Siirry sisältöön

Mediakasvatus

Viisaasti verkossa!

Mediakasvatus on yksi kirjaston tärkeistä tehtävistä. Autamme löytämään, arvioimaan ja tuottamaan tietoa.

LAHTI

Lahdessa kirjaston mediaohjaajat sekä pedagogiset informaatikot tarjoavat eri ikäisille koululaisille ja muille ryhmille mediatunteja ja -tuokioita vaihtelevin sisällöin. Mediatunti voidaan sopia joko kirjastoon tai koululuokkaan. Tunnin aikana voidaan käsitellä esimerkiksi median turvallista käyttöä, sen hyötyjä ja haittoja, ikärajoja, lähdekriittisyyttä jne. Kirjaston mediakasvatukseen kuuluu myös informaatio-, media- ja pelilukutaito. Tulemme kertomaan aiheista myös esimerkiksi vanhempainiltaan. Kirjavinkkarit tekevät osaltaan mediakasvatustyötä suosittelemalla eri ikäryhmille sopivaa aineistoa.

Lisätietoja:

Alle kouluikäiset: Lahden kaupunginkirjaston palvelut alle kouluikäisten kanssa työskenteleville (.pdf, ei saavutettava) tai Lahden kirjaston palvelut alle kouluikäisten kanssa työskenteleville -sivulta.

Alakoulut: Kirjaston palvelut alakouluille -esitteestä (.pdf, ei saavutettava) tai Lahden kirjaston palvelut alakouluille -sivulta.

Yläkoulut: Lahden kaupunginkirjaston palvelut yläkouluille 2020-2021 (.pdf, ei saavutettava) tai Lahden kirjaston palvelut yläkouluille -sivulta.

Lukiot: Pedagoginen informaatikko Merja Taavila, p. 044 416 3233, merja.taavila@lahti.fi