Siirry sisältöön
Koko päivä

Kun kohtaat avaruusolennon: KAUK-näyttely Lahden pääkirjaston lasten alueella

Lahden pääkirjasto / lasten ja nuorten palvelut Kirkkokatu 31, Lahti

ma 17.7. − su 24.9. Lahden pääkirjaston lasten alueella Oletko joskus kohdannut avaruusolennon? Nyt siihen on mahdollisuus! "Kun kohtaat avaruusolennon"-kuvakirja astuu ulos kansistaan vuorovaikutteisessa KAUK-näyttelyssä. Petri Tammisen kirjoittaman ja Valpuri Kerttulan kuvittaman kuvakirjan ovat loihtineet eläväksi Koulutuskeskus Salpauksen tarpeiston-valmistuksen opiskelijat sekä Lahden kaupunginkirjaston alueellisen kehittämistehtävän tiimi yhdessä Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan kirjastoammattilaisten kanssa. Näyttelyyn ...jatka lukemista "Kun kohtaat avaruusolennon: KAUK-näyttely Lahden pääkirjaston lasten alueella"

Maanpuolustusnäyttely Lahden pääkirjaston aulassa 1.-29.9.2023

Pääkirjaston aulan näyttelytila Kirkkokatu 31, Lahti

  Vuoden 2023 Päijät-Hämeen Maanpuolustuspäivän teemana on "kokonaisturvallisuus". Päivän aikana järjestetään Päijät-Hämeen kokonaisturvallisuusseminaari, Etelä-Suomen ilmapuolustusseminaari ja maanpuolustusgaala. Päivän tilaisuudet järjestetään LAB Lahden kampuksella Mukkulassa lauantaina 23.9.2023. Kokonaisturvallisuus on suomalaisen varautumisen toimintamalli, jossa yhteiskunnan turvallisuudesta huolehditaan yhdessä. Kokonaisturvallisuuden avulla elintärkeät toiminnot turvataan normaalioloissa, häiriötilanteissa (esim. sähkökatkot, myrskyt, onnettomuudet ja tulvat) ja poikkeusoloissa (esim. sota tai sodan uhka, suuronnettomuus, ...jatka lukemista "Maanpuolustusnäyttely Lahden pääkirjaston aulassa 1.-29.9.2023"

Runomaraton: Käännösrunoklubi

Pääkirjaston aikuisten tapahtuma-alue Kirkkokatu 31, Lahti

Lahden pääkirjaston tapahtuma-alueella lauantaina 2.9. kello 14.30–15.30. Runoesityksiä ja keskustelua käännösrunoudesta. Paikalla suomentajat: Cristina Sandu, Emmi Ketonen, Kimmo Räntilä ja Ainokaisa Huusko. Haastattelijana Tommi Parkko (Kustannusliike Parkko). Myynnissä pienkustantamoiden käännösrunoteoksia. ...jatka lukemista "Runomaraton: Käännösrunoklubi"