Siirry sisältöön

Harrastehuoneet

Kirjastoissa on tiloja harrastamista varten

Hollola

   

Hollolan pääkirjasto tarjoaa käyttöösi äänieristetyn  'Leijonaluola'-harjoitteluhuoneen, jonka varustukseen kuuluu

  • digipiano
  • sähkörummut
  • Apple Macbook Air, USB-audiointerface (Focusrite Scarlett 2i4), MIDI-keyboard, Roden studiomikrofoni, Mackien mikseri sekä Genelecin monitorikaiuttimet. Ohjelmistoina on Garageband ja FL Studio 20 Producer
  • akustinen kitara, sähkökitara, sähköbasso + vahvistimet sähkökitaralle ja bassolle. Molemmissa vahvistimissa Direct Out suoraan äänitysmikseriin
  • sopraanoukulele, jonka saa tarvittaessa myös kiinni kitaravahvistimeen
  • digitaalinen äänitysmikseri + tallentava CD-RW soitin

Digipiano, sähkörummut, sähköbasso, digitaalinen äänitysmikseri ja vahvistimet sähkökitaralle ja -bassolle on hankittu testamenttilahjoitusvaroin.

Apple Macbook Air tarvikkeineen on saatu lahjoituksena Hollolan Lions Clubilta.

Musiikkihuoneeseen voit tuoda myös omia soittimia - tilaa on niukalti, mutta ainakin duotyöskentely onnistuu hyvin. Maksuttoman huoneen voit varata käyttöösi joko kirjastossa käydessäsi tai puhelimitse 03-8803 270.

Lainaustiskiltä voit halutessasi pyytää kirjastokorttia vastaan kannettavan CD-soittimen ja kuulokkeet levyjen kirjastokuuntelua varten.

Lahden kaupunginkirjasto

Pianohuone

Lahden pääkirjaston musiikkialueella on kaksi pianohuonetta. Huoneen voit varata enintään kahdeksi tunniksi päivää kohti, ja varauksia voi olla voimassa yksi kerrallaan.

Äänieristetyissä huoneissa voit harjoitella pianonsoittoa tai soittaa omalla soittimellasi. Huoneista toinen on isompi, joten muista mainita mikäli tarvitsette hieman enemmän tilaa. Metronomin saat käyttöösi asiakaspalvelusta.

Piano- tai kuunteluhuoneen voit varata paikan päällä tai puhelimitse numerosta 044-4163 517.

Pelihuone

Lahden pääkirjaston musiikkialueen pelihuone on avoinna päivittäin pääkirjaston aukioloaikoina. Huonetta voi käyttää korkeintaan 5 henkilöä kerrallaan, ja peleihin voi osallistua pelistä riippuen 1–4 pelaajaa. Pelejä on tarjolla kaikenikäisille. Pelihuoneessa noudetaan lain mukaisia ikärajoja. Pelihuoneen voi varata enintään kahdeksi tunniksi päivää kohti, ja varauksia voi olla voimassa yksi kerrallaan.

Varaukset

puh. 044-4163 517
tai henkilökohtaisesti musiikkialueen asiakaspalvelusta

Pelikonsolit:

  • Xbox One
  • PlayStation 4
  • Nintendo SNES Classic Mini

Lisätarvikkeet:

Xbox One Kinect -liiketunnistinsensori

Studio

Lahden pääkirjaston musiikkialueen äänitysstudio antaa käyttäjälleen työkalut oman musiikin säveltämiseen ja äänittämiseen. Studiossa voi myös äänittää esimerkiksi puhetta tai muuta ääntä.

Äänittämisessä käytettävään tietokoneeseen on asennettu kolme erityylistä äänitysohjelmaa, jotka vastaavat erilaisiin käyttötarkoituksiin. Tämän lisäksi koneesta löytyy useita virtuaali-instrumentteja, joita voi vapaasti hyödyntää.

Pääset studioharrastuksen alkuun ilman mitään omia laitteita, mutta voit tuoda mukanasi esimerkiksi sähkökitaran tai -basson.

Studion äänitysohjelmat:

Steinberg Cubase 8 Artist
Image-Line FL Studio 12
Steinberg Sequel 3

Studion äänityskäytössä toimii Windows-pohjainen PC, joka on mitoitettu tehoiltaan äänityskäyttöön soveltuvaksi.

Äänikortti: Focusrite Scarlett 2i2

Monitorit: KRK RoKit RP5 G3

Focusrite CM25 - laajakalvomikrofoni
Shure SM58-laulumikrofoni
Focusrite HP60 - studiokuulokkeet
Line6 Mobile Keys 49 - midikoskettimisto
SE Electronics Project Studio Reflexion Filter
Popfiltteri

Tämän lisäksi musiikkialueelta löytyy harrastehuoneisiin lainattava akustinen Ibanez AW3000 - kitara, jonka voit lainata myös studioon äänitystä varten. Kysy kitaraa musiikkialueen asiakaspalvelusta.

Voit varata studion käyttöösi paikan päällä tai soittamalla numeroon 044-4163 517. Studion käyttämiseen tarvitsen oman kirjastokortin. Studion ensimmäinen käyttökerta on opastettu, jonka jälkeen voit työskennellä omatoimisesti. Studion voit varata enintään kolmeksi tunniksi päivää kohti, ja varauksia voi olla voimassa yksi kerrallaan.

TV-huone

Lahden pääkirjaston musiikkialueen TV-huoneessa voit katsoa elokuvia, TV-sarjoja tai konsertteja ja kuunnella musiikkia vinyylisoittimella. Elokuvat on mahdollista katsoa myös 3D:nä. Voit katsoa huoneessa myös TV-ohjelmia. TV-huone on avoinna päivittäin pääkirjaston palveluaukioloaikoina. Voit katsoa omia elokuviasi tai lainata katsottavaa kirjaston kattavasta kokoelmasta. Huoneessa noudatetaan lain mukaisia ikärajoja. Huoneen voi varata elokuvan tai konsertin keston ajaksi.

Huoneen laitteisto:
Samsung 3D-televisio
Denon Blu-Ray-soitin
Denon vahvistin
Jamo 5.1 äänentoistojärjestelmä
Audio-Technica AT-LP120 - vinyylisoitin

Paikan päällä katsottavat 3D-elokuvat:

• The Adventures of Tintin, the Secret of the Unicorn
• Edge of Tomorrow
• Itse ilkimys 2
• Näin koulutat lohikäärmeesi 2
• Percy Jackson, Sea of Monsters
• Salainen valtakunta
• Walking with Dinosaurs
• X-Men, Days of Future Past

Varaukset
p. 044-4163 517
tai  musiikkialueen asiakaspalvelusta

 

Katso myös Digitointi ja editointi