Siirry sisältöön

Auditorion käyttösäännöt ja maksut

Nämä käyttösäännöt ja maksut on päivitetty 9.3.2020.

Pääkirjaston auditoriota vuokrataan yleisö-, kokous- ja koulutustilaisuuksiin. Auditorio on käytettävissä kirjaston aukioloaikoina. Auditoriota ei voi varata sunnuntaisin ja kesälauantaisin, jolloin kirjasto toimii itsepalveluperiaatteella.


Auditorioon mahtuu 157 henkilöä, mikä on turvallisuussyistä suurin sallittu henkilömäärä. Tilan vuokraajan tulee valvoa, että henkilömäärä (157 paikkaa) ei ylity. Kirjaston henkilökunta ei valvo tilan täyttöastetta. Tarvittaessa tilan tyhjennysapua saa vartijalta (vartijakutsupainike). Auditoriossa on 2 paikkaa pyörätuoleille.

Tilaan liittyvistä järjestelyistä on sovittava tilavarausta tehtäessä. Kirjasto / Lahden kaupunki voi kieltäytyä sellaisista tilaisuuksista, jotka vaatisivat liikaa erityisiä järjestelyjä. Kirjasto ei osallistu tilan vuokraajan tilaisuuden markkinointiin.

Erilaisia järjestelyjä varten auditorio tulee varata vähintään puoli tuntia ennen tilaisuuden alkua. Tilaisuuksien on päätyttävä viimeistään puoli tuntia ennen pääkirjaston sulkemisaikaa. Kirjasto suosittelee käyttämään auditorion omaa laitteistoa. Kirjaston henkilökunta opastaa tarvittaessa auditorion laitteiden käytössä, mutta ei anna laitetukea tilan vuokraajan omien laitteiden tai ohjelmistojen käytössä.

Tilan vuokraaja vastaa kaikista muista tilaisuuteensa liittyvistä järjestelyistä sekä päättää tilaisuutensa maksullisuudesta tai maksuttomuudesta.

Auditoriossa ei saa nauttia juomia tai ruokia. Tilan vuokraaja voi tilata kahvi-, ruoka- tai juomatarjoilun kirjaston kahvilaan kahvilanpitäjältä.
Kirjasto / Lahden kaupunki pidättää itsellään oikeuden keskeyttää tilan vuokraajan tilaisuuden ja toiminnan niin halutessaan ilman korvausvelvollisuutta.

Tilan vuokraaja huolehtii tilan siisteydestä ja on korvausvelvollinen kaikesta vahingosta, joka aiheutuu tilan käytöstä kirjaston kiinteistölle tai irtaimistolle. Mahdollisista vahingoista on ilmoitettava välittömästi kirjastolle.

Auditorion tilavuokra

½ tuntia 40 €
1-2 tuntia 80 €/h
3-5 tuntia 70 €/h
6 tuntia tai enemmän 60 €/h
Flyygelin viritys varaajan pyynnöstä 100 €.
Maksuihin lisätään kaupunkiorganisaation ulkopuolisille käyttäjille arvonlisävero 24 %.

Varatun ajan ylittämisestä peritään korvaus hinnaston mukaan. Peruutukset on tehtävä viimeistään viikkoa (7 vrk) ennen tilaisuutta, muussa tapauksessa tilavarauksesta laskutetaan.

Laitevarustelu ja internet-yhteys

Auditoriossa käytettävissä ovat seuraavat laitteet: dataprojektori, dokumenttikamera, tietokone, Blu-ray-soitin (CD-, DVD- ja Blu-ray -levyjen toisto), mikrofonit, fläppitaulu, nuottiteline ja flyygeli.
Laitetarpeet ilmoitetaan tilavarauksen yhteydessä. Auditoriossa on internet-yhteys.