Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Asikkalan kirjaston kertapelikerho, huhtikuu 2024

25 huhtikuun 17:00 - 21:00


Torstaina 25.4. klo 17.00 - 21.00
Asikkalan kirjaston kertaroolipelikerhossa pelataan yhden illan mittaisia roolipelejä, joissa ei ole juonellista jatkumoa kerhon aiempiin peleihin. Mukaan ovat tervetulleita kaikki roolipeleistä kiinnostuneet 13-vuotiaasta ylöspäin. Yläikärajaa ei ole. Aikaisempaa kokemusta roolipelaamisesta ei tarvita, vaan kaikki pelit ovat aloittelijaystävällisiä. Kirjasto lainaa osallistujille myös pelivälineet, joten noppia, kyniä ja kumejakaan ei tarvitse tuoda mukanaan. Omia tarvikkeita saa toki halutessaan käyttää.

Kertapelikerhossa tutustutaan roolipeleihin kulttuurimuotona monipuolisesti eri pelejä ja pelityylejä kokeillen ja tarinallista genreä ennakkoluulottomasti illasta toiseen vaihdellen. Niinpä tämä kerho sopiikin mainiosti myös roolipeliharrastuksen kokeilemiseen, vaikka kokeneet konkaritkin saavat kyllä kerhon peleistä varmasti paljon irti. Kerhoa pyörittää rennoin ja varmoin ottein kokenut pelinjohtaja, mediaohjaaja Heikki Marjomaa Asikkalan kirjastosta.

Kuinka mukaan? 

Kertapelikerhon pelit ilmoitetaan ja kuvaillaan tarkemmin erillisissä postauksissa Asikkalan kirjaston somealustoilla sekä kirjaston verkkosivuilla kaksi viikkoa ennen pelin toteutusta. Peleihin mahtuu yleisesti mukaan 5 ensin ilmoittautunutta pelaajaa ellei ko. pelin ilmoituksessa toisin mainita. Jos illan pelissä käsitellään teemoja tai aiheita, jotka eivät sovellu nuoremmille pelaajille, siitä ilmoitetaan erikseen pelin kuvaustekstissä, josta käy ilmi myös pelin ikäsuositus. Suurin osa kerhon peleistä kuitenkin sopii sisältönsä puolesta kaikille yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille pelaajille. Lisäksi käytössä on aina vähintään yksi  turvamekaniikka, joka perehdytetään pelin alussa.

Peleihin ilmoittaudutaan lähettämällä sähköpostia pelin vetäjälle, mediaohjaaja Heikki Marjomaalle osoitteeseen heikki.marjomaa (at) asikkala.fi ja ilmaisemalla siinä halukkuutesi tulla mukaan peliin. Paluupostina saat tietää, mahduitko mukaan, ja jos mahduit, mahdolliset peliin kuuluvat lisämateriaalit ja -kysymykset.

Asikkalan kertapelikerho pähkinänkuoressa:  

  • Kerho kokoontuu suunnitellusti jokaisen kuukauden viimeisenä torstaina,
    klo 17–21, Kokoushuone Ampparissa, kirjaston 1. krs.  
  • Toisinaan kerhoa pitää siirtää esim. juhlapyhien yms. vuoksi.
  • Kesällä kerho on tauolla.
  • Kerhon pelit ilmoitetaan ilmoittauduttavaksi 2 viikkoa ennen pelipäivää.

Tervetuloa mukaan! 

Tiedot

Päivämäärä:
25 huhtikuun
Aika:
17:00 - 21:00
Tapahtumaluokat:
, ,
Tapahtuma tagia:
,
Kotisivu:
https://asikkala.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/kirjaston-pelitoiminta/roolipelikerhot/

Järjestäjä

Asikkalan kirjasto
Puhelin:
044 778 0741
Sähköposti:
kirjasto@asikkala.fi

Tapahtumapaikka

Asikkalan kirjasto
Asikkalantie 21
Vääksy, 17200
+ Google Map
Puhelin:
044 778 0741