Siirry sisältöön

Näyttelytilat

Voit varata kirjastosta tilaa näyttelyä varten.

Asikkalan kirjasto

Näyttelyvitriini

Kirjaston lehtisalissa on varattavissa lukollinen vitriini. Näyttelyvitriini on 250 cm leveä, 230 cm korkea ja 56 cm syvä. Näyttelyn kesto on tavallisesti neljä viikkoa.

Näyttelytila ja sermit

Aikuisten osastolla sijaitsevien kirjahyllyjen taustat ovat käytettävissä pienimuotoisia näyttelyitä varten. Näyttelyn kesto on neljä viikkoa tai sopimuksen mukaan.

Lisäksi kirjastossa on käytettävissä kaksi erilaista sermiä. Kolmeosaisessa sermissä on kiinnityspinta-alaa jokaisessa osassa molemmin puolin 77x127 cm, yksiosaisessa 86x162 cm. Sermit ovat samankorkuisia.

Kaikki näyttelytilat ovat maksuttomia.

Lisätietoja ja varaukset:
Asikkalan kirjasto, p. 044 7780741
kirjasto@asikkala.fi

Tauluja Asikkalan kirjaston näyttelytilassa.
Näyttelytila kirjahyllyjen välissä.

Heinolan kirjasto

Heinolan kirjastossa voi ripustaa näyttelyitä erikokoisiin sermeihin ja ikkunoihin sekä portaikkoon, jossa on vaijeriripustusjärjestelmä. Ensimmäisen ja toisen kerroksen väisen avoimen tilan kahdelle sivulle ripustettu näyttely näkyy sekä ylä- että alakertaan.

Toisessa kerroksessa on avointa tilaa reunustavat tasot, joille voidaan laittaa esimerkiksi veistoksia. Kirjastossa on kaksi vitriiniä, korkea ja matala.

Näyttelyn kesto on kaksi viikkoa tai sovittu aika. Näyttelytilojen käyttö on maksutonta.

Lisätietoja ja varaukset:

Leena Pietilä, p. 044-7976942
leena.pietila(at)heinola.fi

Tauluja ripustettuna portaikkoon keltaiselle tiiliseinälle.
Taidenäyttely Heinolan kirjaston portaikossa

Hollolan kirjasto

Kirjastossa järjestettävät näyttelyt

Yksi näyttely voi kestää enintään kolme viikkoa. Näyttelyn järjestäjä vastaa ripustuksesta ja tarvikkeista. Taideteokset ovat esillä näyttelyn järjestäjän omalla vastuulla. Kirjasto pidättää itselleen oikeuden tutustua etukäteen näytteille asetettaviin teoksiin ja päättää niiden perusteella tilan vuokraamisesta.

Näyttelytilan vuokra on yhdistyksille ja järjestöille 48,73 € / viikko (sis. alv 24 %) ja 64,85 € / kaksi viikkoa (sis. alv 24 %). Yli kaksi viikkoa kestävien näyttelyjen vuokra on 64,85 € + 48,73 € / jokainen kahden näyttelyviikon jälkeinen alkava viikko (sis. alv 24%). Yrityksille ja yksityishenkilöille yllä mainitut hinnat ovat kaksinkertaiset.

Vitriinit

Kirjastossa on kaksi matalaa ja kaksi korkeaa lasivitriiniä joita voi käyttää näyttelyiden järjestämiseen kirjaston tiloissa. Vitriinit ovat lukittavissa. Vitriinien käyttö on ilmaista.

Marala vitriini: leveys 93 cm, syvyys 58 cm, korkeus 20 cm
Korkea vitriini: leveys 93 cm, syvyys 34 cm, korkeus 77 cm (jaettavissa lasihyllyllä kahdeksi tasoksi)

Mitat ovat vitriinien sisämittoja.

Lisätietoja  ja varaukset:

Petri Pyyhtiä
p. 044 780 1270
petri.pyyhtia@hollola.fi

Lahden pääkirjasto

Lahden pääkirjastossa on tilaa sekä lasten että aikuisten näyttelyille.
 
Pääkirjaston aulaan otetaan yhdistysten, kaupungin toimijoiden ja muiden yhteisöjen näyttelyitä. Yksityishenkilöiden näyttelyitä ei oteta.

Lisätietoa ja varaukset:
Juha Sillanpää
p. 050 559 4097,
tilavaraukset.kirjasto@lahti.fi
Susanna Partanen, p. 044 416 4954, varalla

Lasten alueen näyttelyseinille varauksia voivat tehdä päiväkodit, koulut, kerhot yms.

Lisätietoa ja varaukset:
Angelika Nikkinen
angelika.nikkinen@lahti.fi
p. 044 416 4447

Lasten alueella on myös lasivitriini, joita yksityishenkilöt voivat varata ilmaiseksi lasten ja nuorten omia näyttelyitä varten kahdeksi viikoksi kerrallaan. Vitriinin varaukset: lasten ja nuorten info, p. 044 018 7106.

Nuorten tilassa on näyttelyseinä, jolla 12–25-vuotiaat nuoret voivat pitää omia näyttelyitään. Varaukset: Pauliina Tuomela, pauliina.tuomela@lahti.fi, p. 050 559 4093.

Käy tutustumassa näyttelytiloihin ennen varaamista. Lisätietoa Lahden pääkirjaston näyttelytiloista.

Lahden lähikirjastot

Ahtiala: Kirjastossa voit varata näyttelyä varten vitriinin ja näyttelyseinäkkeen sopimuksen mukaan. p. 044 416 3525 ahtiala.kirjasto@lahti.fi

Kärpänen: Kirjastossa voit varata näyttelyä varten vitriinin ja näyttelyseinäkkeen. p. 044 416 3512 karpanen.kirjasto@lahti.fi

Laune: Kirjastossa voit esitellä harrastustasi tai keräilykokoelmaasi varaamalla vitriinin tai näyttelysermejä kuukauden ajaksi. p. 044 416 3513 laune.kirjasto@lahti.fi

Orimattilan kirjasto

Orimattilan kirjaston näyttelytilassa esitellään aineistoa ja ajankohtaisia tapahtumia. Näyttelytilaa voivat varata käyttöönsä myös yhdistykset ja muut ulkopuoliset toimijat, jotka haluavat esitellä toimintaansa.
Vapaita aikoja voi kysyä kirjaston asiakaspalvelusta puh. 044 781 3568.

Kirjaston taideseinä

Kirjaston lehtilukusalin yksi seinä on 2010 remontoitu Orimattilan taideyhdistyksen näyttelytilaksi. Niin sanotun
taideseinän ajatus syntyi taideyhdistyksen jäsenien kesken, kun yhdistys oli jo jonkin aikaa etsinyt ympärivuotista näyttelytilaa niin yhdistyksen jäsenille kuin muillekin kiinnostuneille.

Käytössä on vain 1 seinä, jolle mahtuu muutama työ ja mahdollinen esittelyteksti. Töiden asettelu ja purku on taiteilijoiden vastuulla. Töille on varattu n. 4 metriä pitkä ja 10 cm syvä tauluhylly, käytettävissä oleva korkeus on 160 cm. Maksimikuormitus n. 15 kg. Asettelu- ja purkuajat on sovittava etukäteen kirjaston henkilökunnan kanssa. Kirjasto ei vastaa mahdollisista töiden vaurioista tai katoamisista.

Näyttely vaihtuu kuukausittain ja ilmoittautua voi Orimattilan taideyhdistyksen puheenjohtajalle Pirkko Onnelalle puh. 044 708 9878, sähköposti pirkko.t.onnela(at)gmail.com.

Vitriini

Käytössä on myös lehtilukusalissa oleva vaakatasoinen lukittava lasivitriini kooltaan n. 130 x 66 cm. Vitriiniä voi varata kirjaston asiakaspalvelusta puh. 044 781 3568.

Palautuskirjojen välistä löytyneiden kirjanmerkkien näyttely lasikantisessa tasovitriinissä
Palautuskirjojen välistä löytyneiden kirjanmerkkien näyttely lehtilukusalin tasovitriinissä

Sysmän kirjasto

Kirjaston lehtisalissa eli Kertun kammarissa on varattavissa kaksi lukollista ja valaistua lasivitriiniä. Näyttelyvitriinit ovat kooltaan 178 cm x 89 cm x 56 cm (kork., lev., syv.) ja ne ovat vierekkäin muodostaen yhtenäisen vitriinitilan. Vitriinien vieressä oleva pöytä mahdollistaa esimerkiksi aiheeseen liittyvien kirjojen esillepanon.

Lisäksi ikkunoiden ja seinien ripustuskiskot mahdollistavat esim. valokuvien, piirustusten, taideteosten ja erilaisten käsitöiden esillepanoa. Oheen on mahdollista liittää pieniä pöytiä tai lasivitriinejä (koko 163 x 39 x 30). Näyttelyt ovat maksuttomia. Kysy lisää ja tee varaukset sähköpostitse kirjasto@sysma.fi tai puhelimitse 044 713 4530.