Siirry sisältöön

Orimattilan kirjaston esteettömyystiedot

Orimattilan kaupunginkirjasto
Lahdentie 65
16300 ORIMATTILA

Kirjaston asiakaspalvelutiskissä on siirrettävissä oleva palvelupistesilmukka LoopHEAR 102. Laite on suunniteltu helpottamaan kuulokojeen käyttäjiä niin, että se lähettää puheen suoraan kuulokojeelle jossa on T-asento.

induktiosilmukka

Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään kaikessa. Apua voi pyytää miltä tahansa asiakaspalvelutiskiltä. Tilassa on mm. eri korkuisia kirjahyllyjä, joista kaikki eivät ole esteettömyyden näkökulmasta riittävän matalia. Kaikki aineistot eivät ole esteettömästi saavutettavissa.

Saapuminen: julkinen liikenne

Lähimmät paikallisliikenteen bussipysäkit sijaitsevat:
Lahdentiellä pysäkit nro 87 644 ja 189 862 (Linjat: 60, 61 ja 69).
Linkki Lahden Seudun Liikenteen reittioppaaseen, lsl.fi Avautuu uuteen ikkunaan

Kirjastoon on esteetön kulku kummankin pysäkin suunnalta.

Saapuminen: omalla autolla

Kirjaston parkkipaikalle ajo tapahtuu Lahdentieltä. Parkkipaikalla on yksi esteetöntä autopaikkaa.

Saattoliikenne

Saattoliikenne pääsee sisäänkäynnin välittömään läheisyyteen.

Sisäänkäynti

Sisäänkäynnissä on automaattiset liukuovet. Ulko-ovella on n. 30 mm kynnys. Näkövammaiselle ei ole opasteita ovella eikä sisätiloissa. Kuulovammaisille opaste palvelupistesilmukasta. Eteisestä löytyy lainattava rollaattori.

Asiakaspalvelutiski

Asiakaspalvelutiski sijaitsee suoraan ulko-ovelta noin 12 metrin päässä. Tiskissä on opaste jossa lukee asiakaspalvelu. Tiskille pääsy on esteetön. Ei opasteita näkövammaisille. Kuulovammaisille opaste palvelupistesilmukasta. Kirjastossa käytettäviä apuvälineitä (suurennuslaseja, lukulaseja) voi pyytää asiakaspalvelusta.

Kirjastossa on esteetön lainaus- ja palautuspiste. Aineiston palautukseen ja lainaukseen voi pyytää apua henkilökunnalta.

Esteetön WC-tila ja lastenhoitotila

Esteetön WC-tila ja lastenhoitotila ovat sama tila. Sijaitsee kirjaston sisäänkäynnin jälkeen oikealla. Oven avain on vapaasti saatavissa/otettavissa asiakaspalvelutiskistä.

Omatoimikirjaston käyttö

Kirjaston omatoimisisäänkäynti sijaitsee rakennuksen Lahdentien suuntaisella seinustalla. Sisäänkäynnin edessä on luiska. Omatoimikirjaston kirjautumislaite on seinällä ulko-oven vieressä oikealla. Kirjautumisen jälkeen ovi avautuu ja sulkeutuu automaattisesti. Ulospäin mennessä ovi avautuu automaattisesti.