Siirry sisältöön

Hollolan pääkirjaston omatoimikäytöstä

Hollolan pääkirjaston omatoimiasiakkuus on hyvin suosittu kirjastonkäyttömuoto. Sopimuksen tekeminen omatoimikäyttöön on ehkäissyt tehokkaasti häiriökäyttäytymistä.

Viime aikoina on ollut yksittäisiä havaintoja henkilöistä, jotka tulevat sisään ilman sopimuksia ja lupia, esimerkiksi tilanteessa, joissa asiakas on kirjautunut sisään eikä ole jäänyt katsomaan, ketä perässä tulee. Kehotamme nyt jokaista omatoimikäyttäjää varmistamaan, että oman käynnin yhteydessä muita henkilöitä ei tule sisään. Ovella on odotettava niin kauan että ovi sulkeutuu ja lukittuu, sekä sisään tullessa että pois lähtiessä.

Mikäli sisään pyrkii muita henkilöitä, jotka eivät kehotuksesta huolimatta suostu poistumaan, ilmoitathan mahdollisimman pian kirjastoon, jotta voimme valvontajärjestelmästä yksilöidä tilanteen ja tunnistaa henkilöt. Tarkka päivämäärä ja kellonaika helpottaa asian selvittelyä.

Pidetään omatoimikirjaston käyttö jatkossakin turvallisena ja mukavana!

Hollolan pääkirjasto