Siirry sisältöön

Uusi monitoimiautomaatti tekee asioinnista joutuisampaa

Uudet palautusautomaatit toimivat eri tavalla ja nopeammin kuin edeltäjänsä. Se muuttaa totuttuja rutiineja. Vanhaan automaattiin aineisto työnnettiin palautusaukosta sisään, hihna lähti käyntiin ja vei aineiston mennessään.

Nykyiset automaatit toimivat niin, että ensin valitaan toiminto: palautus, lainaus tai uusinta. Palautuksessa kirja asetetaan alustalle, jonka jälkeen automaatti ohjaa seuraavan vaiheen. Kirja joko häviää sisälle automaattiin tai se nostetaan vieressä olevaan kärryyn. Epäselvissä tapauksissa näytölle tulee virheilmoitus, jolloin apua voi kysyä työntekijältä.

Automaatti pyytää ensin valitsemaan toiminnon: palautus, lainaus vai uusinta. Myös asiointikielen voi valita. Samalla asiointikerralla voi hoitaa sekä palautuksen että lainauksen.
Pääasiassa palautettu aineisto siirretään palautuksen kirjautumisen jälkeen kärryyn. Muutamia poikkeuksiakin on.

Palautusalueella työskentelee aina vähintään yksi työntekijä, jolta saa halutessaan opastusta automaattien käyttöön. Työntekijät eivät ole alueella hengittämässä asiakkaan niskaan, vaan huolehtimassa siitä, ettei asiakkaat joudun pulaan automaatin kanssa.