Siirry sisältöön
Koko päivä

Kuvataidepiiri iloiset siveltimet ”Elämän menoa” -näyttely Lahden pääkirjaston aulassa 1.-30.9.2021.

Pääkirjaston aulan näyttelytila Kirkkokatu 31, Lahti

Vuodesta 2004 toiminut ikäihmisten, erityisesti akvarelleihin keskittyneen, kuvataidepiirin neljäs näyttely koostuu vuoden 2020 aikana syntyneistä maalauksista. Keskeisiä aiheita ovat olleet eri vuodenaikojen luontokokemukset, ajankohtainen maailmantila, tarinat ja kulttuurikokemukset. Mukana toiminnassa on ollut 12-18 innokasta taiteen harrastajaa, jotka ovat kokoontuneet säännöllisesti viikoittain aina siihen asti kunnes korona sulki ovet. Alun perin näyttelyn oli määrä avautua Lahden ...jatka lukemista "Kuvataidepiiri iloiset siveltimet ”Elämän menoa” -näyttely Lahden pääkirjaston aulassa 1.-30.9.2021."

Kuinka lastenkuvakirja tehdään -Yllättävät yöjuhlat -näyttely Lahden pääkirjastossa 7.-20.9.2021.

Lahden pääkirjasto / lasten ja nuorten palvelut Kirkkokatu 31, Lahti

Kuinka lastenkuvakirja tehdään? Miten voit itse julkaista kirjan tai kuinka kirjan kuvitus syntyy? Lahden pääkirjaston lasten alueella esillä olevassa näyttelyssä nähdään luonnoksia Yllättävät yöjuhlat -kirjan teksteistä ja kuvituksista. Kirjan on kirjoittanut Jenna Salo ja kuvittanut Larissa Saloranta.

Lukusankarilukupiirit Instagramissa

Maanantaina 13.9. alkavat Lahden kaupunginkirjaston järjestämät pikkulapsiperheille suunnatut IG-lukupiirit. Lukupiireissä luetaan lyhyitä tarinoita ja tehdään tarinan innoittamana hauskoja tehtäviä perheen kesken. Ryhmiä on neljä: 0-1-, 1-2-, 2-3- ja 4-5-vuotiaille. Lukupiirit järjestetään kokonaan Instagramissa. Jokaiselle ryhmälle luodaan oma ryhmäkeskustelu, jonne ilmoittautuneet lisätään. Lukupiireihin ei tarvitse osallistua tiettyyn kellonaikaan, vaan jokainen voi osallistua keskusteluun itselleen sopivana hetkenä. ...jatka lukemista "Lukusankarilukupiirit Instagramissa"

Ympäristöviikon julistenäyttelyt Lahden lähikirjastoissa

Lahden lähikirjastoissa on taas perinteisten Ympäristöviikon julistenäyttelyjen aika! Näyttelyt ovat esillä 13.9.-24.9. kaikissa lähikirjastoissa. Näyttelyjen työt on valittu keväällä 2021 kilpailuun osallistuneista kouluista. 25. seudullista Ympäristöviikkoa vietetään 20.-26.9. teemalla Vuoropuhelu: kuuntelen - ymmärrän - keskustelen. Kirjastoilla on esillä vaihteleva määrä kilpailuun osallistuneita töitä. Tule tutustumaan!

Muistikahvila

Syksyn lähestyessä alkaa Hollolan pääkirjaston kirjastokahvilassa jälleen Muistikahvila-toiminta. Toiminta on kaikille avointa ja maksutonta. Tarjolla on kahvia, tietoa ja materiaalia sekä henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa muistiasioihin liittyen. Muistikahvilassa ei ole muistitestausta. Syyskauden kahvilapäivät ja teemat ovat: Ma 13.9.2021 klo 10.00 - 11.00 (mielen hyvinvointi) Ma 11.10.2021 klo 10.00 - 11.00 (aivojen treenaus) Ma 8.11.2021 klo ...jatka lukemista "Muistikahvila"