Siirry sisältöön

Ryhmäopastukset

Lahti

Aikuisryhmät

Voit varata ryhmällesi opastuksen Lahden pääkirjaston palveluihin ja tiloihin ottamalla yhteyttä tietopalveluun: puh. 044 416 4798 tai sähköpostilla tietopalvelu.kirjasto@lahti.fi.

Maahanmuuttajaryhmien yhteyshenkilö on Tuulikki Mäkinen 044 416 3240 tai Merja Taavila 044 416 3233.

Tulostettavat oppaat:

Kirjaston opas -helppoa suomea (.docx, saavutettava, latautuu tietokoneelle)

Guide to the Library - in Easy English (.docx, saavutettava, latautuu tietokoneelle)

 

Luokkakäynnit

Peruskoulu:

Lahdessa peruskoulujen kulttuuriohjelmaan kuuluu 1. luokkalaisille tutustuminen kirjastoon, 3. luokkalaisille kirjavinkkaus omalla koululla ja 7. luokkalaisille vierailu kirjastossa. Kirjasto tarjoaa lisäksi eri luokka-asteille kirjavinkkausta, lukudiplomeita, luokkakirjapaketteja, mediakasvatustunteja ja kirjastonkäytön opastusta.

Tarkemmat tiedot alakoululaisten palveluista  Kirjaston palvelut alakouluille -esitteestä (.pdf, ei saavutettava) tai Lahden kirjaston palvelut alakouluille -sivulta.

Tarkemmat tiedot yläkouluikäisten palveluista Lahden kaupunginkirjaston palvelut yläkouluille 2020-2021 -esitteestä (.pdf, ei saavutettava) tai Lahden kirjaston palvelut yläkouluille -sivulta.

Vinkkareiden yhteystiedot ja ohjeita vinkkaukseen valmistautumiseen löydät täältä (linkki avautuu uuteen ikkunaan.)

Toinen aste:

Lukioiden 1. luokkalaisille järjestetään tiedonhaun koulutusta osana lukioiden kulttuuriohjelmaa osana ÄI1, S21 ja OP1-kursseja (koulukohtaisesti sovitut kurssit).

  • Tiedonhaunopetuksessa käydään läpi mm. monipuolisia lähteitä, lähdekritiikkiä, tiedon oikeaa käyttöä ja tiedonhakua kirjastosta
  • Opetus järjestetään Lahden pääkirjaston auditoriossa (1. krs).
  • Opiskelijat voivat käyttää omaa mobiililaitetta (tabletti tai puhelin) tiedonhakutehtävien tekemiseen. Myös kirjaston tabletin saa lainaksi.
  • Tiedonhakutunnin kesto on n. 1h 15 min.
  • Ryhmävaraukset vähintään viikkoa ennen toivottua aikaa: Merja Taavila (aikuisten pedagoginen informaatikko), merja.taavila@lahti.fi, puh. 044 416 3233.
  • Tiedonhakutunnin esitys (power point, saavutettava, latautuu koneelle, .pptx)

Salpauksen ammattioppilaitoksen ryhmät voivat tulla kirjastovierailulle pääkirjastoon, jossa esitellään kirjaston palveluita ja käydään läpi kirjastotiedonhakua.

Ryhmävaraukset: Merja Taavila (aikuisten pedagoginen informaatikko), merja.taavila@lahti.fi, p. 044 416 3233.

 

Ohjeita kirjastovierailulle

Varaa käynti ajoissa ja ilmoita mahdollisista toiveista jo aikaa varatessasi. Mikäli joudut perumaan tai siirtämään kirjastokäyntiä, ilmoita siitä välittömästi kirjastoon. Kirjastokin voi joissain tapauksissa joutua perumaan sovitun käynnin.

Huolehdithan siitä, että ryhmä saapuu kirjastoon ajoissa. Ryhmän ohjaajana olet myös vastuussa ryhmästäsi opastuksen ajan.

Kirjojen ja muun aineiston lainaamiseksi varmista etukäteen, että ryhmäläisillä on kirjastokortit mukana. Mikäli korttia ei ole, sen saa täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja toimittamalla sen etukäteen kirjastoon. Alle 15-vuotiaan lomakkeen täyttää ja allekirjoittaa huoltaja.

Koululuokkien ja muiden yhteisöjen on mahdollista saada yhteisökortti. Tällöin kortilla lainatusta aineistosta vastaa luokan opettaja tai ryhmänvetäjä.