Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Game Över 2021 – lauantain ohjelma

toukokuu 8 11:00 - 16:30

Lauantain ohjelma

Ohjelmakartasta näet mitä tapahtuu missäkin ja näet kätevästi mihin aikaan ohjelmat alkavat. Klikkaamalla ohjelman nimeä pääset lukemaan lisätietoja. Jos ohjelmakartta ei näy oikein, voit avata sen tästä.(PDF, ei saavutettava.)

Game Över 2021 tapahtuu kokonaan virtuaalisesti, pääareenoina kaupunginkirjaston Youtube-kanava sekä nuorisopalveluiden Pelitila Xperiencen Discord-palvelin. Livestriimiä voit seurata helposti Youtubessa ja kaikkeen peliohjelmaan pääset mukaan Discordin kautta.

Lisäksi koko tapahtuman ajan:

Kaappicosplay-pukukisan äänestys
Itsenäisesti pelattava ongelmanratkaisupeli
Vapaata pelailua

KLO Youtube Discord: kysy esiintyjältä Discord: pelit 1 Discord: pelit 2 Discord: BGA-pelit Discord: Tabletopia-pelit
11.00 Tapahtuman avajaiset Ilmoittautuminen pöytärooli- ja pakohuonepeleihin alkaa Ilmoittautuminen pöytäroolipeleihin alkaa
11.30
12.00 Mitä on pöytäroolipelaaminen? Pakohuonepeli Among Us Martian Dice
12.30
13.00 Esiintyjä: One Trick Entertainment Pöytäroolipeli: Astraterra Pöytäroolipeli: Praedor Sushi Go!
13.30 Lahden pelidiplomin esittely One Trick Entertainment vastaa kysymyksiin Love Letter
14.00 Esiintyjä: Ria Gynther Pakohuonepeli CuBirds
14.30 Konsolipelivinkkejä Ria Gynther vastaa kysymyksiin Port Royal
15.00 Esiintyjä: Mika Savolainen Pöytäroolipeli: Astraterra
15.30 Lautapelivinkkejä Mika Savolainen vastaa kysymyksiin
16.00 Tapahtuman päättäjäiset, ja pukukisan voittajien julkistaminen

 

klo 11.00

Tapahtuman avajaiset

Tapahtuma alkaa suorana striimattavilla avajaisilla, jotka näytetään Lahden kaupunginkirjaston Youtube-tilillä. Avajaiset aloittavat koko tapahtuman kestävän Youtube-striimin. Avajaisten aikana käydään läpi tapahtuman ohjelma ja siihen liittyvät käytännön seikat. Luvassa myös yllätysohjelmaa!

Keskustelumahdollisuus ja pöytäroolipeleihin ilmoittautuminen alkavat avajaisten myötä Lahden nuorisopalveluiden Discordissa. Myös pukukilpailun äänestys alkaa.

Ilmoittautuminen pöytärooli- ja pakohuonepeleihin alkaa

Ilmoittaudu pelaamaan Discordissa: Pöytäroolipelit kanavalla #gö-roolipelit ja pakohuonepelit kanavalla #gö-pakohuone.

klo 12.00

Mitä on pöytäroolipelaaminen?

Tiedätkö mitä on pöytäroolipelaaminen? Oletko koskaan halunnut kokeilla sitä? Tässä esittelyvideossa kirjaston työntekijät pelaavat Astraterraa. Se on toinen tapahtumissa virtuaalisesti pelattavista pöytäroolipeleistä. Yleisölle avoimet pöytäroolipelit alkavat Discordissa heti videon jälkeen, eli klo 13.

Veneficus-pakohuonepeli

Tarinallinen pakohuonepeli, jossa pelaajat auttavat pelien striimaamista harrastavaa Ellikkiä selvittämään kuka häiriköi hänen pelikanavallaan. Peliä pääsee kerrallaan pelaamaan enintään yhdeksän yli 10-vuotiasta osallistujaa. Osallistujien toivotaan olevan mukana koko tunnin ajan. Peliä ohjaavat nuorisotyön opiskelijat Discordissa #gö-pakohuone -kanavalla.

Among us -pelit

Among Us on hauska seurapeli, jossa tarkoituksena on selvittää, kuka miehistön joukosta on "Impostor" eli murhaaja. Peli on saatavilla ilmaiseksi mobiililaitteille ja sen ikärajaluokitus on PEGI 7. (Linkki pelin pohjalta tehtyyn lyhytelokuvaan: https://www.youtube.com/watch?v=t2jP1AVkItA)

Pelin sisäinen kommunikointi hoidetaan Discordissa #gö-amongus -äänikanavalla. Tule mukaan pelaamaan!

Martian Dice -lautapeli

Martian Dice -pelissä pelaajat ovat marsilaisia, joiden tehtävä on napata mukaan mahdollisimman paljon maan väestöä (kanoja, lehmiä ja ihmisiä). Lautapeliä pelataan Board Game Arenassa, joka on ilmainen lautapelisimulaattori. Board Game Arena toimii sekä tietokoneella, että mobiililaiteilla osoitteessa: https://boardgamearena.com

Peliin osallistuaksesi sinulla ei tarvitse olla tiliä Board Game Arenaan, riittää että olet Discordin #gö-lautapelit -kanavalla ilmoittautumassa peliin hieman ennen pelin alkua. Muina aikoina peliseuraa ja apua Board Game Arenaan käytössä voi huhuilla Discordin kanavilla.

Lisätietoja Martian Dice -pelistä: https://boardgamearena.com/gamepanel?game=martiandice

klo 13.00

Esiintyjä: One Trick Entertainment

One Trick Entertainment on kolmen kaveruksen pelifirma, jolla on kehitteillä ensimmäinen oma peliprojekti. He saapuvat haastatteluun kertomaan kauhu- ja jännityselementtejä sisältävästä tutkiskelupelistään. Peli ammentaa inspiraationsa muun muassa metsänpeitto-mytologiasta. Haastattelussa myös yleistä asiaa pelien tekemiseen liittyen. Voit tutustua firmaan etukäteen esimerkiksi heidän Instagram-tilinsä kautta, jonka löydät osoitteesta: https://www.instagram.com/onetrickgames/.

Astraterra: Sieninevan velho -pöytäroolipeli (Ilona Riekkola)

Tutustu roolipelaamiseen suomalaisen Astraterra-seikkailupelin maailmassa. Enintään viisi löytöretkeilijää kerrallaan pääsee etsimään kaukaiselle Sieninevalle kadonnutta myyttisen sienitieteen tohtori Fungusta. Peli sopii erinomaisesti aloittelijoille, myös lapsille.

Peli järjestetään Discordissa puhe- ja tekstikanavalla. Tarvitset kuulokkeet ja mikrofonin, mutta kamera ei ole välttämätön. Ilmoittaudu pelaamaan Discordissa ennen pelin alkua kanavalla #gö-roolipelit. Ilmoittautuminen alkaa tapahtumapäivänä klo 11.00.

Praedor-pöytäroolipeli (Ville Vuorela)

Praedor on fantasiaroolipeli varttuneemmalle yleisölle ja perustuu Petri Hiltusen samannimisiin sarjakuviin. Sen maailmasta on julkaistu myös romaaneja ja novellikokoelmia. Praedor-roolipelin kirjoittaja Ville Vuorela peluuttaa etä-Praedoria neljälle rohkealle ja vähintään 14-vuotiaalle aarteenetsijälle.

Peli järjestetään Roll20-alustalla, johon osallistujat saavat linkin Discordin kautta. Tarvitset kuulokkeet ja mikrofonin, mutta kamera ei ole välttämätön. Ilmoittaudu pelaamaan Discordissa ennen pelin alkua kanavalla #gö-roolipelit. Ilmoittautuminen alkaa tapahtumapäivänä klo 11.00.

Sushi Go! -lautapeli

Tämä sushi-aiheinen korttipeli on ainutlaatuinen "kortin draftaus"-peli. Se on helppo oppia, nopea pelata ja sopii silti kaiken ikäisille. Lautapeliä pelataan Board Game Arenassa, joka on ilmainen lautapelisimulaattori. Board Game Arena toimii sekä tietokoneella, että mobiililaiteilla osoitteessa: https://boardgamearena.com

Peliin osallistuaksesi sinulla ei tarvitse olla tiliä Board Game Arenaan, riittää että olet Discordin #gö-lautapelit -kanavalla ilmoittautumassa peliin hieman ennen pelin alkua. Muina aikoina peliseuraa ja apua Board Game Arenaan käytössä voi huhuilla Discordin kanavilla.

Lisätietoja Sushi go! -pelistä osoitteesta: https://fi.boardgamearena.com/gamepanel?game=sushigo.

klo 13.30

Lahden pelidiplomin esittely

Oletko jo ottanut Lahden kirjastojen pelidiplomin haltuun? Jos et vielä ole, niin nyt on sen aika! Näytämme, kuinka pääset pelidiplomin suorittamisessa alkuun, ja kerromme monipuolisia vinkkejä pelidiplomin peleistä.

Pelidiplomi löytyy osoitteesta: https://lastufinna.lahti.fi/lahden-kaupunginkirjaston-pelidiplomi-2020/.

One Trick Entertainmentin keskustelu

Pelifirma One Trick Entertainment vastaa kysymyksiin Discordissa haastattelunsa jälkeen kanavalla #gö-kysyesiintyjältä. Tiedossa vapaamuotoista keskustelua, jossa voit kysyä pelintekijöiltä mieltäsi askarruttavista asioista peliteeman ympärillä.

Love Letter -lautapeli

Nopeatempoinen ja helposti opittava korttipeli, jonka tarinan perusideana on päästä toimittamaan rakkauskirje prinsessalle. Peliä pelataan ilmaisessa Tabletopia-lautapelisimulaattorissa. Tabletopia toimii parhaiten tietokoneella, mutta se on saatavilla myös mobiililaitteelle. Löydät Tabletopian osoitteesta: https://tabletopia.com.

Peliin osallistuaksesi sinulla ei tarvitse olla tiliä Tabletopiaan, riittää että olet Discordin #gö-lautapelit -kanavalla ilmoittautumassa peliin hieman ennen pelin alkua. Pelissä paikkoja rajallinen määrä. Muina aikoina peliseuraa tai apua Tabletopian käytössä voi huhuilla Discordin kanavilla.

Love Letter -pelin arvostelu: https://www.lautapeliopas.fi/peliarvostelut/love-letter/.

klo 14.00

Esiintyjä: Ria Gynther

Kuinka peliharrastuksesta voi hankkia ammatin? Pelialan moniosaaja Ria Gynther kertoo omassa puheenvuorossaan pelialalla työskentelystä ja alalle työllistymisestä. Gynther työskentelee pelialan kehittämisen parissa niin työ- kuin vapaa-ajallaankin. Nuoruuden peliharrastus on vuosien varrella muuttanut muotoaan ensin alan opinnoiksi ja myöhemmin ammatiksi. Tällä hetkellä Gynther auttaa pelialan yrityksiä kansainvälistymisessä sekä luotsaa Kalma-nimistä peliprojektia kohti julkaisua.

Veneficus-pakohuonepeli

Tarinallinen pakohuonepeli, jossa pelaajat auttavat pelien striimaamista harrastavaa Ellikkiä selvittämään kuka häiriköi hänen pelikanavallaan. Peliä pääsee kerrallaan pelaamaan enintään yhdeksän yli 10-vuotiasta osallistujaa. Osallistujien toivotaan olevan mukana koko tunnin ajan. Peliä ohjaavat nuorisotyön opiskelijat Discordissa #gö-pakohuone -kanavalla.

CuBirds-lautapeli

CuBirds-pelissä kerätään lintuja ja muodostetaan niistä parvia. Tavoitteena on lisätä ne kokoelmaa ja voittaa näin peli. Lautapeliä pelataan Board Game Arenassa, joka on ilmainen lautapelisimulaattori. Board Game Arena toimii sekä tietokoneella, että mobiililaiteilla osoitteessa: https://boardgamearena.com

Peliin osallistuaksesi sinulla ei tarvitse olla tiliä Board Game Arenaan, riittää että olet Discordin #gö-lautapelit -kanavalla ilmoittautumassa peliin hieman ennen pelin alkua. Muina aikoina peliseuraa tai apua Board Game Arenaan, käytössä voi huhuilla Discordin kanavilla.

Lisätietoja CuBirds-pelistä osoitteesta: https://fi.boardgamearena.com/gamepanel?game=cubirds.

klo 14.30

Konsolipelivinkkejä

Haluatko nähdä pienen vilauksen muutamaan pelidiplomiin valikoituneeseen konsolipeliin? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus! Striimin juontajat Salla ja Maija pelaavat Youtube-striimissä reaaliaikaisesti pelidiplomiin kuuluvia pelejä. Tule mukaan jännittämään pysyykö ohjain kädessä.

Ria Gyntherin keskustelu

Ria Gynther vastaa kysymyksiin Discordissa puheenvuoronsa jälkeen kanavalla #gö-kysyesiintyjältä. Tiedossa vapaamuotoista keskustelua, jossa voit kysyä mieltäsi askarruttavista asioista peliteeman ympärillä.

Port Royal -lautapeli

Port Royal on merirosvoteemainen korttipeli, jossa tavoitteena on kerätä pisteitä suorittamalla tutkimusmatkoja ja ostamalla pistekortteja. Peli on helppo oppia ja nopeahko pelata. Peliä pelataan ilmaisessa Tabletopia-lautapelisimulaattorissa. Tabletopia toimii parhaiten tietokoneella, mutta se on saatavilla myös mobiililaitteelle. Löydät Tabletopian osoitteesta: https://tabletopia.com.

Peliin osallistuaksesi sinulla ei tarvitse olla tiliä Tabletopiaan, riittää että olet Discordin #gö-lautapelit -kanavalla ilmoittautumassa peliin hieman ennen pelin alkua. Pelissä on rajallinen määrä paikkoja. Muina aikoina peliseuraa tai apua Tabletopian käytössä voi huhuilla Discordin kanavilta.

Port Royal -pelin arvostelu: https://www.lautapeliopas.fi/peliarvostelut/port-royal/.

klo 15.00

Esiintyjä: Mika Savolainen

Mika Savolainen tulee kertomaan Game Överiin Finnish Game Jamista. Miten Game Jamiin voi valmistautua ja miksi niihin kannattaa osallistua? Puheenvuorossa esitellään myös FGJ Lahti Onlinessa tehtyjä pelejä.

Mika Savolainen on pelialan harrastaja ja IT Konsultti Profit Softwarella. Hän on tehnyt pelejä nuoresta asti ja järjestänyt FGJ Lahti tapahtumaa vuosina 2020 ja 2021. Savolainen on myös IGDA Lahden hallituksen jäsen, ja ollut mukana järjestämässä tapahtumia, joiden tarkoitus on kannustaa pelialan toimintaan Lahdessa. Puheenvuorossaan hän kertoo myös IGDA Lahden toiminnasta.

Astraterra: Sieninevan velho -pöytäroolipeli (Ilona Riekkola)

Tutustu roolipelaamiseen suomalaisen Astraterra-seikkailupelin maailmassa. Enintään viisi löytöretkeilijää kerrallaan pääsee etsimään kaukaiselle Sieninevalle kadonnutta myyttisen sienitieteen tohtori Fungusta. Peli sopii erinomaisesti aloittelijoille, myös lapsille.

Peli järjestetään Discordissa puhe- ja tekstikanavalla. Tarvitset kuulokkeet ja mikrofonin, mutta kamera ei ole välttämätön. Ilmoittaudu pelaamaan Discordissa ennen pelin alkua kanavalla #gö-roolipelit. Ilmoittautuminen alkaa tapahtumapäivänä klo 11.00.


klo 15.30

Lautapelivinkkejä

Kaipaatko vinkkiä lautapelien pelaamiseen? Vai oletko jo pelannut läpi kaikki mielenkiintoiset lautapelit? Kirjaston työntekijät esittelevät muutaman kiinnostavan lautapelin ja näyttävät lyhyitä esimerkkejä niiden pelaamisesta.

Mika Savolaisen keskustelu

Mika Savolainen vastaa kysymyksiin Discordissa puheenvuoronsa jälkeen kanavalla #gö-kysyesiintyjältä. Tiedossa vapaamuotoista keskustelua, jossa voit kysyä mieltäsi askarruttavista asioista peliteeman ympärillä.

klo 16.00

Tapahtuman päättäjäiset, ja pukukisan voittajien julkistaminen

Kirjaston Youtube-striimi loppuu Game Överin päättäjäisiin, joiden aikana palkitaan myös pukukisan voittajat. Päättäjäisiin loppuu myös yhteinen toiminta Discordissa ja muilla alustoilla.

Koko tapahtuman ajan

Kaappicosplay-pukukisan äänestys

Game Över julistaa leikkimielisen kaappicosplay-pukukilpailun!

Emme etsi valmiita taidokkaita pukuja vaan kekseliäitä kotikutoisia asuja, jotka on koottu oman vaatekaapin sisällöstä – tai vaikka askartelu-, siivous- ja keittiökaapinkin. Puvun tulee esittää jotakin pelihahmoa. Kuvia voi lähettää 30.4. – 7.5. (klo 23.59 asti) ja yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan lauantain tapahtuman aikana aina klo 15.30 asti. Yleisön ja järjestäjien suosikki julistetaan ja palkitaan striimin päättäjäisissä.

Pukukisan osallistuminen on nyt auki! Kisan viralliset säännöt ja ohjeet osallistumiseen löydät Game Överin ohjeita ja sääntöjä -sivulta.

Ongelmanratkaisupeli

Itsenäisesti pelattavissa oleva ongelmanratkaisupeli pelinkehittämisteemalla. Linkki peliin annetaan suorassa Youtube-striimissä, ole siis kuulolla avajaisissa! Peliä on mahdollista pelata koko tapahtuman ajan. Pelin loppuun asti päässeet voivat jättää yhteystietonsa ja osallistua palkinnon arvontaan.

Vapaata pelailua

Voit koko tapahtuman ajan huudella Discordissa pelikavereita vaikkapa etälautapeleihin tai muihin nettipeleihin.

Tiedot

Päivämäärä:
toukokuu 8
Aika:
11:00 - 16:30