Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tango del Norte

lokakuu 15 18:00 - 19:00

Tango del Norte

torstaina 15.10.2020 kello 18.00 Hollolan pääkirjaston Tapahtumatorilla.

Tango del norte on vuonna 2011 perustettu argentiinalaiseen tangomusiikkiin ja eteläamerikkalaiseen folkloreen erikoistunut yhtye, joka on vakiinnuttanut paikkansa Suomen eturivin tangoyhtyeenä ja konsertoinut ympäri maata niin konserttisaleissa kuin festivaalilavoillakin. Euroopassa Tango del norte on ehtinyt esiintyä Espanjassa ja Poznanin Tangofestivaalilla, Puolassa.

Tango del norte on tehnyt yhteistyötä useiden kansainvälisen tason laulusolistien, kuten Martin Alvaradon, Romina Biancon, Angelika Klasin, Harri Kaitilan ja Sandra Lunan kanssa. Kesällä 2016 Tango del norte julkaisi ensimmäisen CD-levynsä "Raíces de pasión" yhdessä Romina Biancon kanssa. Kesällä 2018 oli vuorossa duolevy "Solos & Duos". Yhtyeen toinen perustajajäsen Sami Pirttilahti voitti v. 2018 Yhdysvalloissa maailman suurimman bandoneonkilpailun "Che Bandoneon" ja tammikuun lopulla hänet valittiin Suomen Harmonikkaliiton toimesta vuoden harmonikkataiteilijaksi 2020..

Solos & Duos 2 - konserttikiertue jatkaa Tango del norten duokonserttien sarjaa ja viittaa samalla kehityskaareen yhtyeen ensimmäisen duolevyn julkaisemisesta tähän päivään. Konsertti on monipuolinen kattaus argentiinalaista tangoa ja eteläamerikkalaista folklorea. Tunnelmat vaihtelevat perinteisemmistä tangosävelmistä Astor Piazzollan musiikin kautta Suomessa vähemmän soitettuihin tango- ja kansanmusiikkimelodioihin. Konsertin ohjelmassa on mm. argentiinalaisen muusikko-säveltäjä Alejandro Schwarzin Tango del nortelle säveltämä sarja argentiinalaisia tansseja, joka kuullaan ensimmäistä kertaa tällä kiertueella. Tango del norte vie kuulijansa matkalle aitoon buenosairesilaiseen tunnelmaan!

Tango del Norten kotisivut: https://www.tangodelnorte.net/

Konsertissa esiintyvät:
Sami Pirttilahti, bandoneon
Ville Westergård, piano

Huom! Koronatilanteesta johtuen konserttiin voidaan ottaa paikan päälle vain 30 kuulijaa. Suosittelemme maskin käyttöä. Varaa paikkasi etukäteen Hollolan pääkirjaston lainaustiskiltä tai puhelimitse numerosta 038 803 270 (arkisin 12-16 välillä).

Keikka striimataan Hollolan kunnankirjaston Facebook-sivuilla.

Tiedot

Päivämäärä:
lokakuu 15
Aika:
18:00 - 19:00
Tapahtumaluokat:
, ,