Siirry sisältöön

Satuvaalien äänestys päiväkodeille ja kouluille

Lahden kirjaston satuvaalien äänestys järjestetään 22. – 28.3.2023 kaikissa Lahden kirjastopisteissä. Lisäksi päiväkoti- ja kouluryhmät voivat järjestää äänestyksen omassa luokassaan ja palauttaa äänestyslipukkeet suljetuissa kuorissa kirjastoon tai kirjastoautoon äänestysajan puitteissa. Äänioikeus vaaleissa on kaikilla kirjaston lapsiasiakkailla.

Äänestäminen kirjastossa

Koulu- ja päiväkotiryhmät ovat tervetulleita tekemään äänestysretken lähikirjastoonsa. Kaikilla oppilailla ei tarvitse olla kirjastokorttia, vaan äänestyslipukkeet annetaan luokan yhteisökorttia tai opettajan omaa korttia vastaan. Ryhmän kanssa saapumisesta on hyvä ilmoittaa kirjastoon etukäteen, jotta mahdolliseen ruuhkaan osataan varautua.

Kirjastoautoissa ei ole mahdollista äänestää paikan päällä, mutta niistä voi noutaa ja niihin palauttaa etä-äänestyksen lipukkeet.

Äänestäminen omassa luokassa

Jos äänestäminen kirjastossa ryhmän kanssa ei ole mahdollista, äänestyksen voi järjestää myös omassa luokassa. Etä-äänestykseen tarvittavat materiaalit voit ladata sähköisesti tämän sivun lopusta (ZIP-tiedosto, joka sisältää kaiken tarvittavan) tai noutaa ne omasta kirjastosta tai kirjastoautosta.

Etä-äänestykseen pakettiin kuuluu äänestyslipukkeiden ja ohjeistuksen lisäksi erilaisia vaalijulisteita. Kannustamme järjestämään äänestyksen myös luokassa oikeita vaaleja jäljitellen äänestyskopin, äänestyslippujen leimaamisen ja uurnaan pudottamisen kera.

Täytetyt äänestyslipukkeet palautetaan suljetussa kirjekuoressa mihin tahansa Lahden kirjastopisteeseen tai kirjastoautoon viimeistään 28.3. Myöhässä palautettuja etä-ääniä ei oteta mukaan ääntenlaskuun, joten olethan ajoissa!

Jos paketin lataamisessa on ongelmia tai tarvitset lisätietoja, olethan yhteydessä: ilona.riekkola@lahti.fi