Siirry sisältöön

Kuvataidepiiri iloiset siveltimet ”Elämän menoa” -näyttely Lahden pääkirjaston aulassa 1.-30.9.2021.

Pääkirjaston aulan näyttelytila Kirkkokatu 31Lahti,

Vuodesta 2004 toiminut ikäihmisten, erityisesti akvarelleihin keskittyneen, kuvataidepiirin neljäs näyttely koostuu vuoden 2020 aikana syntyneistä maalauksista. Keskeisiä aiheita ovat olleet eri vuodenaikojen luontokokemukset, ajankohtainen maailmantila, tarinat ja kulttuurikokemukset. Mukana toiminnassa on ollut 12-18 innokasta taiteen harrastajaa, jotka ovat kokoontuneet säännöllisesti viikoittain aina siihen asti kunnes korona sulki ovet. Alun perin näyttelyn oli määrä avautua Lahden ...jatka lukemista "Kuvataidepiiri iloiset siveltimet ”Elämän menoa” -näyttely Lahden pääkirjaston aulassa 1.-30.9.2021."

Ympäristöviikon julistenäyttelyt Lahden lähikirjastoissa

Lahden lähikirjastoissa on taas perinteisten Ympäristöviikon julistenäyttelyjen aika! Näyttelyt ovat esillä 13.9.-24.9. kaikissa lähikirjastoissa. Näyttelyjen työt on valittu keväällä 2021 kilpailuun osallistuneista kouluista. 25. seudullista Ympäristöviikkoa vietetään 20.-26.9. teemalla Vuoropuhelu: kuuntelen - ymmärrän - keskustelen. Kirjastoilla on esillä vaihteleva määrä kilpailuun osallistuneita töitä. Tule tutustumaan!

Yllättävät yöjuhlat -satutuokio

Lahden pääkirjasto / lasten ja nuorten palvelut Kirkkokatu 31Lahti,

Tiistaina 21.9. klo 10.30 Lahden pääkirjaston satuhuoneessa ihastellaan satutuokion äärellä mm. revontulimäkiä ja linnunradalla luistelua. Satutuokiossa luetaan Yllättävät yöjuhlat -kirja, jossa Arttu-nalle päätyy avaruudessa järjestettäviin juhliin. Tuokiossa lapset pääsevät myös näkemään eläviä tähtikuvioita ja kokoamaan omia pimeässä hohtavia tähtikuvioita kotiin vietäväksi. Kesto n. 45 min. Suositellaan yli 3-vuotiaille. Paikkoja rajoitetusti, ilmoittaudu etukäteen lasten ja nuorten palveluihin ...jatka lukemista "Yllättävät yöjuhlat -satutuokio"

Kielikahvila – Language Cafè

Tiistaina 21.9.2021 klo 17.15-18.15 Liipolan kirjastopisteessä. Osaatko jo vähän suomea? Tule puhumaan suomea mukavaan ryhmäämme. Welcome to learn Finnish. The Language Cafè is open for everyone. Syksyn muut tapaamiset ovat 19.10., 16.11. ja 14.12. Lisätietoja saa Liipolan kirjastopisteestä puh. 044 416 3514. Lämpimästi tervetuloa!  

Yllättävät yöjuhlat -satutuokio

Nastolan kirjasto Toritie 6, Lahti, Päijät-Häme

Keskiviikkona 22.9. klo 10.00 Nastolan kirjastossa ihastellaan satutuokion äärellä mm. revontulimäkiä ja linnunradalla luistelua. Satutuokiossa luetaan Yllättävät yöjuhlat -kirja, jossa Arttu-nalle päätyy avaruudessa järjestettäviin juhliin. Tuokiossa lapset pääsevät myös näkemään eläviä tähtikuvioita ja kokoamaan omia pimeässä hohtavia tähtikuvioita kotiin vietäväksi. Kesto n. 45 min. Suositellaan yli 3-vuotiaille. Paikkoja rajoitetusti, ilmoittautuminen etukäteen Nastolan kirjastoon tai puh. 044 ...jatka lukemista "Yllättävät yöjuhlat -satutuokio"

Nuorten kirjailijavieras: Karri ”Paleface” Miettinen (striimataan)

Lahden pääkirjasto / auditorio Kirkkokatu 31Lahti,

Keskiviikkona 22.9. klo 10.00 Lahden pääkirjaston auditorioon saapuu Karri ”Paleface” Miettinen kirjailijavieraaksi. Ilmastonmuutos tulee, oletko valmis? -Ei, en ole valmis, ahdistaa, mitä voin tehdä? Karri ”Paleface” Miettinen kertoo nuorille ilmastonmuutoksen faktoista, aktivismista ja Kaisa Happosen kanssa julkaisemastaan Ilmastotekokirjasta. Tapahtumaa suositellaan yläkouluikäisille. Vapaa pääsy. Paikkoja rajoitetusti, ilmoittautuminen etukäteen lasten ja nuorten palveluihin tai puh. 044 018 ...jatka lukemista "Nuorten kirjailijavieras: Karri ”Paleface” Miettinen (striimataan)"

Kirjavat rivit – ääneen lukua aikuisille

Keskiviikkona 22.9. klo 18.00-19.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa. Tervetuloa kuuntelemaan ääneen luettuja tarinoita ja tekstejä. Mukaan voit ottaa oman keskeneräisen käsityön tai värittää kirjaston tarjoamia värityskuvia. Voit myös istahtaa vain kuuntelemaan. Kaunokirjallisia tarinoita ja tietokirjallisia tekstejä lukevat kirjastonhoitajat Johanna, Maisku ja Suvi. Syksyn 2021 kokoontumiset: 25.8., 22.9., 20.10., 17.11. ja 15.12. aina klo 18.

Kirjailijavieraana Vilja-Tuulia Huotarinen

Keskiviikkona 22.9.2021 klo 18 Heinolan kirjastossa vierailee kirjailija Vilja-Tuulia Huotarinen. Tilaisuus on yksi Heinolan Uuno Kailas 120 -juhlavuoden tapahtumista. Vierailun aiheena on "Runo: kohtauspaikka." Kirjailija lukee runojaan ja nostaa esiin asioita, joita kirjoittamisen kautta on voinut kohdata. Vilja-Tuulia Huotarinen on julkaissut viisi runoteosta, uusimpana Omantunnon asioita (2020, Siltala). Häneltä on ilmestynyt myös proosaa. Hänen tuotantoaan ...jatka lukemista "Kirjailijavieraana Vilja-Tuulia Huotarinen"

Yllättävät yöjuhlat -satutuokio

Launeen kirjasto Aurakatu 11Lahti,

Torstaina 23.9. klo 9.30 Launeen kirjastossa ihastellaan satutuokion äärellä mm. revontulimäkiä ja linnunradalla luistelua. Satutuokiossa luetaan Yllättävät yöjuhlat -kirja, jossa Arttu-nalle päätyy avaruudessa järjestettäviin juhliin. Tuokiossa lapset pääsevät myös näkemään eläviä tähtikuvioita ja kokoamaan omia pimeässä hohtavia tähtikuvioita kotiin vietäväksi. Kesto n. 45 min. Suositellaan yli 3-vuotiaille. Paikkoja rajoitetusti, ilmoittautuminen etukäteen Launeen kirjastoon tai puh. 044 ...jatka lukemista "Yllättävät yöjuhlat -satutuokio"

Nastolan kirjaston lukupiiri

Nastolan kirjasto Toritie 6, Lahti, Päijät-Häme

Torstaina 23.9. klo 10-11.30 Nastolan kirjastossa kokoontuu kaikille avoin lukupiiri. Keskustelemme Linda Olssonin kirjasta Laulaisin sinulle lempeitä lauluja. Lainaa kirja, lue se ja tule mukaan juttelemaan lukukokemuksista! Piiriä vetää kirjastonhoitaja Terhi Lehti. Syksyn 2021 muut tapaamiset: 21.10. Patrik Svensson: Ankeriaan testamentti - pojasta, isäsätä ja maailman arvoituksellisimmasta kalasta, 18.11. Pirjo Hassinen: Parit, 16.12. Joel Haahtela: ...jatka lukemista "Nastolan kirjaston lukupiiri"

Tietokirjailija Harri Ahonen kertoo Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21Vääksy,

Torstaina 23.9. klo 18 Asikkalan kirjastossa on kirjailijavieraana tamperelainen tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahonen. Hänen luennollaan kuulemme Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista, kuten Tromssan kaupungin lähituntureista, Vesterålenin ja Lofoottien saaristoista sekä tarunhohtoisesta Nordlandin rannikosta. Luvassa tietoa retkeily- ja suojelualueista, eläimistöstä ja paikallisesta retkeilykulttuurista. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa luontomatkalle Asikkalan kirjaston lehtisaliin!

Puhetta pyhästä

Pääkirjaston auditorio Kirkkokatu 31Lahti,

Torstaina 23.9. klo 18.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa kokoonnutaan jälleen Puhetta pyhästä -iltaan.  Tässä syyskauden ensimmäisessä tapaamisessa tutkaillaan vuorovaikutusta ja etsitään tapoja, joilla kunnioittava keskustelu mahdollistuu. Aiheeseen johdattelee pastori Hannu Lehdeskoski. Keskusteluiltojen tavoitteena on mahdollistaa avoin ja kunnioittava keskustelu erilaisten uskontojen ja maailmankatsomusten välilä. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan! Syyskauden muut tapaamiset ovat to 14.10., ke 3.11. ...jatka lukemista "Puhetta pyhästä"

Elävä kirjasto – lainaa asiantuntija

Lahden pääkirjasto Kirkkokatu 31, Lahti, Päijät-Häme

Maanantaina 27.9. klo 14–18 pääkirjastossa. Tapahtuma on osa Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkoston Kaikkien kaupunki -kampanjaa. Elävä kirjasto toimii kuten tavallinen kirjasto, paitsi että lainaat oikean ihmisen, jonka kanssa voit jutella itseäsi puhututtavasta asiasta. Elävästä kirjastosta on lainattavissa seuraavat kirjat: Hoito, hoiva vai kontrolli? Huumeongelman sääntely yhteiskunnassa, Huumemaailma ei ole kaunis – kokemuksia narkomaanin isänä olemisesta, Häpeätahrani ...jatka lukemista "Elävä kirjasto – lainaa asiantuntija"

Ahtialan kirjaston lukupiiri

Ahtialan kirjasto Alasenkatu 2

Kokoontuu kuukauden viimeinen keskiviikko klo 10 -11.30.  Syksyn kokoontumisajat ja kirjat: 29.9. Jutellaan edellisistä kirjalistoista,  27.10. Seethaler: Kokonainen elämä, 24.11. Bomann: Agathe ja 29.12. Didierlaurent: Lukija aamujunassa.  Vetäjänä kirjastovirkailija Päivi Partanen p. 044 416 3525.

Ehkäisevä päihdetyö Lahdessa – Toimijat esittäytyvät

Keskiviikkona 29.9. klo 14-18 pääkirjaston Pop-Up-tilassa. Tapahtuma on osa Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkoston Kaikkien kaupunki -kampanjaa. Sanotaan, ettei Lahdessa tehdä mitään päihdeongelman ratkaisemiseksi. Kyllä tehdään. Nyt on mahdollisuus keskustella kaupungissa toimivien päihde- ja mielenterveystyön asiantuntijoiden kanssa siitä, millaista päihdetyötä kaupungissa tehdään. Tule kysymään mieltäsi askarruttavia kysymyksiä. Mukana mm. Homebase, toipuville päihderiippuvaisille suunnattu päihteetön kohtaamispaikka, Jannika, avopalvelu ...jatka lukemista "Ehkäisevä päihdetyö Lahdessa – Toimijat esittäytyvät"

Dekkari-ilta Nastolan kirjastossa

Nastolan kirjasto Toritie 6, Lahti, Päijät-Häme

Keskiviikkona 29.9. klo 17 Nastolan kirjastossa paikalliset dekkaristit kohtaavat. Nastolalaisen dekkariharrastajan Pekka Harneen haastattelussa ovat Timo Sandberg ja Eija Piekkari. Vapaa pääsy, paikkoja on rajoitetusti.

Päihteiden käyttö katukuvassa puhututtaa –Onko Lahti kaikkien kaupunki?

Paneelikeskustelu keskiviikkona 29.9. klo 18.00–19.30 pääkirjaston auditoriossa. Tapahtuma on osa Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkoston Kaikkien kaupunki -kampanjaa. Päihteiden näkyminen katukuvassa herättää monenlaisia tunteita ja on pysyvä aihe somekeskusteluissa. Tässä paneelissa keskustellaan huumeiden käytön tilanteesta Lahdessa. Onko Lahti kaikkien kaupunki?  Kenelle kaupungin penkit kuuluvat? Millaista ehkäisevää päihdetyötä kaupungissa tehdään? Paneelin puheenjohtajana toimii ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori ...jatka lukemista "Päihteiden käyttö katukuvassa puhututtaa –Onko Lahti kaikkien kaupunki?"

Liikunnallinen satutuokio

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21Vääksy,

Torstaina 30.9. klo 9.00-9.45 Asikkalan kirjastossa. Liikunnallinen satutuokio soveltuu parhaiten yli 3-vuotiaille. Syksyn muut kerrat: 14.10., 28.10., 11.11., 25.11., 9.12. Tule mukaan!

Yllättävät yöjuhlat -satutuokio

Mukkulan kirjasto Tuhtokatu 2Lahti,

Torstaina 30.9. klo 10.00 Mukkulan kirjastossa ihastellaan satutuokion äärellä mm. revontulimäkiä ja linnunradalla luistelua. Satutuokiossa luetaan Yllättävät yöjuhlat -kirja, jossa Arttu-nalle päätyy avaruudessa järjestettäviin juhliin. Tuokiossa lapset pääsevät myös näkemään eläviä tähtikuvioita ja kokoamaan omia pimeässä hohtavia tähtikuvioita kotiin vietäväksi. Kesto n. 45 min. Suositellaan yli 3-vuotiaille. Paikkoja rajoitetusti, ilmoittautuminen etukäteen Mukkulan kirjastoon tai puh. 044 ...jatka lukemista "Yllättävät yöjuhlat -satutuokio"

Mukkulan kirjaston lukupiiri

Mukkulan kirjasto Tuhtokatu 2Lahti,

Mukkulan kirjaston lukupiiri kokoontuu kuun viimeisenä torstaina klo 10-11.30. Syksyn kokoontumisajat ja kirjat ovat:  30.9. Jutellaan edellisistä kirjalistoista,  28.10. Didierlaurent: Lukija aamujunassa, 25.11. Seethaler: Kokonainen elämä ja 30.12. Bomann: Agathe.  Vetäjänä kirjastovirkailija Päivi Partanen.

Digiklinikat Asikkalan kirjastossa

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21Vääksy,

Syksyn 2021 Digiklinikat Asikkalan kirjaston Amppari-tilassa joka toinen torstai klo 16-18. Digiklinikkapäivät: 2.9. 16.9. 30.9. 14.10. 28.10. 11.11. Lisätietoja: Olli Pirhonen 050 433 4233 olli.pirhonen@diginoste.fi

Sanoista voimaa

Lahden pääkirjasto / monitoimitila (2.krs)

Torstaina 30.9.  klo 18.00 Lahden pääkirjaston Monitoimitilassa. Pysähdytään hetkeksi oman elämän ja luonnon äärelle pienten kirjoitusharjoitusten avulla. Voimauttava kirjoittaminen sopii kaikille kirjoittamisesta ja itsensä tutkimisesta kiinnostuneille, mitään erityistä osaamista ei tarvitse olla. Syksyn muut kokoontumiset 7.10., 11.11. ja 2.12. Ryhmä on tällä hetkellä täynnä, mutta voit tiedustella mahdollisia peruutuspaikkoja ryhmän vetäjältä:   johanna.nurminen@lahti.fi, puh 044 4163523.

Yllättävät yöjuhlat -satutuokio

Kärpäsen kirjasto Kasakkamäentie 16Lahti,

Perjantaina 1.10. klo 10.00 Kärpäsen kirjastossa ihastellaan satutuokion äärellä mm. revontulimäkiä ja linnunradalla luistelua. Satutuokiossa luetaan Yllättävät yöjuhlat -kirja, jossa Arttu-nalle päätyy avaruudessa järjestettäviin juhliin. Tuokiossa lapset pääsevät myös näkemään eläviä tähtikuvioita ja kokoamaan omia pimeässä hohtavia tähtikuvioita kotiin vietäväksi. Kesto n. 45 min. Suositellaan yli 3-vuotiaille. Paikkoja rajoitetusti, ilmoittautuminen etukäteen Kärpäsen kirjastoon tai puh. 044 ...jatka lukemista "Yllättävät yöjuhlat -satutuokio"

Novellikoukku

Maanantaina 4.10. klo 10-12 Liipolan kirjastossa kuunnellaan novelleja ja tehdään omia käsitöitä. Tervetuloa uudet ja vanhat yhdessä neulomaan, virkkaamaan ja kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja! Kaikki syksyn 2021 kerrat: 4.10., 1.11. ja 29.11.

Lasten ja vanhempien yhteinen lukupiiri Instagramissa

Maanantaina 4.10. alkaa Lahden kaupunginkirjaston järjestämä 3-4-luokkalaisille vanhempineen suunnattu IG-lukupiiri. Lukupiirissä luetaan lyhyitä kirjoja ja tehdään tarinoiden innoittamana hauskoja tehtäviä perheen kesken. Lukupiiri järjestetään kokonaan Instagramissa. Sinne luodaan ryhmäkeskustelu, jonne ilmoittautuneet lisätään. Lukupiiriin ei tarvitse osallistua tiettyyn kellonaikaan, vaan jokainen voi osallistua keskusteluun itselleen sopivana hetkenä. Vetäjä vastaa viesteihin arkisin. Lukupiiri kestää kaksi viikkoa. Osallistumista ...jatka lukemista "Lasten ja vanhempien yhteinen lukupiiri Instagramissa"

Lahden pääkirjaston avoin lukupiiri (Helena Sinervo: Tytön huone)

Maanantaina 4.10. klo 18-19 Lahden pääkirjaston auditoriossa kokoontuu kaikille avoin lukupiiri. Keskustelemme Helena Sinervon romaanista Tytön huone. Lainaa kirja, lue se ja tule mukaan juttelemaan lukukokemuksista! Piiriä vetää kirjastonhoitaja Maisku Myllymäki. Syksyn 2021 muut tapaamiset: 1.11. Jenny Offill: Ilmastoja ja 29.11. Juhani Karila: Pienen hauen pyydystys

Miten digihuijarit toimivat? – Esimerkkejä eri huijaustavoista verkossa ja puhelimella

Lahden pääkirjasto / auditorio Kirkkokatu 31Lahti,

Keskiviikkona 6.10. klo 17.00 - 18.30 Lahden pääkirjaston auditoriossa Kuluttajaliiton Huijausinfon koulutuksessa käydään läpi yleisimpiä digihuijauksia tunnusmerkkeineen. Opit tunnistamaan ja siten välttymään huijauksilta. Lisäksi saat tietoa, kuinka toimia, jos joutuu ...jatka lukemista "Miten digihuijarit toimivat? – Esimerkkejä eri huijaustavoista verkossa ja puhelimella"

WhatsApp alkeet haltuun!

Torstaina 7.10. klo 10.00 - 12.00 Nastolan kirjastossa. Lataathan älypuhelimeesi  WhatsApp -sovelluksen ennen koulutukseen tuloa. Ennakkoilmoittautumiset Nastolan kirjastoon p.044 790 9336 Tervetuloa!

WhatsApp alkeet haltuun!

Perjantaina 8.10. klo 10.00 - 12.00 liipolan kirjastopisteessä. Lataathan älypuhelimeesi  WhatsApp -sovelluksen ennen koulutukseen tuloa. Ennakkoilmoittautumiset Liipolan kirjastopisteeseen p.044 416 3514 Tervetuloa!

Hinni Hiiren omaoma-päivä

Mukkulan kirjasto Tuhtokatu 2Lahti,

Keskiviikkona 13.10. klo 10.00 Mukkulan kirjastossa Tuuli Paasolainen esittää Hinni Hiiren omaoma-päivä -esityksen. Hinni-Hiiri soittaa kavereilleen ja toivoo saavansa leikkiseuraa. Kukaan ei ehdi kuitenkaan leikkimään hänen kanssaan! Tulossa siis tylsä ...jatka lukemista "Hinni Hiiren omaoma-päivä"

Liikunnallinen satutuokio

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21Vääksy,

Torstaina 14.10. klo 9.00-9.45 Asikkalan kirjastossa. Liikunnallinen satutuokio soveltuu parhaiten yli 3-vuotiaille. Tule mukaan!

Storytime in English

Lahden pääkirjasto / lasten ja nuorten palvelut Kirkkokatu 31Lahti,

Torstaina 14.10. klo 10.00 Lahden pääkirjaston satuhuoneessa pidetään englanninkielinen satutuokio. Englanninkielisiä satutuokioita järjestetään joka kuukauden toisena torstaina. Paikkoja rajoitetusti, turvaväleistä huolehditaan. Ryhmiä pyydetään ilmoittautumaan etukäteen lasten ja nuorten palveluihin tai ...jatka lukemista "Storytime in English"

Matkoja muistoihin

Lahden pääkirjasto / monitoimitila (2.krs)

Tiistaina 19.10. klo 13.00 - 14.30 Lahden pääkirjaston Monitoimitilassa. Tutkitaan omaa elämänkaarta pienten kirjoitusharjoitusten avulla. Ryhmä sopii sekä elämäkertansa kirjoittamista suunnitteleville että muuten vain kirjoittamisesta ja muistelemisesta kiinostuneille. Erityistä osaamista ...jatka lukemista "Matkoja muistoihin"

Pehmojen yökyläily

Lahden pääkirjasto / lasten ja nuorten palvelut Kirkkokatu 31Lahti,

Keskiviikkona 27.10. Lahden pääkirjastossa juhlistetaan kansainvälistä nallepäivää pehmojen yökyläilyn merkeissä. Kirjastoon pääsee yökyläilemään 40 ensimmäisenä paikkansa varannutta lasten pehmoa. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti, 13.10. klo 10 alkaen: bit.ly/pehmojenyolahti. Pehmot tuodaan lasten ...jatka lukemista "Pehmojen yökyläily"

Liikunnallinen satutuokio

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21Vääksy,

Torstaina 28.10. klo 9.00-9.45 Asikkalan kirjastossa. Liikunnallinen satutuokio soveltuu parhaiten yli 3-vuotiaille. Tule mukaan!

Mukkulan kirjaston lukupiiri

Mukkulan kirjasto Tuhtokatu 2Lahti,

Mukkulan kirjaston lukupiiri kokoontuu kuun viimeisenä torstaina klo 10-11.30.   28.10. Didierlaurent: Lukija aamujunassa. Vetäjänä kirjastovirkailija Päivi Partanen.

Nuorten IG-lukupiirit

Maanantaina 1.11. alkaa kolme Lahden kaupunginkirjaston nuorille järjestämää lukupiiriä. Lukupiireissä luetaan kirjaa ja jutellaan siitä yhdessä. Lukutahdista sovitaan lukupiirin alussa. Voit osallistua yhteen tai useampaan, jokaisessa luetaan eri kirjaa. Lukupiireissä ...jatka lukemista "Nuorten IG-lukupiirit"

Nuorten mangalukupiiri

Lahden pääkirjasto / lasten ja nuorten palvelut Kirkkokatu 31Lahti,

Maanantaisin 1.11., 8.11., 15.11. ja 22.11. klo 17.00 Lahden pääkirjaston nuorten tilassa järjestetään mangalukupiiri nuorille. Tahdotko keskustella lempisarjastasi tai saada lukuvinkkejä? Tule mukaan mangalukupiiriin, jossa jutustelemme mukavasti yhdessä mangasta kirjaston ...jatka lukemista "Nuorten mangalukupiiri"

Svenska veckan: Bokbio

Keskiviikkona 3.11. klo 10.00 Lahden pääkirjaston satuhuoneessa järjestetään ruotsinkielinen Bokbio. Bokbiossa esitetään kuvakirjaan perustuva lasten animaatio, jota käsitellään leikkien ja jutellen. Vapaa pääsy. Paikkoja rajoitetusti, turvavälit huomioidaan. Ilmoittautuminen 1.11. mennessä ...jatka lukemista "Svenska veckan: Bokbio"

Nukketeatteri PikkuKulkuri: Leppäkerttu Pilkuton (striimataan)

Lahden pääkirjasto / auditorio Kirkkokatu 31Lahti,

Tiistaina 16.11. klo klo 18.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa Nukketeatteri PikkuKulkuri esittää Leppäkerttu Pilkuton -esityksen. Interaktiivinen sing along -tyyppinen nukketeatteriesitys, joka pohjautuu Niina Bellin Leppäkerttu ilman pilkkuja -nimiseen kuvakirjaan. Esityksen teemana on ...jatka lukemista "Nukketeatteri PikkuKulkuri: Leppäkerttu Pilkuton (striimataan)"

Mukkulan kirjaston lukupiiri

Mukkulan kirjasto Tuhtokatu 2Lahti,

Mukkulan kirjaston lukupiiri kokoontuu kuun viimeisenä torstaina klo 10-11.30.  25.11. Seethaler: Kokonainen elämä. Vetäjänä kirjastovirkailija Päivi Partanen.

Mukkulan kirjaston lukupiiri

Mukkulan kirjasto Tuhtokatu 2Lahti,

Mukkulan kirjaston lukupiiri kokoontuu kuun viimeisenä torstaina klo 10-11.30.  30.12. Bomann: Agathe. Vetäjänä kirjastovirkailija Päivi Partanen.