasto Kauppakatu 12, Heinola

Tuo pehmoinen kaverisi yökylään kirjastoon maanantaina 19.9. klo 9-18. Kotiinlähtö koittaa tiistaina 20.9. klo 12-19. Yön aikana pehmot pääsevät tutustumaan moniin uusiin kavereihin ja seikkailemaan ympäri kirjastoa. Pehmojen seikkailuja pääset seuraamaan kirjaston somekanavilla.

Konstaapeli Daniel tässä, moro! – Lahden pääkirjastossa

Lahden pääkirjasto / auditorio Kirkkokatu 31, Lahti

Maanantaina 19.9. klo 17 Lahden pääkirjaston auditorioon saapuu vieraaksi somesta tuttu Konstaapeli Daniel Kalejaiye. Hän kertoo nuorille rikoksista ja rangaistuksista sekä antaa ajattelemisen aihetta erilaisiin nuorten elämässä ajankohtaisiin tilanteisiin. Tapahtuma ...jatka lukemista "Konstaapeli Daniel tässä, moro! – Lahden pääkirjastossa"

Katse sieneen!

Mukkulan kirjasto Tuhtokatu 2, Lahti

Tiistaina 20.9. klo 17 Mukkulan kirjastossa perehdytään metsän aarteisiin - sieniin! Ruokasienistä kertomassa Keski-Lahden Marttojen puheenjohtaja Ulla Kaikkonen. Mukana lainattavia reseptikirjoja herkullisiin sieniruokiin.

Kärpäsen kirjaston lukupiiri

Tiistaina 20.9. Kärpäsen kirjastossa klo 17-18:30. Lukupiiri kokoontuu neljän viikon välein tiistaisin (23.8. - 13.12.). Tervetuloa uudet ja tutut osallistujat keskustelemaan lukukokemuksista. Syksyn kokoontumispäivät ja kirjat ovat: 23.8. Maisku Myllymäki: Holly 20.9. Matt Haig: Kuinka aika pysäytetään (ä) 18.10. Ann-Luise Bertell: Oma maa 15.11. Jari Porttila: Äitee – Siiri Rantasen tarina (cd, ä) 13.12. Emma Stonex: ...jatka lukemista "Kärpäsen kirjaston lukupiiri"

Kirjailijavieraina Heikki Saure & Kuparikettu Noitakirja – Nykynoidat ja noitien historiaa

Lahden pääkirjasto / auditorio Kirkkokatu 31, Lahti

Tiistaina 20.9. klo 17.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa kirjailijavieraina Heikki Saure & Kuparikettu. Nykynoituudella on paljon yhtäläisyyksiä ikivanhan kansanperinteen kanssa. Noita on alun perin tarkoittanut yhteisön kunnioittamaa tietäjää, parantajaa ja šamaania. ...jatka lukemista "Kirjailijavieraina Heikki Saure & Kuparikettu Noitakirja – Nykynoidat ja noitien historiaa"

Lauluhaitarin ötökkäjamit Mukkulan kirjastossa

Mukkulan kirjasto Tuhtokatu 2, Lahti

Keskiviikkona 21.9. klo 10.00 Mukkulan kirjastossa. Lahtelaisen Lauluhaitari duon osallistava lastenlaulukonsertti tarjoaa tuulahduksen kesää ötökkäjamien muodossa! Ennakkoilmoittautuminen: mukkula.kirjasto@lahti.fi tai p. 044 416 3529

Mediaohjaajan klinikka

Heinolan kirjasto Kauppakatu 12, Heinola

Keskiviikkona 21.9. klo 12 - 13 Heinolan kirjastossa. Mediaohjaaja antaa digitukea pieniin ongelmiin joka keskiviikko klo 12 - 13 kirjaston keskiympyrässä. Klinikalle et tarvitse ajanvarausta, opastusvuoron saat vuoronumerolla. 10 min / asiakas. ...jatka lukemista "Mediaohjaajan klinikka"

Silmukka kiristyy Launeen kirjastossa

Keskiviikkona 21.9. klo 17 Launeen kirjastossa selvitetään yhdessä käsityömysteerejä. Illan ohjelmassa tutustumme uusiin käsityölehtiin ja -kirjoihin, etsimme yhdessä ratkaisuja vaikeisiin ohjeisiin, jaamme toimivia vinkkejä keskenämme ja joka kuukausi opettelemme jotain uutta. Tervetuloa viettämään yhdessä mukavaa käsityöhenkistä iltaa. Ei ennakkoilmoittautumista. Piiri kokoontuu sulkemisajan jälkeen omatoimisesti. Lisätietoja Launeen kirjastolta: laune.kirjasto@lahti.fi/ 044 416 3513

Lukulemmikki Totti Heinolan kirjastossa

Keskiviikkona 21.9. lukulemmikki Totti vierailee Heinolan kirjastolla klo 17.30-18.00. Lukulemmikkitapaaminen tarjoaa lapselle rauhallisen ja turvallisen tilaisuuden lukea ääneen. Syksyn päivämäärät: 21.9. (Huom! Klo 17.30-18.00), 5.10., 19.10., 2.11. ja 30.11. Yhden lukijan lukuhetki kestää 15 min. Varaa oma lukuaikasi etukäteen. Tilaisuus on maksuton. Valitse luettava kirja etukäteen.

Vieraana Tommi Liimatta

Lahden pääkirjasto / auditorio Kirkkokatu 31, Lahti

Keskiviikkona 21.9. klo 18 Lahden pääkirjaston auditoriossa. Kirjailija, muusikko, sarjakuvapiirtäjä ja monessa muussa mukana ollut Tommi Liimatta haastateltavana. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan! Kuva: Toni Härkönen

Asikkalan kirjaston liikunnalliset satutuokiot

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21, Vääksy

Ota suunnaksi Asikkalan kirjaston satunurkkaus torstaina 22.9. klo 9-9:45. Kuunnellaan satuja, leikitään ja liikutaan yhdessä! Soveltuu parhaiten yli 3-vuotiaille.

Katse sieneen!

Kärpäsen kirjasto Kasakkamäentie 16, Lahti

Torstaina 22.9. klo 17 Kärpäsen kirjastossa perehdytään metsän aarteisiin - sieniin! Ruokasienistä kertomassa Keski-Lahden Marttojen puheenjohtaja Ulla Kaikkonen. Mukana lainattavia reseptikirjoja herkullisiin sieniruokiin.

Livenä: Oaagaada Lahden pääkirjastolla

Torstaina 22.9. klo 18.00 Lahden paakirjaston auditoriossa esiintyy jazz-yhtye Oaagaada. Nelihenkinen Oaagaada ammentaa sävellyksensä ja sointinsa free jazzin perinteestä. Trumpetti, saksofoni, kontrabasso ja rummut puhaltavat yhteen hiileen saaden yhtyeen musiikin leiskumaan kuumana. Yhtyeen alati elävä soitto on harvinainen sekoitus modernia improvisaatiota ja vapaata jazzia. Sami Pekkola - fonit Tuure Tammi - trumpetti Simo Laihonen - rummut Tero ...jatka lukemista "Livenä: Oaagaada Lahden pääkirjastolla"

Lukukoira Arttu Mukkulan kirjastolla

Mukkulan kirjasto Tuhtokatu 2, Lahti

Mukkulan kirjastossa vierailee lukukoira Arttu. Lukukoiratapaaminen tarjoaa lapselle rauhallisen ja turvallisen tilaisuuden lukea ääneen. Yhden lukijan lukuhetki kestää 10–15 minuuttia, ennakkovaraukset mukkula.kirjasto@lahti.fi tai p. 044 416 3529. Lukijoita otetaan neljä per lukukoira kerta, peruthan varauksesi, jos et pääsekään! Lukukoira Arttu Mukkulan kirjastolla: ti 27.9. klo 10–11 ti 18.10. klo 10–11 ti 22.11. klo 10–11 ti ...jatka lukemista "Lukukoira Arttu Mukkulan kirjastolla"

Lauluhaitarin ötökkäjamit Launeen kirjastossa

Launeen kirjasto Aurakatu 11, Lahti

Keskiviikkona 28.9. klo 9.30 Launeen kirjastossa. Lahtelaisen Lauluhaitari duon osallistava lastenlaulukonsertti tarjoaa tuulahduksen kesää ötökkäjamien muodossa! Ennakkoilmoittautuminen: laune.kirjasto@lahti.fi tai p. 044 416 3513

Mediaohjaajan klinikka

Keskiviikkona 28.9. klo 12 - 13 Heinolan kirjastossa. Mediaohjaaja antaa digitukea pieniin ongelmiin joka keskiviikko klo 12 - 13 kirjaston keskiympyrässä. Klinikalle et tarvitse ajanvarausta, opastusvuoron saat vuoronumerolla. 10 min / asiakas. Palvelun rajat: kirjaston henkilökunta ei tee asiakkaan puolesta hakemuksia, ostoja tai muita tilisiirtoja eikä opasta pankkiasioinnissa. Emme tee käyttöönottoasennuksia tai korjauksia rikkoutuneisiin laitteisiin.

Lautapeli-iltapäivät lapsille Lahden pääkirjastossa

Lahden pääkirjasto / lasten ja nuorten palvelut Kirkkokatu 31, Lahti

Keskiviikkona 28.9. klo 14-16 Lahden pääkirjaston lasten alueella pelataan uusia ja vanhoja lautapelejä yhdessä opetellen. Lautapeli-iltapäiviä järjestetään joka toinen keskiviikko 31.8. alkaen. Pelipäivät: 31.8., 14.9., 28.9., 12.10., 26.10., 9.11., 23.11. ja 7.12. Huom. Vaihteleva koronatilanne voi vaikuttaa tapahtumajärjestelyihin.

Silmukka kiristyy Launeen kirjastossa

Launeen kirjasto Aurakatu 11, Lahti

Keskiviikkona 28.9. klo 17 Launeen kirjastossa selvitetään yhdessä käsityömysteerejä. Illan ohjelmassa tutustumme uusiin käsityölehtiin ja -kirjoihin, etsimme yhdessä ratkaisuja vaikeisiin ohjeisiin, jaamme toimivia vinkkejä keskenämme ja joka kuukausi opettelemme jotain uutta. Tervetuloa viettämään yhdessä mukavaa käsityöhenkistä iltaa. Ei ennakkoilmoittautumista. Piiri kokoontuu sulkemisajan jälkeen omatoimisesti. Lisätietoja Launeen kirjastolta: laune.kirjasto@lahti.fi/ 044 416 3513

Kärpäsen neulojat

Keskiviikkona 28.9. klo 17-19:30 Kärpäsen kirjastossa. Tervetuloa viettämään yhdessä mukavaa käsityöiltaa Kärpäsen kirjastoon joka toinen keskiviikko (17.8.-21.12.)  Illan aikana tutustumme uusiin käsityölehtiin ja -kirjoihin, etsimme yhdessä ratkaisuja vaikeisiin ohjeisiin ja jaamme toimivia vinkkejä keskenämme. Toiminta tapahtuu omatoimiajalla. Pääset kirjastoon kirjautumalla kirjastokortilla ja pin-koodilla.

Launeen kirjaston lukupiiri

Launeen kirjasto Aurakatu 11, Lahti

Torstaina 29.9. Launeen kirjaston lukupiiri klo 11.-12.30. Syksyllä 2022 kokoonnutaan torstaisin 29.9. alkaen! Muut kerrat 27.10., 24.11. ja 29.12. Ensimmäisen piirikerran kirjana Shin: Pidä huolta äidistä. Muut syksyn kirjat päätetään ensimmäisellä kerralla. Lainaa kirja, lue se ja tule mukaan juttelemaan lukukokemuksista! Piiriä vetää kirjastovirkailija Päivi Partanen.

Legotuokio Lahden pääkirjastossa

Lahden pääkirjasto / lasten ja nuorten palvelut Kirkkokatu 31, Lahti

Torstaina 29.9. klo 18-19 Lahden pääkirjaston lasten alueella järjestetään legotuokio, jossa keksitään yhdessä tarinaa ja kuvitetaan se legoilla rakentaen. Teokset ja tarina jäävät muiden kirjaston asiakkaiden nähtäviksi. Legotuokiot on suunnattu 5-12-vuotiaille. Tarina jatkuu aina seuraavalla kerralla, mutta voit osallistua myös vain yhteen tuokioon. Paikkoja rajoitetusti. Syksyn muut legotuokiot: 27.10. ja 24.11. Huom. Vaihteleva koronatilanne voi ...jatka lukemista "Legotuokio Lahden pääkirjastossa"

24 tuntia sarjakuvaa

Lauantaina 1.10. klo 12-15.30 alkaa 24 tuntia sarjakuvaa -tapahtuma. Tapahtuma järjestetään Lahden pääkirjaston Tuohi-tilassa. Tapahtuma jatkuu Lahden sarjakuvaseuran Discord-kanavalla sunnuntaihin 2.10. klo 12 asti. Haasteen tarkoituksena on piirtää 24 sivua […]

Sovellukset haltuun!

Maanantaina 3.10. klo 10-12 Nastolan kirjastossa esitellään erilaisia älypuhelimen/tabletin sovelluksia ja kirjaston sähköisiä palveluita.

Yhteiset tarinat – Vanhustenviikon roolipelit – Lahden pääkirjasto

Maanantaina 3.10. klo 12-16 Lahden pääkirjaston Monitoimitilassa tarjoamme mahdollisuuden päästä kokeilemaan roolipelaamista. Luomme yhteisen tarinan käyttäen mielikuvitustamme. Aiempaa kokemusta roolipelaamisesta et tarvitse. Paikkoja rajoitetusti. Ilmoittautumiset ville.jolanki@lahti.fi tai p. 044 416 3518.

Sambakoulu G.R.E.S Samba Maracanãn sambapukunäyttely 4.-31.10.2022 Lahden pääkirjaston aulassa

Lahden oma sambakoulu G.R.E.S Samba Maracanã tuo Lahden pääkirjastoon kimallusta ja loistoa sambapukunäyttelyn muodossa! Lahtelaiset sambistat ovat  koonneet vitriineihin kaikista upeimpia karnevaalipukujaan vuosien varrelta – kimallusta ei tule siis puuttumaan. ...jatka lukemista "Sambakoulu G.R.E.S Samba Maracanãn sambapukunäyttely 4.-31.10.2022 Lahden pääkirjaston aulassa"

Novellikoukku Nastolan kirjastossa

Tiistaina 4.10 klo 10-12 Nastolan kirjastossa kokoonnutaan käsityön merkeissä. Tervetuloa yhdessä kutomaan ja virkkaamaan omia töitä ja kuuntelemaan ääneen luettua novellia. Lisätietoja Nastolan kirjastolta puh. 0447909336 tai marita.nuto@lahti.fi

Uutispiiri Nastolan kirjastossa

Keskiviikkona 5.10. klo 10 Nastolan kirjastossa. Mitä tapahtuu meillä ja muualla? Uutispiirissä jutellaan rennosti ajankohtaisista asioista ja uutisista. Voit myös tuoda mukanasi aiheen, josta haluat keskustella yhdessä. Tervetuloa!

Mediaohjaajan klinikka

Keskiviikkona 5.10. klo 12 - 13 Heinolan kirjastossa. Mediaohjaaja antaa digitukea pieniin ongelmiin joka keskiviikko klo 12 - 13 kirjaston keskiympyrässä. Klinikalle et tarvitse ajanvarausta, opastusvuoron saat vuoronumerolla. 10 min / asiakas. ...jatka lukemista "Mediaohjaajan klinikka"

Muistilista tietoturvalliseen digilaitteen käyttöön -tietoisku

Lahden pääkirjasto / monitoimitila (2.krs)

Keskiviikkona 5.10. klo 13.00 alkaen, Lahden pääkirjaston Monitoimitila (2.krs) Tietoisku, jossa keskustellaan digilaitteiden turvallisesta käytöstä. Osallistujat voivat tuoda mukanaan omia aiheita ja kysymyksiä keskustelun tueksi. Ei ennakkoilmoittautumista.

Renkomäen kirjaston lukupiiri

Keskiviikkona 5.10.2022 klo 17.00-18.30 Renkomäen kirjaston lukupiirissä keskustellaan Tommy Orangen kirjasta, Ei enää mitään. Lukupiirin vetäjänä toimii kirjastovirkailija Noora Tanska. Tervetuloa!

Silmukka kiristyy Launeen kirjastossa

Keskiviikkona 5.10. klo 17 Launeen kirjastossa selvitetään yhdessä käsityömysteerejä. Illan ohjelmassa tutustumme uusiin käsityölehtiin ja -kirjoihin, etsimme yhdessä ratkaisuja vaikeisiin ohjeisiin, jaamme toimivia vinkkejä keskenämme ja joka kuukausi opettelemme jotain uutta. Tervetuloa viettämään yhdessä mukavaa käsityöhenkistä iltaa. Ei ennakkoilmoittautumista. Piiri kokoontuu sulkemisajan jälkeen omatoimisesti. Lisätietoja Launeen kirjastolta: laune.kirjasto@lahti.fi/ 044 416 3513

Asikkalan kirjaston liikunnalliset satutuokiot

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21, Vääksy

Ota suunnaksi Asikkalan kirjaston satunurkkaus torstaina 6.10. klo 9-9:45. Kuunnellaan satuja, leikitään ja liikutaan yhdessä! Soveltuu parhaiten yli 3-vuotiaille.

Puhu suomea – Speak Finnish with us! تحدث بالفنلندية ГОВОРІТЬ ФІНСЬКОЮ (Liipola)

  Liipolan kirjastossa joka toinen torstai 25.8. – 15.12. kello 17.00-18.00 (os. Ostoskatu 3, 15500 Lahti). Tule keskustelemaan suomeksi rennossa ympäristössä, kirjaston henkilökunnan kanssa. Tutustut samalla myös kirjastoon! Ei ennakkoilmoittautumista. ...jatka lukemista "Puhu suomea – Speak Finnish with us! تحدث بالفنلندية ГОВОРІТЬ ФІНСЬКОЮ (Liipola)"

Musiikin genrevinkkaus: Elektroninen musiikki – Lahden pääkirjasto

Torstaina 6.10. klo 18.00 Lahden pääkirjaston monitoimitilassa musiikin genrevinkkaus: Suomalaisen elektronisen musiikin alkuvuodet Erkki Kureniemestä Mika Vainioon. Genrevinkkauksessa syvennytään musiikin eri tyylilajeihin vinkkauksen teeman mukaisesti. Aiheesta kuunnellaan esimerkkejä ja käydään läpi lyhyesti genren historiaa sekä merkittäviä säveltäjiä ja teoksia.

Toiminnalliset satutunnit Hollolan pääkirjastossa

perjantaisin parillisilla viikoilla kello 10.00-11.30 Hollolan pääkirjaston kokoustilassa. Syksyn satutunneilla juhlitaan 70 vuotta täyttäviä Tammen kultaisia kirjoja. Tunnelmasta vastaavat MLL:n kultaiset satutädit. Tervetuloa!