Siirry sisältöön

Harrastehuoneet

Kirjastoissa on tiloja harrastamista varten

Hollola

  

Hollolan pääkirjasto tarjoaa käyttöösi äänieristetyn  'Leijonaluola'-harjoitteluhuoneen, jonka varustukseen kuuluu

  • digipiano
  • sähkörummut
  • akustinen kitara, sähkökitara, sähköbasso + vahvistimet sähkökitaralle ja bassolle.
  • sopraanoukulele, jonka saa tarvittaessa myös kiinni kitaravahvistimeen

Digipiano, sähkörummut, sähköbasso ja vahvistimet sähkökitaralle ja -bassolle on hankittu testamenttilahjoitusvaroin.

Lions Clubin lahjoittama musiikkityöasema samoin kuin testamenttilahjoitusvaroin hankittu äänitysmikseri ja tallentava CD-soitin on siirretty harjoitteluhuoneesta bändikämpälle.

Musiikkihuoneeseen voit tuoda myös omia soittimia - tilaa on niukalti, mutta ainakin duotyöskentely onnistuu hyvin. Maksuttoman huoneen voit varata käyttöösi joko kirjastossa käydessäsi tai puhelimitse 03-8803 270.

Lainaustiskiltä voit halutessasi pyytää kirjastokorttia vastaan tablettitietokoneen tai kannettavan CD-soittimen ja kuulokkeet levyjen kirjastokuuntelua varten.

Lahden kaupunginkirjasto

Pianohuone

Lahden pääkirjaston musiikkialueella on kaksi pianohuonetta. Huoneen voit varata enintään kahdeksi tunniksi päivää kohti, ja varauksia voi olla voimassa yksi kerrallaan.

Äänieristetyissä huoneissa voit harjoitella pianonsoittoa tai soittaa omalla soittimellasi. Huoneista toinen on isompi, joten muista mainita mikäli tarvitsette hieman enemmän tilaa. Metronomin saat käyttöösi asiakaspalvelusta.

Piano- tai kuunteluhuoneen voit varata paikan päällä tai puhelimitse numerosta 044-4163 517.

Pelihuone

Lahden pääkirjaston musiikkialueen pelihuonetta uudistetaan. Kysy lisää musiikkialueen asiakaspalvelusta.

puh. 044-4163 517
tai henkilökohtaisesti musiikkialueen asiakaspalvelusta.

Studio

Lahden pääkirjaston musiikkialueen äänitysstudio antaa käyttäjälleen työkalut oman musiikin säveltämiseen ja äänittämiseen. Studiossa voi myös äänittää esimerkiksi puhetta, podcasteja tai muuta ääntä.

Äänittämisessä käytettävään tietokoneeseen on asennettu kaksi erityylistä äänitysohjelmaa, jotka vastaavat erilaisiin käyttötarkoituksiin. Tämän lisäksi koneesta löytyy useita virtuaali-instrumentteja, joita voi vapaasti hyödyntää. Studion äänityskäytössä toimii Windows-pohjainen PC, joka on mitoitettu tehoiltaan äänityskäyttöön soveltuvaksi.
Pääset studioharrastuksen alkuun ilman mitään omia laitteita, mutta voit tuoda mukanasi esimerkiksi sähkökitaran tai -basson.

Studion äänitysohjelmat ja varustus (avautuu uuteen välilehteen)

Studio on tarkoitettu harrastekäyttöön. Mikäli työskentelysi on ammattimaista ja teet palkallisia studiolla tehtäviä äänitöitä (musiikin tuotanto, voice over-spiikit yms.) toivomme, että löytäisit itsellesi elinkeinon harjoittamiseen sopivat työtilat muualta.

Musiikkialueelta löytyy lainattavia akustisia soittimia, joita voit lainata myös studioon äänitystä varten. Kysy soittimia musiikkialueen asiakaspalvelusta.

Lainattavat akustiset soittimet (avautuu uuteen välilehteen)

Varaukset ja opastukset studiolle

Studion voi varata enintään kolmeksi tunniksi päivää kohti, ja varauksia voi olla voimassa yksi kerrallaan.
Voit varata studion käyttöösi paikan päällä tai soittamalla numeroon 044-416 3517.
Studion käyttämiseen tarvitset oman kirjastokortin.
Studiolle ei edellytetä opastusta ensimmäiselle käyttökerralle, mutta se on erittäin suositeltavaa kaikille joilla ei ole aiempaa kokemusta studiolaitteiden käytöstä. Voit jättää yhteydenottopyynnön studio-opastuksesta paikan päällä, soittaa numeroon 044-416 3517 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen mediaohjaajat@lahti.fi.

TV-huone

Lahden pääkirjaston musiikkialueen TV-huoneessa voit katsoa elokuvia, TV-sarjoja tai konsertteja ja kuunnella musiikkia vinyylisoittimella. Elokuvat on mahdollista katsoa myös 3D:nä. Voit katsoa huoneessa myös TV-ohjelmia. TV-huone on avoinna päivittäin pääkirjaston palveluaukioloaikoina. Voit katsoa omia elokuviasi tai lainata katsottavaa kirjaston kattavasta kokoelmasta. Huoneessa noudatetaan lain mukaisia ikärajoja. Huoneen voi varata elokuvan tai konsertin keston ajaksi.

Huoneen laitteisto

Samsung 3D-televisio
Denon Blu-Ray-soitin
Denon vahvistin
Jamo 5.1 äänentoistojärjestelmä
Audio-Technica AT-LP120 - vinyylisoitin

Varaukset

p. 044-4163 517 tai musiikkialueen asiakaspalvelusta

Tutustu myös pääkirjaston digitointi ja editointi mahdollisuuksiin