Siirry sisältöön

Kuukauden levy: Eero Hämeenniemi: Reflexions – free improvisations

Eero Hämeenniemi on tunnettu paitsi säveltäjänä, myös kirjailijana ja pianistina. Tämä äänite on hänen ehkä ominta alaansa eli pianoimprovisaatioita. Kappaleissa kuulee vaikutteita jazzista, gospelista, intialaisesta musiikista ja jopa barokista. Levyä voi suositella ehkä juuri sinulle, joka epäilet koko improvisaation konseptia kuulijan kannalta.

Vuonna 2019 Hämeenniemeltä ilmestyi kirja Kun musiikki täyttää mielen – ajatuksia meditatiivisesta kuuntelusta ja soittamisesta. Kirjassa hän pohtii musiikin kokemista sekä soittajan että kuulijan kannalta ja kertoo eri puolilla maailmaa pitämistään meditaatiokonserteista. Reflexions-levyltä saa aavistuksen siitä vangitsevasta tunnelmasta, joka livetilaisuudessa täytyy olla. Improvisaatioissa on syvyyttä, joka välittyy jopa äänitteeltä.

Hämeenniemi itse sanoo äänitteellä kuultavien kappaleiden olevan sellaisia, jotka vuosien varrella ovat ”jääneet hänen luokseen” ja muuttuneet osaksi muusikkoutta. Nyt meillä on ilo kuulla ne hänen heijastaminaan. Kappaleissa on sekä tuttuja melodioita, esim. spirituaali Sometimes I feel like a motherless child, että meille tuntemattomampaa materiaalia kuten Intiasta peräisin olevia melodioita.

Sekä levy että kirja ovat saatavilla kirjastosta, tervetuloa sukeltamaan musiikin ihmeelliseen maailmaan!

Varaa levy verkkokirjastosta.

Levyn vinkkasi Päivi.

Tutustu myös muihin kuukauden levyihin.

Eero Hämeenniemi: Reflexions – free improvisations -albumin kansikuva