Siirry sisältöön

Lähikirjastotilojen käyttösäännöt

Nämä käyttösäännöt on päivitetty 2.11.2021

Lähikirjastojen tiloja voi varata ja käyttää asukkaiden kokoontumisiin, tilaisuuksiin ja muuhun yhteisölliseen toimintaan. Tiloja annetaan käyttöön mm. yleistä ja yhteisöllistä hyötyä tavoitteleville yhdistyksille, järjestöille, asukasryhmille ja kirjaston yhteistyökumppaneille, kaupungin yksiköille, kaupunkikonsernin yhtiöille, valtion tai julkishallinnon viranomaisille sekä taloyhtiöille. Tiloja ei anneta voittoa tavoittelevaan toimintaan. Tilojen käyttö on maksutonta.

Tiloja pyritään antamaan tasapuolisesti eri tahoille. Kirjastolla on oikeus päättää, kenelle ja millaiseen käyttöön se tiloja antaa. Tiloja varataan korkeintaan puoleksi vuodeksi eteenpäin tilojen tasapuolisen käytön varmistamiseksi. Kirjasto pidättää itsellään oikeuden keskeyttää tilan käyttäjän tilaisuuden ja toiminnan niin halutessaan ilman korvausvelvollisuutta.

Tilojen käytössä ja sisäänpääsyssä voi olla eroja kirjastosta ja tilaisuudesta riippuen.
Tilojen käytöstä ei saa aiheutua häiriötä muille kirjaston käyttäjille.
Tilojen varaaja vastaa siitä, että tilat jäävät tilaisuuden jälkeen samaan kuntoon ja järjestykseen, jossa ne olivat ennen tilaisuutta.

Ruuanvalmistus ja kahvinkeitto eivät ole sallittuja kirjastotilassa. Tilan käyttäjä voi tuoda mukanaan pieniä tarjoiluja.
Varaaja on velvollinen korvaamaan sääntöjen vastaisen toimintansa vuoksi kirjastotiloille ja niiden irtaimistolle aiheutuneet vahingot sekä aiheettomat väärät hälytykset. Mahdollisista vahingoista on ilmoitettava välittömästi kirjastolle.