Siirry sisältöön

Lahden kaupunginkirjaston palvelut varhaiskasvattajille

Järjestämme tutustumiskäyntejä, mediakasvatusta ja tapahtumia päiväkoti-ikäisille. Tutustu tarjontaan ja tule kirjastoon!

Kirjaston palvelut varhaiskasvattajille -esite. (.pdf, ei saavutettava)

Kirjakassi kirjastosta

Päiväkodit ja perhepäivähoitajat voivat tilata haluamansa aiheen mukaisen teemapaketin kirjaston verkkosivuilta: bit.ly/kirjakassipyyntö

Noutopisteeksi voi toivoa joko kirjastoautopysäkin tai kirjaston.

Päiväkotien kirjastovierailut

Tule ryhmäsi kanssa tutustumaan kirjastoon! Mitä kaikkea kirjastosta löytyykään? (30min) Ota yhteyttä lähimpään kirjastoon tai kirjastoautoon.

Esikoululaisten mediakasvatus

Kirjasto tutuksi -teematunti

Opetellaan kirjastossa toimimista yhdessä kirjastopupu Lempi Loikkeliinin kanssa. Tuokion lopuksi rentoudutaan tarinan avulla.

Varaukset: Elina Timonen, 044 416 4404 tai elina.timonen2@lahti.fi

Tutustu kirjastoon -video esikoululaisille

Eskareille suunnatun mediakasvatusvideon avulla voi tutustua kirjastonkäyttöön jo ennen kirjastovierailua. Lempi Loikkeliinilla on vihdoin oma kirjastokortti. Mitä kaikkea kivaa kirjastossa voikaan tehdä!

Katso video täältä: bit.ly/lahti-kirjastotutuksi

Lukudiplomit

Lukusankaridiplomi 0–5-vuotiaille ja perheille

Lukusankaridiplomi suoritetaan kuuntelemalla kuusi aikuisen lukemaa kirjaa. Yhden kirjoista voi lukea päivähoidossa ja loput viisi kotona. Kirjasto myöntää diplomin suorittaneelle lapselle kunniakirjan. Diplomivihkon voi tulostaa itse verkkokirjastosta.

0–5-vuotiaiden lukudiplomi löytyy osoitteesta: lastufinna.lahti.fi/lukusankaridiplomi/

Aloittelijoiden lukudiplomi

Lukemaan opettelevien diplomissa luetaan kolme kirjaa ja tehdään lukukokemusta syventäviä tehtäviä. Diplomivihko tehtävineen on tulostettavissa verkkokirjastosta.

Aloittelijoiden lukudiplomi löytyy osoitteesta: lastufinna.lahti.fi/lukudiplomi-aloittelijat/

Hyvä tietää

Hanki yhteisökortti kirjastoon

Päiväkodin, koulun ja muiden yhteisöjen on mahdollista saada yhteisökortti. Yhteisökortilla lainatusta aineistosta vastaa opettaja tai ryhmänvetäjä.

Yhteisökortin voi hankkia asioimalla henkilökohtaisesti kirjastossa tai kirjastoautossa. Vastuuhenkilön henkilöllisyys tarkistetaan korttia tehdessä.

Uutiskirje kasvattajille

Kasvatusalan ammattilaisille suunnattu sähköinen uutiskirje ilmestyy neljästi vuodessa. Uutiskirjeessä kerrotaan mm. kirjaston palveluista, ajankohtaisista tapahtumista sekä annetaan kirjavinkkejä.

Tilaa uutiskirje osoitteessa: https://kaupunginkirjasto.lahti.fi/