Siirry sisältöön

Digiopastus Lastu-kirjastoissa

Lastu-kirjastoissa annetaan maksutonta digitukea ja -ohjausta matalalla kynnyksellä. Kirjaston työntekijät opastavat muun muassa tietokoneen, tabletin tai mobiililaitteen peruskäytössä sekä tiedonhaussa. Ole rohkeasti yhteydessä omaan lähikirjastoosi. Digipulmien kanssa ei tarvitse jäädä yksin.

Asikkala

Asikkalan kirjaston tiloissa järjestetään säännöllisesti Wellamo-opiston pitämiä digiklinikoita, joissa saa henkilökohtaista digiopastusta ilman ajanvarausta. Asikkalan kirjasto tekee lisäksi yhteistyötä Vääksyn tietotuvan kanssa. Tietotuvan vertaisopastajat tarjoavat digiopastusta palvelukeskus Oltermannissa. Lisätietoja kirjastosta: kirjasto@asikkala.fi, p. 044 778 0741.

Hartola

Hartolan kirjastossa digiopastukseen saa tulla minkä tahansa älylaitteen tai kannettavan tietokoneen kanssa. Opastamme asiakkaita lainaustiskillä, takahuoneessa tai muussa rauhallisessa tilassa.

Heinola

Heinolan kirjasto järjestää sekä henkilökohtaista tietoteknistä neuvontaa ajanvarauksella että mediaohjaajan digiklinikkaa jonotusperiaatteella. Lisäksi syksyllä 2022 kokoontuu kerran kuukaudessa digikerho tutustumaan yhdessä peleihin ja sovelluksiin. Tarkemmat tiedot ja ajankohdat Heinolan kirjaston digipalvelut ja -opastukset -artikkelista (linkki aukeaa uudelle sivulle). Kirjaston omien verkko- ja digipalveluiden käyttöä opastetaan kirjaston asiakaspalvelussa.

Hollola

Hollolan kirjastoissa on tarjolla ajanvarauksella henkilökohtaista digiohjausta. Wellamon Digiklinikat jatkuvat keväällä joka toinen viikko.

Lahti

Lahdessa järjestetään digiopastupäivystystä, henkilökohtaista laiteopastusta ja tietoiskuja sekä pääkirjastossa että lähikirjastoissa. Tarkemmat tiedot Lahden kaupunginkirjaston digiopastuksista (linkki toiselle sivulle).

Orimattila

Orimattilassa on sekä henkilökohtaista (ajanvarauksella) että kaikille avointa digiopastusta (ilman ajanvarausta). Loppuvuoden 2021 opastukset: kaikille avointa digiopastusta ma 8.11. ja ma 22.11. klo 15-17. Henkilökohtaista opastusta ajanvarauksella to 18.11. klo 14-15, kesto 30 min. Ajanvaraus 044-781 3568 tai orimattilan.kirjasto@orimattila.fi. Yhteyshenkilö Marika Annala, 044-781 3569, marika.annala@orimattila.fi. Opastukset jatkuvat ensi keväänä, ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

Padasjoki

Padasjoen kirjasto tarjoaa kaikille avointa ja maksutonta digitukea yksittäisiin arjen pulmiin asiakaspalvelun aukioloaikoina. Laajempiin digiopastuksiin kannattaa varata kirjaston mediaohjaajalta aika etukäteen p. 044 0529 300 tai kirjasto@padasjoki.fi.

Kirjastossa voi kysyä neuvoa tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen sekä kirjaston, kunnan ja valtion verkkopalvelujen käyttöön. Myös Wellamo-Opiston digiklinikat jatkuvat vuonna 2022. Digiopastusta on tarjolla 31.1. alkaen joka toinen maanantai klo 11-13. Opastuksiin ei tarvitse varata aikaa ja niihin voi ottaa mukaan oman laitteen.

Kirjastossa on avoin langaton verkko sekä tietokoneita, väritulostin ja skanneri sekä digitointipiste, ja palvelut ovat käytettävissä myös kirjaston omatoimiaikana.