Siirry sisältöön

Digitointi ja editointi

Digitoi muistosi kirjastossa. Digitointi- ja editointipalvelut ovat maksuttomia.

Voit siirtää vanhoja analogisessa muodossa olevia tallenteitasi digitaaliseen muotoon Asikkalan, Orimattilan, Sysmän kirjastoissa sekä Lahden pääkirjastossa. Tällä hetkellä voit digitoida VHS-videonauhoja, C-kasetteja, LP-levyä sekä valokuvia, diakuvia ja negatiiveja. Kysy tarkemmin omasta kirjastostasi.

Asikkalan kirjasto

Digitointipiste koostuu kahdesta työpisteestä joissa on mahdollisuus VHS-kasettien, C-kasettien, LP-levyjen, valokuvien, diakuvien sekä negatiivien omatoimiseen digitointiin. Voit tuoda omat tallennusvälineesi tai ostaa kirjastosta.

Varaukset numerosta 044 7780741

Hollolan pääkirjasto

Hollolan pääkirjaston Mediapajassa voit digitoida C-kasetteja, LP-levyjä, VHS-nauhoja, valokuvia, diakuvia ja negatiiveja omatoimisesti. Tuo omat tallennusvälineet mukanasi. Opastusta laitteiden käytössä ja digitoinnissa annetaan.

Varaukset numerosta 038 803 270.

Lahden pääkirjasto

Lahden pääkirjaston musiikkialueen digitointipisteissä voit siirtää videoitasi VHS-videokaseteilta DVD-levyille. Videoiden muokkausta voit tehdä editointihuoneessa Cyberlink Powerdirector 19 - editointiohjelmalla. Editointihuoneessa voit digitoida ja muokata myös valokuvia, dioja ja negatiivifilmejä. Huoneen varausaika on kolme tuntia kerrallaan.

Henkilökuntamme opastaa laitteiden käytössä.

Voit varata ajan digitointiin ja editointiin Timmi-tilavarausjärjestelmästä, musiikkialueen asiakaspalvelusta tai numerosta 044-4163517.

VHS-digitointipisteen varauskalenteri (linkki Timmi-tilavarausjärjestelmään)

Editointihuoneen varauskalenteri (linkki Timmi-tilavarausjärjestelmään)

Äänitteiden digitointipiste

Lahden pääkirjaston musiikkialueen äänitteiden digitointipisteessä voit digitoida vinyylilevyjä sekä C-kasetteja CD-levylle. Digitointipiste sijaitsee pääkirjaston toisen kerroksen musiikkialueella.

 
Äänitteiden digitointia varten pisteestä löytyy CD-levy/C-kasetti-tallenninlaite, vinyylisoitin ja kuulokkeet. Levysoitin soittaa 33 ja 45 kierroksen vinyylilevyjä. Digitointiin voi käyttää omaa CD-R- tai CD-RW-levyä tai ostaa levy musiikkialueen asiakaspalvelusta. Musiikkialueen henkilökunta opastaa digitoinnissa alkuun, muutoin digitointipiste toimii itsepalveluna. Digitoitavan aineiston voi tuoda mukanaan tai vaihtoehtoisesti käyttää kirjaston musiikkiaineistoa.
 
Äänitteiden digitointipiste on käytettävissä pääkirjaston palveluaukioloaikoina ja sen voi varata käyttöönsä kerrallaan 1-4 tunniksi Timmi-tilavarausjärjestelmästä, asiakaspalvelusta tai puhelimitse 044-4163517.
 

Sysmän kirjasto

Kirjaston toisen kerroksen parvella, digitointipisteellä on mahdollisuus VHS-kasettien, C-kasettien, LP-levyjen, valokuvien, diakuvien sekä negatiivien omatoimiseen ja maksuttomaan digitointiin. Voit tuoda omat tallennusvälineesi tai ostaa kirjastosta. Henkilökuntamme opastaa laitteiden käytössä, mutta varmista etukäteen sopiva ajankohta. Tiedustelut ja varaukset kirjasto@sysma.fi tai puh. 044 713 4530.