Siirry sisältöön

Tet-jakso toi esille uusia puolia kirjastosta

Moi! Olen Aaro ja olen ollu nyt tetissä pari päivää Lahden pääkirjastossa.

Tämä on ollut mukava paikka olla tetissä. Työ on monipuolista ja tehtävää löytyy paljon. Jos kirjojen hyllyttäminen tuntuu tylsältä, täällä on myös muutakin tärkeää tehtävää, kuten kyselylomakkeiden läpikäyminen ja kirjojen tarroittaminen.   

Tauot ovat mukavia ja henkilökunta ottaa mielellään vastaan uusia tettiläisiä. En olisi ikinä uskonut, että kirjastossa on näin paljon hommaa. Kyllä minä jo entuudestaan tiesin, että täällä on muutakin hommaa kuin kirjojen hyllyttäminen, mutta se tuli ihan yllätyksenä, että täällä on todella paljon eri tehtäviä.  

Kirjastossa on hyvä, kun siellä on erilaisia alueita: löytyy musiikille, nuorille, aikuisille… Tetissä pääsee tutustumaan kaikkiin alueisiin ja niissä tehtäviin töihin. Kirjastossa on myös alueita, joissa voi pelata lautapelejä.  

Ajattelin tähän vielä pienen kirjavinkkauksen tehdä.  

Jos pidät kirjoista, jotka ovat surullisia, mutta myös opettavaisia, suosittelen sinulle R. J. Palacion ja Inka Parpolan kirjaa Ihme. Kirja kertoo pojasta, joka syntyy vakavasti sairaana. Hänelle tehdään monta leikkausta, jotka johtavat siihen, että hänen naamansa näyttää kauhealta. Kirjassa sanotaan, että jopa pikkulapset juoksevat puistossa häntä karkuun, koska hänen naamansa näyttää niin erikoiselta.  

Mielestäni kirja rakentuu hyvin sitä mukaa kun sitä lukee. Tarina kehittyy koko ajan vain paremmaksi. Minä pidin tästä kirjasta todella paljon, ja suosittelen sitä juuri sinulle, joka tätä tekstiä lukee.

Ihme-kirjan kansikuvassa piirretty pojan pää. Pojalla on musta tukka ja vain yksi silmä. Kulmakarvojen kohdalla lukee "ihme"

(Teksti kirjoitettu 2.11.2022)