Siirry sisältöön

Ohjeita näyttelyn järjestäjälle

Lahden pääkirjaston näyttelytilojen tekniset tiedot ja käyttösäännöt

Pääkirjaston aulan näyttelykalusteet

Käytettävissä on:

  • 4 kpl näyttelysermiä, joissa kiinnityspintaa 8 x leveys 900 mm x korkeus 1790 mm. Kiinnitys nuppineuloin tai tauluripustuskiskon avulla.
  • valaistu, lukittava näyttelyvitriini lasihyllyin. Näytelytilaa 4 kaappia, joiden leveys 900 mm x korkeus 1500mm x syvyys 400 mm. Vitriiniin voidaan ottaa vain kevyitä esineitä.

Kirjaston näyttelytilojen käyttösäännöt 16.10.2017 alkaen

Kirjasto luovuttaa aula- ja muita tiloja soveltuvin osin kaupunkilaisille suunnatuille informatiivisille ja esteettisille näyttelyille.

Kirjaston tiloja ei anneta kaupallista tai liiketaloudellista hyötyä tavoitteleviin eikä poliittiseen tai uskonnolliseen toimintaan liittyviin näyttelyihin. Kirjasto päättää harkintansa mukaan näyttelytilansa käytöstä kuntalaisnäkökulmaa, puolueettomuutta ja informatiivisuutta kunnioittaen.

Näyttelyjen tulee vastata ulkonäöltään, tekniseltä toteutukseltaan, laadukkuudeltaan ja turvallisuudeltaan niitä vaatimuksia, joita edellytetään julkisissa tiloissa esillä olevilta näyttelyiltä.

Lahden pääkirjaston aulaan otetaan yhdistysten, kaupungin toimijoiden ja muiden yhteisöjen näyttelyitä. Yksityishenkilöiden taide- tai muita näyttelyjä ei oteta pääkirjaston aulaan.

Näyttelytoiminta kirjastotiloissa

Näyttelyn järjestäjä vastaa näyttelyaineistosta, sen pystytyksestä, ylläpidosta ja purkamisesta kirjaston aukioloaikoina. Kirjasto ei valvo näyttelyä eikä näyttelyaineistoa.

Näyttely ei saa aiheuttaa haittaa tai häiriötä varsinaiselle kirjasto-toiminnalle. Näyttelyn tulee rajautua näyttelyalueelle ja olemassa oleviin näyttelykalusteisiin. Näyttely ei saa laajentua ja tukkia  kulkuväyliä.

Näyttelyn järjestäjä on velvollinen korvaamaan näyttelytoiminnasta aiheutuneet vahingot kirjaston kiinteistölle tai irtaimistolle. Näyttelyn järjestäjä vastaa näyttelyn turvallisuudesta ja näyttelyn mahdollisesti aiheuttamista henkilövahingoista.

Tilojen varaaminen

Pääkirjaston aulan näyttelytilaa varataan yhdeksi kuukaudeksi (1 kk) kerrallaan.

Kirjaston näyttelytila tulee varata hyvissä ajoin ennen suunniteltua näyttelyn alkamisajankohtaa. Peruuntuneista näyttelyistä tulee ilmoittaa viivytyksettä kirjastoon.

Tilavarauksettilavaraukset.kirjasto@lahti.fi

Lasten ja nuorten näyttelyt pääkirjastossa

Pääkirjaston lasten alueella on suuri, ilmainen näyttelytila. Näyttelyvarauksia voivat tehdä päiväkodit, koulut, kerhot yms. Varauksen voi tehdä kolmeksi viikoksi kerrallaan.

Sermien mitat:
Iso sermi: leveys 560 cm, korkeus 200 cm. Pieni sermi: 350 cm x 200 cm.
Sermeihin voi kiinnittää töitä esimerkiksi nuppineuloilla, koukkuripustusmahdollisuutta ei ole. Voit varata joko ison tai pienen sermin tai molemmat.

Lisätietoa ja varaukset:
Jenna Salo
jenna.salo@lahti.fi
p. 044 416 4447

Lasten alueella on myös kaksi lasivitriiniä, joita voi varata ilmaiseksi lasten ja nuorten omia näyttelyitä varten kahdeksi viikoksi kerrallaan. Vitriinien mitat: pituus 100 cm, leveys 80 cm, korkeus 50 cm.

Vitriinien varaukset: lasten ja nuorten info, p. 044 018 710