Siirry sisältöön

Digiopastus Lastu-kirjastoissa

Lastu-kirjastoissa annetaan maksutonta digitukea ja -ohjausta matalalla kynnyksellä. Kirjaston työntekijät opastavat muun muassa tietokoneen, tabletin tai mobiililaitteen peruskäytössä sekä tiedonhaussa. Ole rohkeasti yhteydessä omaan lähikirjastoosi. Digipulmien kanssa ei tarvitse jäädä yksin.

Asikkala

Asikkalan kirjaston tiloissa järjestetään säännöllisesti Wellamo-opiston pitämiä digiklinikoita, joissa saa henkilökohtaista digiopastusta ilman ajanvarausta. Asikkalan kirjasto tekee lisäksi yhteistyötä Vääksyn tietotuvan kanssa. Tietotuvan vertaisopastajat tarjoavat digiopastusta palvelukeskus Oltermannissa. Lisätietoja kirjastosta: kirjasto@asikkala.fi, p. 044 778 0741.

Hartola

Hartolan kirjastossa digiopastukseen saa tulla minkä tahansa älylaitteen tai kannettavan tietokoneen kanssa. Opastamme asiakkaita lainaustiskillä, takahuoneessa tai muussa rauhallisessa tilassa.

Heinola

Heinolan kirjastossa digiopastusta ilman ajanvarausta keskiviikkoisin klo 12-13 Keskiympyrässä (1.kerros). Digiopastus ajanvarauksella tiistaisin klo 13 – 15. Varaa aika mediaohjaaja Olli Tikkuselta, p. 044 769 4177.

Digiopastuksessa etsitään ratkaisuja tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen käyttöön. Lisäksi neuvontaa kirjaston sähköisten palvelujen käytössä. Tarkemmat tiedot ja ajankohdat Heinolan kirjaston digipalvelut ja -opastukset -artikkelista (linkki aukeaa uudelle sivulle). Kirjaston omien verkko- ja digipalveluiden käyttöä opastetaan myös kirjaston asiakaspalvelussa.

Hollola

Digituen kautta voi saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön.

Hollolan kirjastossa on tietokoneita ja tabletteja varattuna asiakkaiden käyttöön. Asiakkaita neuvotaan ja autetaan tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käytössä.

Digineuvontaa yksittäisissä ongelmissa voi kysyä palveluaikoina pääkirjaston lainaustiskillä. Ajanvarausta ei toistaiseksi ole.

Yhteistyössä Wellamo-opiston kanssa järjestetään digineuvontaa koko kevään 2023
joka toinen maanantai kello 11.30 – 13.30.

Digineuvonnan päivämäärät ensi vuodelle ovat 16.1., 30.1., 13.2., 27.2., 13.3., 27.3., 24.4., 8.5. ja 22.5.2023.

Lahti

Lahdessa järjestetään digiopastupäivystystä, henkilökohtaista laiteopastusta ja tietoiskuja sekä pääkirjastossa että lähikirjastoissa. Tarkemmat tiedot Lahden kaupunginkirjaston digiopastuksista (linkki toiselle sivulle). Lahden kirjastoista on mahdollista tilata myös ryhmäopastusta digitaitoihin erilaisille aikuisten harrastusryhmille, kerhoille ja yhdistyksille. Tutustu mediakasvatuspaketteihin (linkki toiselle sivulle).

Orimattila

Orimattilan kirjastossa järjestetään yhteistyössä Wellamo-opiston kanssa digineuvontaa keväällä 2024 joka toinen tiistai 9.1.-28.5. klo 13-15. Voit tulla oman laitteen (älypuhelimen, tabletin, kannettavan tietokoneen) kanssa tai ilman. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista.
Lisätietoja: Mikko Tolonen, 044 483 1530, mikko.tolonen@wellamo-opisto.fi.

Henkilökohtaista digiopastusta järjestetään keväällä 2024 keskiviikkoisin 10.1.-29.5. klo 12-14. Opastuksen kesto on 30 min. Ajanvaraus puh. 044-781 3568 tai orimattilan.kirjasto@orimattila.fi.

Padasjoki

Padasjoen kirjasto tarjoaa kaikille avointa ja maksutonta digitukea yksittäisiin arjen pulmiin asiakaspalvelun aukioloaikoina. Laajempiin digiopastuksiin kannattaa varata kirjaston mediaohjaajalta aika etukäteen p. 044 0529 300 tai kirjasto@padasjoki.fi.

Kirjastossa voi kysyä neuvoa tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen sekä kirjaston, kunnan ja valtion verkkopalvelujen käyttöön. Myös Wellamo-Opiston digiklinikat jatkuvat vuonna 2022. Digiopastusta on tarjolla 31.1. alkaen joka toinen maanantai klo 11-13. Opastuksiin ei tarvitse varata aikaa ja niihin voi ottaa mukaan oman laitteen.

Kirjastossa on avoin langaton verkko sekä tietokoneita, väritulostin ja skanneri sekä digitointipiste, ja palvelut ovat käytettävissä myös kirjaston omatoimiaikana.