Siirry sisältöön

Kuvataidepiiri iloiset siveltimet ”Elämän menoa” -näyttely Lahden pääkirjaston aulassa 1.-30.9.2021.

Pääkirjaston aulan näyttelytila Kirkkokatu 31Lahti,

Vuodesta 2004 toiminut ikäihmisten, erityisesti akvarelleihin keskittyneen, kuvataidepiirin neljäs näyttely koostuu vuoden 2020 aikana syntyneistä maalauksista. Keskeisiä aiheita ovat olleet eri vuodenaikojen luontokokemukset, ajankohtainen maailmantila, tarinat ja kulttuurikokemukset. Mukana toiminnassa on ollut 12-18 innokasta taiteen harrastajaa, jotka ovat kokoontuneet säännöllisesti viikoittain aina siihen asti kunnes korona sulki ovet. Alun perin näyttelyn oli määrä avautua Lahden ...jatka lukemista "Kuvataidepiiri iloiset siveltimet ”Elämän menoa” -näyttely Lahden pääkirjaston aulassa 1.-30.9.2021."

Kuinka lastenkuvakirja tehdään -Yllättävät yöjuhlat -näyttely Lahden pääkirjastossa 7.-20.9.2021.

Lahden pääkirjasto / lasten ja nuorten palvelut Kirkkokatu 31Lahti,

Kuinka lastenkuvakirja tehdään? Miten voit itse julkaista kirjan tai kuinka kirjan kuvitus syntyy? Lahden pääkirjaston lasten alueella esillä olevassa näyttelyssä nähdään luonnoksia Yllättävät yöjuhlat -kirjan teksteistä ja kuvituksista. Kirjan on ...jatka lukemista "Kuinka lastenkuvakirja tehdään -Yllättävät yöjuhlat -näyttely Lahden pääkirjastossa 7.-20.9.2021."

Muistikahvila

Syksyn lähestyessä alkaa Hollolan pääkirjaston kirjastokahvilassa jälleen Muistikahvila-toiminta. Toiminta on kaikille avointa ja maksutonta. Tarjolla on kahvia, tietoa ja materiaalia sekä henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa muistiasioihin liittyen. Muistikahvilassa ei ole ...jatka lukemista "Muistikahvila"

Heinolan kirjaston lukupiiri

Heinolan kirjasto Kauppakatu 12Heinola,

Lukupiirin ensimmäinen kokoontuminen on tiistaina 14.9. klo 18. Lukupiirit ovat avoimia ja maksuttomia tilaisuuksia, joissa keskustellaan lukukokemuksista. Ensimmäisessä kokoontumisessa suunnitellaan syksyn aikataulua ja aiheita sekä jutellaan kesällä luetuista kirjoista. Lukupiiriä ...jatka lukemista "Heinolan kirjaston lukupiiri"

Digiklinikat Asikkalan kirjastossa

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21Vääksy,

Syksyn 2021 Digiklinikat Asikkalan kirjaston Amppari-tilassa joka toinen torstai klo 16-18. Digiklinikkapäivät: 2.9. 16.9. 30.9. 14.10. 28.10. 11.11. Lisätietoja: Olli Pirhonen 050 433 4233 olli.pirhonen@diginoste.fi

Ympäristöviikon julistenäyttely Lahden pääkirjastossa

Lasten ja nuorten palveluiden näyttelyalueella on esillä Ympäristöviikon julistekilpailun satoa! Näyttely on esillä 20.9.-15.1. Näyttelyjen työt on valittu keväällä 2021 kilpailuun osallistuneista kouluista. 25. seudullista Ympäristöviikkoa vietettiin 20.-26.9. teemalla Vuoropuhelu: kuuntelen - ymmärrän - keskustelen. Tule tutustumaan!

Nastolan kirjaston lukupiiri

Nastolan kirjasto Toritie 6, Lahti, Päijät-Häme

Torstaina 23.9. klo 10-11.30 Nastolan kirjastossa kokoontuu kaikille avoin lukupiiri. Keskustelemme Linda Olssonin kirjasta Laulaisin sinulle lempeitä lauluja. Lainaa kirja, lue se ja tule mukaan juttelemaan lukukokemuksista! Piiriä vetää kirjastonhoitaja ...jatka lukemista "Nastolan kirjaston lukupiiri"

Tietokirjailija Harri Ahonen kertoo Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21Vääksy,

Torstaina 23.9. klo 18 Asikkalan kirjastossa on kirjailijavieraana tamperelainen tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahonen. Hänen luennollaan kuulemme Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista, kuten Tromssan kaupungin lähituntureista, Vesterålenin ja ...jatka lukemista "Tietokirjailija Harri Ahonen kertoo Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä"

Elävä kirjasto – lainaa asiantuntija

Lahden pääkirjasto Kirkkokatu 31, Lahti, Päijät-Häme

Maanantaina 27.9. klo 14–18 pääkirjastossa. Tapahtuma on osa Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkoston Kaikkien kaupunki -kampanjaa. Elävä kirjasto toimii kuten tavallinen kirjasto, paitsi että lainaat oikean ihmisen, jonka kanssa voit jutella itseäsi puhututtavasta asiasta. Elävästä kirjastosta on lainattavissa seuraavat kirjat: Hoito, hoiva vai kontrolli? Huumeongelman sääntely yhteiskunnassa, Huumemaailma ei ole kaunis – kokemuksia narkomaanin isänä olemisesta, Häpeätahrani ...jatka lukemista "Elävä kirjasto – lainaa asiantuntija"

Ehkäisevä päihdetyö Lahdessa – Toimijat esittäytyvät

Keskiviikkona 29.9. klo 14-18 pääkirjaston Pop-Up-tilassa. Tapahtuma on osa Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkoston Kaikkien kaupunki -kampanjaa. Sanotaan, ettei Lahdessa tehdä mitään päihdeongelman ratkaisemiseksi. Kyllä tehdään. Nyt on mahdollisuus keskustella kaupungissa toimivien päihde- ja mielenterveystyön asiantuntijoiden kanssa siitä, millaista päihdetyötä kaupungissa tehdään. Tule kysymään mieltäsi askarruttavia kysymyksiä. Mukana mm. Homebase, toipuville päihderiippuvaisille suunnattu päihteetön kohtaamispaikka, Jannika, avopalvelu ...jatka lukemista "Ehkäisevä päihdetyö Lahdessa – Toimijat esittäytyvät"

Dekkari-ilta Nastolan kirjastossa

Nastolan kirjasto Toritie 6, Lahti, Päijät-Häme

Keskiviikkona 29.9. klo 17 Nastolan kirjastossa paikalliset dekkaristit kohtaavat. Nastolalaisen dekkariharrastajan Pekka Harneen haastattelussa ovat Timo Sandberg ja Eija Piekkari. Vapaa pääsy, paikkoja on rajoitetusti.

Päihteiden käyttö katukuvassa puhututtaa –Onko Lahti kaikkien kaupunki?

Paneelikeskustelu keskiviikkona 29.9. klo 18.00–19.30 pääkirjaston auditoriossa. Tapahtuma on osa Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkoston Kaikkien kaupunki -kampanjaa. Päihteiden näkyminen katukuvassa herättää monenlaisia tunteita ja on pysyvä aihe somekeskusteluissa. Tässä paneelissa keskustellaan huumeiden käytön tilanteesta Lahdessa. Onko Lahti kaikkien kaupunki?  Kenelle kaupungin penkit kuuluvat? Millaista ehkäisevää päihdetyötä kaupungissa tehdään? Paneelin puheenjohtajana toimii ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori ...jatka lukemista "Päihteiden käyttö katukuvassa puhututtaa –Onko Lahti kaikkien kaupunki?"

Liikunnallinen satutuokio

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21Vääksy,

Torstaina 30.9. klo 9.00-9.45 Asikkalan kirjastossa. Liikunnallinen satutuokio soveltuu parhaiten yli 3-vuotiaille. Syksyn muut kerrat: 14.10., 28.10., 11.11., 25.11., 9.12. Tule mukaan!

Digiklinikat Asikkalan kirjastossa

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21Vääksy,

Syksyn 2021 Digiklinikat Asikkalan kirjaston Amppari-tilassa joka toinen torstai klo 16-18. Digiklinikkapäivät: 2.9. 16.9. 30.9. 14.10. 28.10. 11.11. Lisätietoja: Olli Pirhonen 050 433 4233 olli.pirhonen@diginoste.fi

Mobiililaitteiden tietoturva -etätapahtuma

Tiistaina 5.10. klo 13.00 - 15.00 Teams-yhteydellä Lahden pääkirjaston mediaohjaajat kertovat mobiililaitteiden turvalliseen käyttöön liittyvistä seikoista ja mahdollisista tietoturvauhkista. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä tietoturvaan liittyen. Tilaisuus järjestetään Teams-ohjelmalla ja siihen voi liittyä joko internet-selaimen kautta tai Teams-sovelluksessa. Apua ohjelman käytössä tai sovelluksen lataamisessa saat kirjaston Digiopastuksessa. Linkki koulutukseen:  https://bit.ly/3i6sMhi Voit myös pyytää linkin sähköpostiisi ...jatka lukemista "Mobiililaitteiden tietoturva -etätapahtuma"

Miten digihuijarit toimivat? – Esimerkkejä eri huijaustavoista verkossa ja puhelimella

Lahden pääkirjasto / auditorio Kirkkokatu 31Lahti,

Keskiviikkona 6.10. klo 17.00 - 18.30 Lahden pääkirjaston auditoriossa Kuluttajaliiton Huijausinfon koulutuksessa käydään läpi yleisimpiä digihuijauksia tunnusmerkkeineen. Opit tunnistamaan ja siten välttymään huijauksilta. Lisäksi saat tietoa, kuinka toimia, jos joutuu huijarin virittämään ansaan ja mistä saa tietoa ja apua tarvittaessa. Kuluttajaliiton asiantuntija Jaana Savolainen luennoi. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, mutta paikkoja on rajoitetusti. ...jatka lukemista "Miten digihuijarit toimivat? – Esimerkkejä eri huijaustavoista verkossa ja puhelimella"

Kärpäsen neulojat

Keskiviikkona 6.10. klo 17-19:30  Kärpäsen kirjastossa neulotaan. Kaikki syksyn 2021 kokoontumiskerrat ovat: 6.10., 20.10., 3.11., 17.11., 1.12. ja 15.12. Toiminta tapahtuu omatoimiajalla. Pääset kirjastoon kirjautumalla kirjastokortilla ja pin-koodilla. Illan aikana tutustumme uusiin käsityölehtiin ja -kirjoihin, etsimme yhdessä ratkaisuja vaikeisiin ohjeisiin ja jaamme toimivia vinkkejä keskenämme. Tervetuloa viettämään yhdessä mukavaa käsityöiltaa!

Pohjois-Norjan rannikkoreitit

Heinolan kirjasto Kauppakatu 12Heinola,

Keskiviikkona 6.10.2021 klo 18 Heinolan kirjastossa tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahonen kertoo ja näyttää kuvia Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista, joita ovat esimerkiksi Tromssan kaupungin lähitunturit, upeat Vesterålenin ja Lofoottien saaristot sekä tarunhohtoinen Nordlandin rannikko. Luennolla syvennytään rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin, eläimistöön ja paikalliseen retkeilykulttuuriin, tarinoilla ja saagoilla maustettuina.

Uusia ja vanhoja uutisia, monenlaisia medioita

Liipolan kirjastopisteellä 7.10.2021, klo 10.00 - 11.00. Kuinka uutiset, mediat ja tapamme käyttää niitä, ovat muuttuneet vuosien kuluessa? Tutustutaan myös joihinkin kirjaston tarjoamiin tapoihin vastaanottaa uutisia. Ilmoittautuminen 7.9. alkaen, p. 044 416 3777, tai Liipolan kirjastopiste.

WhatsApp alkeet haltuun!

Torstaina 7.10. klo 10.00 - 12.00 Nastolan kirjastossa. Lataathan älypuhelimeesi  WhatsApp -sovelluksen ennen koulutukseen tuloa. Ennakkoilmoittautumiset Nastolan kirjastoon p.044 790 9336 Tervetuloa!

Kirjailijavieraana Mervi Koskinen

Launeen kirjasto Aurakatu 11Lahti,

Torstaina 7.10. klo 17.00 Launeen kirjastoon saapuu hollolainen esikoiskirjailija Mervi Koskinen. Mervi Koskinen kertoo esikoisromaanistaan Piika. Elinan filosofian opinnot vaihtuneet päiväpöhnään baarissa ja sen mukaiseen maineeseen. Nuoren naisen muistikuvat hyvästä lapsuudesta liittyvät keskeisesti eläimiin, ja eräänä ryhdistäytymisen hetkenä Elina jättää hakupaperit maaseutuoppilaitokseen. Oluen sijaan nuori nainen alkaa imeä tietoa karjanhoidosta ja kaikesta, mikä nykyaikaiseen tilanpitoon ...jatka lukemista "Kirjailijavieraana Mervi Koskinen"

Sanoista voimaa

Lahden pääkirjasto / monitoimitila (2.krs)

Torstaina 7.10.  klo 18.00 Lahden pääkirjaston Monitoimitilassa. Pysähdytään hetkeksi oman elämän ja luonnon äärelle pienten kirjoitusharjoitusten avulla. Voimauttava kirjoittaminen sopii kaikille kirjoittamisesta ja itsensä tutkimisesta kiinnostuneille, mitään erityistä osaamista ei tarvitse olla. Syksyn muut kokoontumiset 11.11. ja 2.12. Ryhmä on tällä hetkellä täynnä, mutta voit tiedustella mahdollisia peruutuspaikkoja ryhmän vetäjältä:   johanna.nurminen@lahti.fi, puh 044 4163523.

WhatsApp alkeet haltuun!

Perjantaina 8.10. klo 10.00 - 12.00 liipolan kirjastopisteessä. Lataathan älypuhelimeesi  WhatsApp -sovelluksen ennen koulutukseen tuloa. Ennakkoilmoittautumiset Liipolan kirjastopisteeseen p.044 416 3514 Tervetuloa!

Launeen kirjaston lukupiiri

Launeen kirjasto Aurakatu 11Lahti,

Maanantaina 11.10. klo 11-12.30 Launeen kirjastossa kokoontuu kaikille avoin lukupiiri. Keskustelemme Heidi Köngäs: Sandra-nimisestä kirjasta ja aihepiiristä laajemmin. Lainaa kirja, lue se ja tule mukaan juttelemaan lukukokemuksista! Piiriä vetää kirjastonhoitaja Pyry Varjonen. Syksyn 2021 muut tapaamiset: 15.11. Helen Macdonald: H niin kuin haukka, 13.12. Tom Malmquist: Joka hetki olemme yhä elossa.

Hinni Hiiren omaoma-päivä

Mukkulan kirjasto Tuhtokatu 2Lahti,

Keskiviikkona 13.10. klo 10.00 Mukkulan kirjastossa Tuuli Paasolainen esittää Hinni Hiiren omaoma-päivä -esityksen. Hinni-Hiiri soittaa kavereilleen ja toivoo saavansa leikkiseuraa. Kukaan ei ehdi kuitenkaan leikkimään hänen kanssaan! Tulossa siis tylsä päivä... Vai onko sittenkään? Vuorovaikutteinen, vähäsanainen musiikkiteatteriesitys Hinni-Hiiren omaoma-päivästä ja siitä kuinka yksinkin voi keksiä kaikenlaista hauskaa. Esityksen kesto n. 40 minuuttia, suositellaan 0-7-vuotiaille. Vapaa ...jatka lukemista "Hinni Hiiren omaoma-päivä"

Hinni Hiiren omaoma-päivä (striimataan)

Lahden pääkirjasto / auditorio Kirkkokatu 31Lahti,

Keskiviikkona 13.10. klo 18.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa Tuuli Paasolainen esittää Hinni Hiiren omaoma-päivä -esityksen. Hinni-Hiiri soittaa kavereilleen ja toivoo saavansa leikkiseuraa. Kukaan ei ehdi kuitenkaan leikkimään hänen kanssaan! Tulossa siis tylsä päivä... Vai onko sittenkään? Vuorovaikutteinen, vähäsanainen musiikkiteatteriesitys Hinni-Hiiren omaoma-päivästä ja siitä kuinka yksinkin voi keksiä kaikenlaista hauskaa. Esityksen kesto n. 40 minuuttia, suositellaan 0-7-vuotiaille. ...jatka lukemista "Hinni Hiiren omaoma-päivä (striimataan)"

Liikunnallinen satutuokio

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21Vääksy,

Torstaina 14.10. klo 9.00-9.45 Asikkalan kirjastossa. Liikunnallinen satutuokio soveltuu parhaiten yli 3-vuotiaille. Tule mukaan!

Digiklinikat Asikkalan kirjastossa

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21Vääksy,

Syksyn 2021 Digiklinikat Asikkalan kirjaston Amppari-tilassa joka toinen torstai klo 16-18. Digiklinikkapäivät: 2.9. 16.9. 30.9. 14.10. 28.10. 11.11. Lisätietoja: Olli Pirhonen 050 433 4233 olli.pirhonen@diginoste.fi

PERUTTU Kirjaston etäleffakerho: Woman walks ahead (K12)

TAPAHTUMA ON PERUTTU. Torstaina 14.10. klo 18.00 Teams-alustalla. Mukaan Teams-alustalla tapahtuvaan keskusteluun pääset tästä osoitteesta: bit.ly/etäleffakerho Etäleffakerhossa keskustellaan elokuvasta Woman walks ahead (K12). New Yorkissa asuva muotokuvamaalari, Catherine Weldon, haluaa tehdä kulttuuriteon ja päättää vuonna 1890 lähteä Dakotaan maalatakseen yhden viimeisen suuren intiaanipäällikön, eli Istuvan Härän (Michael Greyeyes) muotokuvan. Matkasta muodostuu vaikea ja Catherine saa ...jatka lukemista "PERUTTU Kirjaston etäleffakerho: Woman walks ahead (K12)"

Puhetta pyhästä

Pääkirjaston auditorio Kirkkokatu 31Lahti,

Torstaina 14.10. klo 18.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa. Raamattu on monille kristityille tärkeä kirja, mutta miten sitä oikeastaan pitäisi lukea? Saako jokainen tulkita Raamattua haluamallaan tavalla, vai onko jollakulla oikeus sanoa viimeinen sana? Aiheeseen johdattelee pastori Hannu Lehdeskoski. Puhetta pyhästä -iltojen tavoitteena on mahdollistaa avoin ja kunnioittava keskustelu eri tavoin ajattelevien ihmisten välillä. Tervetuloa mukaan keskusteluun! ...jatka lukemista "Puhetta pyhästä"

Mukkulan kässäkerho

Tiistaina 19.10. klo 10-11 Mukkulan kirjastossa kokoontuu uusi kässäkerho. Tule viettämään aikaa rennosti yhdessä jutellen ja käsitöitä tehden! Ota mukaan mikä tahansa oma käsityösi tai liity seuraan muuten vain. Ensimmäisillä kerroilla suunnitellaan yhdessä kerhon toimintaa - tehdään kerhosta kävijöidensä näköinen. Kerho kokoontuu omatoimiajalla. Pääset sisään kirjautumalla kirjastokortilla ja pin-koodilla. Lämpimästi tervetuloa mukaan! Lisätiedot Mukkulan kirjastosta.

Matkoja muistoihin

Lahden pääkirjasto / monitoimitila (2.krs)

Tiistaina 19.10. klo 13.00 - 14.30 Lahden pääkirjaston Monitoimitilassa. Tutkitaan omaa elämänkaarta pienten kirjoitusharjoitusten avulla. Ryhmä sopii sekä elämäkertansa kirjoittamista suunnitteleville että muuten vain kirjoittamisesta ja muistelemisesta kiinostuneille. Erityistä osaamista tai valmista tekstiä ei tarvitse olla. Syksyn muut tapaamiset: 26.10., 2.11., 9.11. ja 16.11. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: johanna.nurminen@lahti.fi p.044 4163523

Kielikahvila – Language Cafè

Tiistaina 19.10.2021 klo 17.15-18.15 Liipolan kirjastopisteessä. Osaatko jo vähän suomea? Tule puhumaan suomea mukavaan ryhmäämme. Welcome to learn Finnish. The Language Cafè is open for everyone. Syksyn muut tapaamiset ovat 16.11. ja 14.12. Lisätietoja saa Liipolan kirjastopisteestä puh. 044 416 3514. Lämpimästi tervetuloa!  

Kirjavinkkejä aikuisille

Tiistaina 19.10. klo 18 Kärpäsen kirjastossa kirjastovirkailija vinkkaa kirjoja eri aiheista, mukana on sekä uutuuskirjoja että vanhempia helmiä. Tervetuloa kuuntelemaan!

Heinolan kirjaston lukupiiri

Heinolan kirjasto Kauppakatu 12Heinola,

Tiistaina 19.10.2021 klo 18 - 19.30 Lukupiiri on avoin ja maksuton tilaisuus, jossa keskustellaan lukukokemuksista. Heinolan kirjaston lukupiiri kokoontuu pohjakerroksen kotiseutuhuoneessa noin kerran kuukaudessa. Syksyn 2021 lukupiiripäivät ja teemat ovat: tiistai 19.10. "Saaressa merellä" tiistai 9.11. Ulla-Lena Lundbergin kirjallisuus tiistai 14.12. Monika Fagerholmin kirjallisuus Lue teos tai pari teemaan sopivaa kirjaa ja tule juttelemaan niistä ...jatka lukemista "Heinolan kirjaston lukupiiri"

Kirjavat rivit – ääneen lukua aikuisille

Keskiviikkona 20.10. klo 18.00-19.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa. Tervetuloa kuuntelemaan ääneen luettuja tarinoita ja tekstejä. Mukaan voit ottaa oman keskeneräisen käsityön tai värittää kirjaston tarjoamia värityskuvia. Voit myös istahtaa vain kuuntelemaan. Kaunokirjallisia tarinoita ja tietokirjallisia tekstejä lukevat kirjastonhoitajat Johanna, Maisku ja Suvi. Syksyn 2021 kokoontumiset: 25.8., 22.9., 20.10., 17.11. ja 15.12. aina klo 18.

Kirjailijavieraana Vilja-Tuulia Huotarinen

Keskiviikkona 20.10.2021 klo 18 Heinolan kirjastossa vierailee kirjailija Vilja-Tuulia Huotarinen. Tilaisuus on yksi Heinolan Uuno Kailas 120 -juhlavuoden tapahtumista. Vierailun aiheena on "Runo: kohtauspaikka." Kirjailija lukee runojaan ja nostaa esiin asioita, joita kirjoittamisen kautta on voinut kohdata. Vilja-Tuulia Huotarinen on julkaissut viisi runoteosta, uusimpana Omantunnon asioita (2020, Siltala). Häneltä on ilmestynyt myös proosaa. Hänen tuotantoaan ...jatka lukemista "Kirjailijavieraana Vilja-Tuulia Huotarinen"

Lukukoira Arttu

Launeen kirjasto Aurakatu 11Lahti,

Lukukoira Arttu vierailee Launeen kirjastossa syksyllä 2021 kaksi kertaa kuukaudessa. Lukukoiratapaaminen tarjoaa lapselle rauhallisen ja turvallisen tilaisuuden lukea ääneen. Yhden lukijan lukuhetki kestää 10-15 minuuttia, ennakkovaraukset laune.kirjasto@lahti.fi tai 044 416 3513. Tilaisuus on maksuton. Lukijoita otetaan neljä per lukukoirakerta, peruthan varauksesi, jos et pääsekään! Arttu vierailee Launeen kirjastolla torstaisin: 21.10. klo 17. 4.11. klo 17. 18.11. ...jatka lukemista "Lukukoira Arttu"

Fanikulttuuriviikko Lahden pääkirjastossa

Lahden pääkirjasto Kirkkokatu 31, Lahti, Päijät-Häme

Lahden pääkirjastolla järjestetään syyslomalla (25.–30.10.) fanikulttuurille omistettu teemaviikko, jolloin esillä ovat sekä fanikulttuurin kuluttaminen että itse tekeminen. Luvassa on muun muassa esitelmä K-popista, haastattelut tubettaja Jennysvoicesilta ja sarjakuvataiteilija Sophie LaBellelta sekä Soturikissat Instagram-live. Tapahtumaviikolla edustetuksi tulee niin musiikki, taide, fanifiktio kuin verkkosarjakuvatkin. Monet tapahtumista striimataan. Tiistai 26.10. Klo 14–16 Soturikissateemaista askartelua, lasten ja nuorten alue. ...jatka lukemista "Fanikulttuuriviikko Lahden pääkirjastossa"

Tomi Paldanius Hollolan pääkirjastossa 25.10.2021

Tomi Paldanius plays Dire Straits and more kirjaston tapahtumatorilla 25.10 klo 18.30. Ilmainen sisäänpääsy! Pimenevät illat ja viilentyvä ilma kaipaavat kaverikseen tunnelmallista ja energistä musiikkia. Tähän tarpeeseen vastaa fingerstyle-kitaristi Tomi Paldanius. Mainetta Suomessa ja maailmalla niittänyt Paldanius soittaa klassikkohittejä menneiltä vuosikymmeniltä. Repertuaariin kuuluu muun muassa Queenin, Santanan, Sibeliuksen, Ennio Morriconen ja monen muun rakastetun esittäjän ...jatka lukemista "Tomi Paldanius Hollolan pääkirjastossa 25.10.2021"

Soturikissapäivä

Lahden pääkirjasto / lasten ja nuorten palvelut Kirkkokatu 31Lahti,

Tiistaina 26.10. Lahden pääkirjastolla vietetään Soturikissapäivää. Klo 14–16 Soturikissateemaista askartelua lasten ja nuorten alueella. Klo 16–17 Soturikissateemainen Instagram-live @lahtikirjasto-tilillä, yhteistyössä Tikkurilan kirjaston kanssa. Tervetuloa! Tapahtuma on osa syyslomalla järjestettävää #fanikulttuuriviikkoa.

Vinkkejä digitaalisen taiteen tekoon

Lahden pääkirjasto Kirkkokatu 31, Lahti, Päijät-Häme

Tiistaina 26.10. klo 18–18.45 Lahden pääkirjaston aikuisten tapahtuma-alueella keskustellaan digitaalisen taiteen tekemisestä. Kiinnostaako digitaalisen taiteen tekeminen? Kuvittaja Anssi Vaalio kertoo aloittelijoille vinkkejä miten ja millä välineillä digitaalista taidetta tehdään. Tapahtuma on osa syyslomalla järjestettävää #fanikulttuuriviikkoa.

Ahtialan kirjaston lukupiiri

Ahtialan kirjasto Alasenkatu 2

Kokoontuu kuukauden viimeinen keskiviikko klo 10 -11.30.  Syksyn kokoontumisajat ja kirjat:  27.10. Seethaler: Kokonainen elämä, 24.11. Bomann: Agathe ja 29.12. Didierlaurent: Lukija aamujunassa.  Vetäjänä kirjastovirkailija Päivi Partanen p. 044 416 3525.

K-pop-päivä

Lahden pääkirjasto Kirkkokatu 31, Lahti, Päijät-Häme

Keskiviikkona 27.10. Lahden pääkirjastolla on K-pop-päivä. Klo 16 Möysän Nuorisoseura ry.:n K-poptanssi-esitys, aikuisten tapahtuma-alueella, opetustuokio esityksen jälkeen Nuorten tilassa. Klo 18 vieraana Minja Mäkilä auditoriossa (striimataan). K-pop : unelma huomisesta -kirjan tänä vuonna julkaissut Minja Mäkilä kertoo k-popista ja siihen liittyvästä fanikulttuurista. Klo 19–20 K-pop-musavinkkaus auditoriossa (striimataan). Mitä kaikkea korealainen popmusiikki pitää sisällään? Pitkän linjan ...jatka lukemista "K-pop-päivä"

Pehmojen yökyläily

Lahden pääkirjasto / lasten ja nuorten palvelut Kirkkokatu 31Lahti,

Keskiviikkona 27.10. Lahden pääkirjastossa juhlistetaan kansainvälistä nallepäivää pehmojen yökyläilyn merkeissä. Kirjastoon pääsee yökyläilemään 40 ensimmäisenä paikkansa varannutta lasten pehmoa. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti, 13.10. klo 10 alkaen: bit.ly/pehmojenyolahti. Pehmot tuodaan lasten ja nuorten palvelupisteelle keskiviikkona 27.10. klo 17.00 mennessä. Kotiin pehmo pääsee seuraavana päivänä klo 16.00 alkaen. Pehmojen seikkailuja voi seurata kirjaston somekanavilla.

Liikunnallinen satutuokio

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21Vääksy,

Torstaina 28.10. klo 9.00-9.45 Asikkalan kirjastossa. Liikunnallinen satutuokio soveltuu parhaiten yli 3-vuotiaille. Tule mukaan!

Mukkulan kirjaston lukupiiri

Mukkulan kirjasto Tuhtokatu 2Lahti,

Mukkulan kirjaston lukupiiri kokoontuu kuun viimeisenä torstaina klo 10-11.30. Syksyn kokoontumisajat ja kirjat ovat:  28.10. Didierlaurent: Lukija aamujunassa, 25.11. Seethaler: Kokonainen elämä ja 30.12. Bomann: Agathe.  Vetäjänä kirjastovirkailija Päivi Partanen.

Fanifiktio-paja

Lahden pääkirjasto Kirkkokatu 31, Lahti, Päijät-Häme

Torstaina 28.10. klo 14.30–16 Lahden pääkirjaston Monitoimitilassa järjestetään fanifiktion kirjoittamiseen liittyvä paja. Kirjoitatko fanifiktiota tai oletko aina halunnut kokeilla? Haluaisitko kirjoittaa lempikirjallesi uuden lopun tai löytää hahmojen elämästä uusia puolia? Työpajassa käydään läpi tarinan kirjoittamisen ja erityisesti fanifiktion perusasioita, etsitään uutta innostusta ja tehdään kirjoitusharjoituksia. Paja on suunnattu yli 12-vuotiaille eikä aiempaa kirjoituskokemusta tarvitse olla. ...jatka lukemista "Fanifiktio-paja"

Digiklinikat Asikkalan kirjastossa

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21Vääksy,

Syksyn 2021 Digiklinikat Asikkalan kirjaston Amppari-tilassa joka toinen torstai klo 16-18. Digiklinikkapäivät: 2.9. 16.9. 30.9. 14.10. 28.10. 11.11. Lisätietoja: Olli Pirhonen 050 433 4233 olli.pirhonen@diginoste.fi

Guest speaker comic artist / vieraana sarjakuvataiteilija Sophie Labelle (striimataan)

Lahden pääkirjasto / auditorio Kirkkokatu 31Lahti,

Torstaina 28.10. klo 18 Lahden pääkirjaston auditoriossa vierailee sarjakuvataiteilija Sophie LaBelle. Sarjakuvataiteilija ja transaktivisti Sophie Labelle tekee Assigned Male -verkkosarjakuvaa ja on julkaissut useita kirjoja lapsille ja nuorille. Lahden pääkirjaston fanikulttuuriviikolla hän kertoo omasta urastaan, aktivismistaan ja kokemastaan häirinnästä verkossa. Tilaisuus on englanninkielinen. Esitys striimataan eli sitä voi seurata myös suorana verkossa Lahden kaupunginkirjaston Youtube-kanavalla. ...jatka lukemista "Guest speaker comic artist / vieraana sarjakuvataiteilija Sophie Labelle (striimataan)"

Vieraana tubettaja Jennysvoices (striimataan)

Lahden pääkirjasto / auditorio Kirkkokatu 31Lahti,

Perjantaina 29.10. klo 17 Lahden pääkirjaston auditoriossa vierailee tubettaja Jennysvoices. Jennysvoices eli Jenny Pitkänen on itseoppinut näyttelijä, joka on toiminut ääninäyttelijänä erilaisissa piirretyissä sekä peleissä. Hän on vuodesta 2015 tehnyt Youtubeen videoita, joiden aiheena on muun muassa imitaatiot ja fanidubbaukset. Esitys striimataan eli sitä voi seurata myös suorana verkossa Lahden kaupunginkirjaston Youtube-kanavalla. Tapahtuma on osa ...jatka lukemista "Vieraana tubettaja Jennysvoices (striimataan)"

K15-kauhusatutuokio (striimataan)

Lahden pääkirjasto Kirkkokatu 31, Lahti, Päijät-Häme

Perjantaina 29.10. klo 18.30 Lahden pääkirjaston aikuisten tapahtuma-alueella järjestetään K15-kauhusatutuokio. Illat pimenevät entisestään, kurpitsalyhdyt irvistävät silmät loimottaen ja Halloween on ihan nurkan takana. Tule virittäytymään tunnelmaan hyytävien kauhutarinoiden avulla! Tapahtuma striimataan eli sitä voi seurata myös suorana verkossa kirjaston Instagram-tilillä (@lahtikirjasto). Tapahtuma on osa syyslomalla järjestettävää #fanikulttuuriviikkoa.

Taskulampun valossa

Lahden pääkirjasto / lasten ja nuorten palvelut Kirkkokatu 31Lahti,

Perjantaina 29.10. klo 19 Lahden pääkirjaston lasten ja nuorten alue pimenee näin Halloweenin kynnyksellä viimeiseksi aukiolotunniksi. Tule seikkailemaan hyllyjen väliin ja lainaamaan kammottavia kertomuksia pimeässä. Ota oma taskulamppu mukaan ja saavu pimeään kirjastoon!

Novellikoukku

Maanantaina 1.11. klo 10-12 Liipolan kirjastossa kuunnellaan novelleja ja tehdään omia käsitöitä. Tervetuloa uudet ja vanhat yhdessä neulomaan, virkkaamaan ja kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja! Syksyllä 2021 vielä 29.11.

Nuorten IG-lukupiirit

Maanantaina 1.11. alkaa kolme Lahden kaupunginkirjaston nuorille järjestämää lukupiiriä. Lukupiireissä luetaan kirjaa ja jutellaan siitä yhdessä. Lukutahdista sovitaan lukupiirin alussa. Voit osallistua yhteen tai useampaan, jokaisessa luetaan eri kirjaa. Lukupiireissä luetaan Liggettin Armonvuosi, Helmisen Hurme ja Mafin Rakkaus suurempi kuin meri. Lukupiireihin osallistutaan kirjoittamalla Instagramin ryhmäkeskusteluun. Voit osallistua keskusteluun juuri niin paljon kuin haluat. Ilmoittautuminen ...jatka lukemista "Nuorten IG-lukupiirit"

Nuorten mangalukupiiri

Lahden pääkirjasto / lasten ja nuorten palvelut Kirkkokatu 31Lahti,

Maanantaisin 1.11., 8.11., 15.11. ja 22.11. klo 17.00 Lahden pääkirjaston nuorten tilassa järjestetään mangalukupiiri nuorille. Tahdotko keskustella lempisarjastasi tai saada lukuvinkkejä? Tule mukaan mangalukupiiriin, jossa jutustelemme mukavasti yhdessä mangasta kirjaston viihtyisissä tiloissa. Tervetuloa!

Lahden pääkirjaston avoin lukupiiri (Jenny Offill: Ilmastoja)

Maanantaina 1.11. klo 18-19 Lahden pääkirjaston auditoriossa kokoontuu kaikille avoin lukupiiri. Keskustelemme Jenny Offillin romaanista Ilmastoja. Lainaa kirja, lue se ja tule mukaan juttelemaan lukukokemuksista! Piiriä vetää kirjastonhoitaja Maisku Myllymäki. Syksyn 2021 viimeinen tapaaminen: 29.11. Juhani Karila: Pienen hauen pyydystys

Svenska veckan: Bokbio

Keskiviikkona 3.11. klo 10.00 Lahden pääkirjaston satuhuoneessa järjestetään ruotsinkielinen Bokbio. Bokbiossa esitetään kuvakirjaan perustuva lasten animaatio, jota käsitellään leikkien ja jutellen. Vapaa pääsy. Paikkoja rajoitetusti, turvavälit huomioidaan. Ilmoittautuminen 1.11. mennessä ...jatka lukemista "Svenska veckan: Bokbio"

Renkomäen kirjaston lukupiiri

Renkomäen kirjasto Orimattilankatu 93, Lahti, Päijät-Häme

Keskiviikkona 10.11.2021 klo 17 - 18.30 Renkomäen kirjaston avoin lukupiiri. Tällä kertaa lukupiirissä keskustelun aiheena on Eveliina Talvitien kirja, Kävin vaan uimassa, sisko. Piirin vetäjänä toimii kirjastovirkailija Noora Tanska.

Liikunnallinen satutuokio

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21Vääksy,

  Torstaina 11.11. klo 9.00 - 9.45 Asikkalan kirjastossa. Liikunnallinen satutuokio soveltuu parhaiten yli 3-vuotiaille. Tule reippaasti mukaan!

Storytime in English

Lahden pääkirjasto / lasten ja nuorten palvelut Kirkkokatu 31Lahti,

Torstaina 11.11. klo 10.00 Lahden pääkirjaston satuhuoneessa pidetään englanninkielinen satutuokio. Englanninkielisiä satutuokioita järjestetään joka kuukauden toisena torstaina. Paikkoja rajoitetusti, turvaväleistä huolehditaan. Ryhmiä pyydetään ilmoittautumaan etukäteen lasten ja nuorten palveluihin tai ...jatka lukemista "Storytime in English"

Muistiluento

Maanantaina 15.11. klo 13.15 Ahtialan kirjastossa järjestetään muisti- ja aivoterveysasioista luento. Päijät-Hämeen Muistiyhdistyksen muistiasiantuntija Petra Behm luennoi otsikolla Ajattele aivojasi - pidä huolta muististasi. Tervetuloa!

Kirjailijavieraana Eva Frantz

Lahden pääkirjasto / auditorio Kirkkokatu 31Lahti,

Maanantaina 15.11. klo 18.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa on haastateltavana toimittaja-kirjailija Eva Frantz. Frantz kirjoittaa sekä lapsille että aikuisille. Hänen suositun Anna Glad -dekkarisarjansa romaani Kahdeksas neito voitti Vuoden johtolanka -palkinnon ...jatka lukemista "Kirjailijavieraana Eva Frantz"

Muistiluento

Tiistaina 16.11. klo 13.15 Nastolan kirjastossa järjestetään muisti- ja aivoterveysasioista luento. Päijät-Hämeen Muistiyhdistyksen muistiasiantuntija Virpi Veijanen luennoi otsikolla Ajattele aivojasi - pidä huolta muististasi. Tervetuloa!

Nukketeatteri PikkuKulkuri: Leppäkerttu Pilkuton (striimataan)

Lahden pääkirjasto / auditorio Kirkkokatu 31Lahti,

Tiistaina 16.11. klo klo 18.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa Nukketeatteri PikkuKulkuri esittää Leppäkerttu Pilkuton -esityksen. Interaktiivinen sing along -tyyppinen nukketeatteriesitys, joka pohjautuu Niina Bellin Leppäkerttu ilman pilkkuja -nimiseen kuvakirjaan. Esityksen teemana on ...jatka lukemista "Nukketeatteri PikkuKulkuri: Leppäkerttu Pilkuton (striimataan)"

Anneli Kanto kirjailijavieraana Heinolan kirjastossa 17.11.2021 klo 18 – 19.30

Heinolan kirjasto Kauppakatu 12Heinola,

Tamperelainen kirjailija ja käsikirjoittaja Anneli Kanto vierailee Heinolan kirjastossa 17.11.2021 klo 18 - 19.30. Hän on kirjoittanut historiallisia romaaneja ja lukuisia palkittuja lasten- ja nuortenkirjoja, näytelmiä sekä tv-draamoja. Aikuisille suunnatut ...jatka lukemista "Anneli Kanto kirjailijavieraana Heinolan kirjastossa 17.11.2021 klo 18 – 19.30"

Liikunnallinen satutuokio

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21Vääksy,

Torstaina 25.11. klo 9.00 - 9.45 Asikkalan kirjastossa. Liikunnallinen satutuokio soveltuu parhaiten yli 3-vuotiaille. Tule reippaasti mukaan!

Liikunnallinen satutuokio

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21Vääksy,

Torstaina 9.12. klo 9.00 - 9.45 Asikkalan kirjastossa. Liikunnallinen satutuokio soveltuu parhaiten yli 3-vuotiaille. Tule reippaasti mukaan!