Siirry sisältöön

Esteettömyystiedot Nastolan kirjasto

Nastolan kirjasto
Monitoimitalo Loisto
Toritie 6
15550 Lahti

Mukkulan kirjastossa on käytössä omatoimiaukiolo. Tilat ja aineistot ovat asiakkaiden käytössä myös aamuisin, iltaisin viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Omatoimiaikana kirjastossa ei ole asiakaspalvelua.

Kirjastossa ei ole induktiosilmukkaa.

Suurin osa kokoelmasta on matalissa hyllyissä. Ne ovat helposti saavutettavia. Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään. Apua voi pyytää aina, kun sitä tarvitsee.

Saapuminen: julkinen liikenne

Lähimmät paikallisliikenteen bussipysäkit sijaitsevat:
Rakokiventiellä: pysäkki 160534 ja 160543 Rakokivi (Linjat: 9K, 9M, 10, 10K)
Linkki Lahden Seudun Liikenteen reittioppaaseen, lsl.fi

Saapuminen: omalla autolla

Monitoimitalo Loiston parkkialue sijaitsee Toritiellä Monitoimitaloa vastapäätä. Monitoimitalon pihassa, kirjaston edustalla on kaksi esteetöntä parkkipaikkaa.

Sisäänkäynti

Ovenavauspainike on ulkona pylväässä omatoimikirjaston kirjautumislaitteen alapuolella ulko-ovien oikealla puolella. Painikkeella avautuu vasemmanpuoleinen ulko-ovi. Kirjaston sisäovi avautuu painikkeella, joka on tuulikaapissa vasemmalla. Ulospäin mennessä sisäoven avauspainike on ovien välissä vartijakutsupainikkeen alapuolella ja ulko-oven painike tuulikaapissa oikealla. Tuulikaapissa allekkain oleviin painikkeisiin on merkitty nuolitarroilla, kumpi ovi aukeaa kummalla painikkeella. Ovipainikkeet ovat kosketusvapaita. Ovissa ei ole kynnyksiä. Ei opasteita näkövammaisille.

Omatoimikirjaston kirjautumislaite on seinällä ulko-oven vieressä oikealla. Kirjautumisen jälkeen ovi avautuu ja sulkeutuu automaattisesti.

Asiakaspalvelutiski, lainaus ja palautus

Asiakaspalvelutiski on tilan perällä oikealla. Korkealla seinässä lukee ”asiakaspalvelu”, teksti näkyy ulko-ovelta. Sisäänkäynniltä kulku ensin oikealle ja vasemmalla olevan hyllyrivin jälkeen vasemmalle. Ei lattiaopasteita.

Lainauksen ja palautuksen voi tehdä samalla tiskillä. Tiski on esteetön.

Esteetön WC-tila

Esteetön WC sijaitsee asiakaspalvelutiskin läheisyydessä. Sisäänkäynniltä kulku ensin oikealle Ovessa ei ole avauspainiketta.

Muut tilat

Kirjastossa ei ole varsinaisia kokous- tai ryhmätyöskentelytiloja. Pieni varattava neuvotteluhuone on esteetön, sinne mahtuu kaksi pyörätuolia. Neuvotteluhuoneen lisäksi kokouksia ja tilaisuuksia voi järjestää muuallakin kirjastossa, pyörätuolilla pääsee liikkumaan kaikkialla kirjastossa. Esteettömiä istuimia löytyy, myös kaksi korkeampaa istuinta.

Kirjastossa on kahvi- ja vesiautomaatit asiakaspalvelutiskin vieressä. Niiden viereen pääsee esteettömästi. Kahviautomaatin näyttö on melko korkealla, pyörätuolissa istuvan voi olla hankala ylettää siihen.