Siirry sisältöön
Koko päivä

Kuvataidepiiri iloiset siveltimet ”Elämän menoa” -näyttely Lahden pääkirjaston aulassa 1.-30.9.2021.

Pääkirjaston aulan näyttelytila Kirkkokatu 31, Lahti

Vuodesta 2004 toiminut ikäihmisten, erityisesti akvarelleihin keskittyneen, kuvataidepiirin neljäs näyttely koostuu vuoden 2020 aikana syntyneistä maalauksista. Keskeisiä aiheita ovat olleet eri vuodenaikojen luontokokemukset, ajankohtainen maailmantila, tarinat ja kulttuurikokemukset. Mukana toiminnassa on ollut 12-18 innokasta taiteen harrastajaa, jotka ovat kokoontuneet säännöllisesti viikoittain aina siihen asti kunnes korona sulki ovet. Alun perin näyttelyn oli määrä avautua Lahden ...jatka lukemista "Kuvataidepiiri iloiset siveltimet ”Elämän menoa” -näyttely Lahden pääkirjaston aulassa 1.-30.9.2021."

Ympäristöviikon julistenäyttelyt Lahden lähikirjastoissa

Lahden lähikirjastoissa on taas perinteisten Ympäristöviikon julistenäyttelyjen aika! Näyttelyt ovat esillä 13.9.-24.9. kaikissa lähikirjastoissa. Näyttelyjen työt on valittu keväällä 2021 kilpailuun osallistuneista kouluista. 25. seudullista Ympäristöviikkoa vietetään 20.-26.9. teemalla Vuoropuhelu: kuuntelen - ymmärrän - keskustelen. Kirjastoilla on esillä vaihteleva määrä kilpailuun osallistuneita töitä. Tule tutustumaan!

Yllättävät yöjuhlat -satutuokio

Launeen kirjasto Aurakatu 11, Lahti

Torstaina 23.9. klo 9.30 Launeen kirjastossa ihastellaan satutuokion äärellä mm. revontulimäkiä ja linnunradalla luistelua. Satutuokiossa luetaan Yllättävät yöjuhlat -kirja, jossa Arttu-nalle päätyy avaruudessa järjestettäviin juhliin. Tuokiossa lapset pääsevät myös näkemään eläviä tähtikuvioita ja kokoamaan omia pimeässä hohtavia tähtikuvioita kotiin vietäväksi. Kesto n. 45 min. Suositellaan yli 3-vuotiaille. Paikkoja rajoitetusti, ilmoittautuminen etukäteen Launeen kirjastoon tai puh. 044 ...jatka lukemista "Yllättävät yöjuhlat -satutuokio"

Nastolan kirjaston lukupiiri

Nastolan kirjasto Toritie 6, Lahti

Torstaina 23.9. klo 10-11.30 Nastolan kirjastossa kokoontuu kaikille avoin lukupiiri. Keskustelemme Linda Olssonin kirjasta Laulaisin sinulle lempeitä lauluja. Lainaa kirja, lue se ja tule mukaan juttelemaan lukukokemuksista! Piiriä vetää kirjastonhoitaja Terhi Lehti. Syksyn 2021 muut tapaamiset: 21.10. Patrik Svensson: Ankeriaan testamentti - pojasta, isäsätä ja maailman arvoituksellisimmasta kalasta, 18.11. Pirjo Hassinen: Parit, 16.12. Joel Haahtela: ...jatka lukemista "Nastolan kirjaston lukupiiri"

Tietokirjailija Harri Ahonen kertoo Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä

Asikkalan kirjasto Asikkalantie 21, Vääksy

Torstaina 23.9. klo 18 Asikkalan kirjastossa on kirjailijavieraana tamperelainen tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahonen. Hänen luennollaan kuulemme Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista, kuten Tromssan kaupungin lähituntureista, Vesterålenin ja Lofoottien saaristoista sekä tarunhohtoisesta Nordlandin rannikosta. Luvassa tietoa retkeily- ja suojelualueista, eläimistöstä ja paikallisesta retkeilykulttuurista. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa luontomatkalle Asikkalan kirjaston lehtisaliin!

Puhetta pyhästä

Pääkirjaston auditorio Kirkkokatu 31, Lahti

Torstaina 23.9. klo 18.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa kokoonnutaan jälleen Puhetta pyhästä -iltaan.  Tässä syyskauden ensimmäisessä tapaamisessa tutkaillaan vuorovaikutusta ja etsitään tapoja, joilla kunnioittava keskustelu mahdollistuu. Aiheeseen johdattelee pastori Hannu Lehdeskoski. Keskusteluiltojen tavoitteena on mahdollistaa avoin ja kunnioittava keskustelu erilaisten uskontojen ja maailmankatsomusten välilä. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan! Syyskauden muut tapaamiset ovat to 14.10., ke 3.11. ...jatka lukemista "Puhetta pyhästä"