Siirry sisältöön

Opettajille etäopetuksen tueksi

Lahden kaupunginkirjaston työntekijät ovat tuottaneet kirjaston kiinni ollessa lukuisia videoita ja materiaaleja opettajien etäopetuksen tueksi. Jokaiselle luokka-asteelle on tarjolla jotain ja lisää materiaalia on tekeillä kaiken aikaa.

0-5 vuotiaat ja eskarit

Vinkkivideo vanhemmille kuvakirjoista ja lukemisen merkityksestä.

Esikoululaisten mediakasvatusvideo: Kirjasto tutuksi Lempi Loikkeliinin kanssa.

Perusopetuksen alaluokat

Kuoma Repolaisen digiloikka e-kirjojen maailmaan Ahtialan kirjaston Facebook -sivuilla Kuoma Repolainen neuvoo kuinka e-kirjoja käytetään.

1.-luokkalaisille lukuvinkkejä Lempi Loikkeliinilta.

2.-luokkalaisille suunnattu mediakasvatusvideo aiheesta some- ja tunnetaidot. Videolla Netikettikoira Rico neuvoo: näin pärjäät somessa.

Kirjavinkkausta 3.-luokkalaisille.

4.-luokkalaisille suunniteltu virtuaalivierailu ti 21.4. klo 13.00. Lahden kaupunginkirjaston virtuaalivierailulla Terhi Kangas Kirjastokaistalla kirjastokaista.fi/live -osoitteessa. Tallenne katsottavissa myös myöhemmin Kirjastokaistalla.

5.-luokkalaisille suunnattu Minä somessa - some minussa -mediakasvatustunti. PowerPoint -materiaali sisältää myös videoita ja on tarkoitettu yhdessä oppilaiden kanssa läpikäytäväksi ja pohdittavaksi.

6.- ja 7.-luokkalaisille suunnattu video sanataiteesta. Mukana myös  kirjavinkkauksia. Video kannustaa lukemaan ja kirjoittamaan.

E-lukudiplomikirjat alakoululaisille

Alakoulun lukudiplomin suorittaminen poikkeusaikana

Perusopetuksen yläluokat

Video valeuutisista. Videolla on esitelty kolme esimerkkiuutista. Tunnistatko mikä uutinen on totta, mikä ei?

7.-luokkalaisten lukukipinöitä - Miksi lukeminen kannattaa? Materiaali aiheen käsittelyyn ja pohtimiseen oppilaiden kanssa.

Kirjavinkkausta 8.-luokkalaisille. Kirjavinkkejä eri genreistä.

Sanataidetta 8. luokille.  Harjoituksia ja puhetta luovasta kirjoittamisesta.

Kirjavinkkausta 9.-luokkalaisille. Kotimaista kirjallisuutta Ellibs e-kirjapalvelusta.

Sanataidevirikkeitä. Viikon välein ilmestyy 1-2 minuutin mittainen video, joissa vinkataan luovuutta kutkutteleva kirjoitustehtävä.

Lukio

Verkkoresursseja ja tukea tiedonhakuun . Padletin täydeltä materiaalia tiedonhausta, mediakasvatuksesta, tekijänoikeuksista ja e-aineistoista.

Sanataidevirikkeitä. Viikon välein ilmestyy 1-2 minuutin mittainen video, joissa vinkataan luovuutta kutkutteleva kirjoitustehtävä.