Siirry sisältöön

Ohjeita näyttelyn järjestäjälle

Näyttelyn järjestäminen

Kirjaston tiloja ei anneta kaupallista tai liiketaloudellista hyötyä tavoitteleviin eikä poliittiseen tai uskonnolliseen toimintaan liittyviin näyttelyihin. 

Näyttelyn järjestäjä vastaa näyttelyaineistosta, sen pystytyksestä, ylläpidosta ja purkamisesta kirjaston aukioloaikoina. Kirjasto ei valvo näyttelyä eikä näyttelyaineistoa.

Pääkirjaston aulan näyttelyt

Lahden pääkirjaston aulaan otetaan yhdistysten, kaupungin toimijoiden ja muiden yhteisöjen näyttelyitä. Yksityishenkilöiden taide- tai muita näyttelyjä ei oteta pääkirjaston aulaan. Pääkirjaston aulan näyttelytilaa varataan yhdeksi kuukaudeksi (1 kk) kerrallaan. Peruuntuneista näyttelyistä tulee ilmoittaa viivytyksettä kirjastoon.

Käytettävissä on:

  • 4 kpl näyttelysermiä, joissa kiinnityspintaa 8 x leveys 900 mm x korkeus 1790 mm. Kiinnitys nuppineuloin tai tauluripustuskiskon avulla.
  • Valaistu, lukittava näyttelyvitriini lasihyllyin. Näyttelytilaa 4 kaappia, joiden leveys 900 mm x korkeus 1500mm x syvyys 400 mm. Vitriiniin voidaan ottaa vain kevyitä esineitä.

Näyttelyn tulee pysyä sille varatulla alueella, eikä se saa laajentua kirjaston kulkureiteille. Näyttelyn pystyttäminen tapahtuu kirjaston osoittamiin sermeihin ja/tai vitriineihin. Irrallisia mainostauluja, roll uppeja tai muita vastaavia ei ole lupa tuoda näyttelytilaan.

Tilavarauksettilavaraukset.kirjasto@lahti.fi

Lasten ja nuorten alueen näyttelyt pääkirjastossa

Pääkirjaston lasten alueen näyttelyseinille varauksia voivat tehdä päiväkodit, koulut, kerhot yms. Varauksen voi tehdä yhdeksi kuukaudeksi (1 kk) kerrallaan. 

Lasten alueen näyttelyseinien mitat:
Iso seinä: leveys 560 cm, korkeus 200 cm. Pieni seinä: 350 cm x 200 cm.
Voit varata joko ison tai pienen seinän tai molemmat. Huom! Koukkuripustusmahdollisuutta ei ole, seiniin voi kiinnittää töitä esimerkiksi nuppineuloilla.

Näyttelyseinien varaukset:
Angelika Nikkinen
angelika.nikkinen@lahti.fi
p. 044 416 4447

Alla kuvattujen lasten alueen lasivitriinien varaukset ovat tällä hetkellä tauolla (syyskuu 2023).

Lasten alueella on myös kaksi lasivitriiniä, joita voi varata lasten ja nuorten omia näyttelyitä varten kahdeksi viikoksi kerrallaan. Näyttelyyn voi tuoda esimerkiksi Lego-rakennelmia, lelukokoelmia tai käsitöitä. Huom! Vitriinien varaaminen muuhun käyttöön, esimerkiksi seinälle tulevan näyttelyn yhteyteen, on mahdollista vain erikseen sovittaessa.

Vitriinien mitat: pituus 100 cm, leveys 80 cm, korkeus 50 cm.

Vitriinien varaukset: lasten ja nuorten info, p. 044 018 7106