Siirry sisältöön

Omatoimikirjastot

Omatoimikirjastot laajentavat kirjaston varsinaisia aukioloaikoja tarjoamalla tilat ja aineistot asiakkaiden käyttöön myös aamuisin, iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.

Omatoimiasiakkaaksi pääseminen edellyttää rekisteröitymistä ko. kirjaston asiakkaaksi ja sitoutumista käyttöehtoihin. Rekisteröityminen tehdään asiakaspalveluaikana henkilökohtaisella kirjastokäynnillä siihen kirjastoon, johon haluaa omatoimiasiakkaaksi. Kuhunkin omatoimikirjastoon on rekisteröidyttävä erikseen.

Asikkalan omatoimikirjasto

Asikkalan omatoimikirjaston asiakkaat pääsevät kirjastoon joka päivä kello 7-21. Henkilökohtaisen kulkukortin (tagin) kirjastoon voivat saada kaikki Asikkalan kirjaston asiakkaat hyväksymällä omatoimikirjaston säännöt. Huoltaja on vastuussa alaikäisen kirjastokäynneistä. Lapset pääsevät omatoimikirjastoon vanhempiensa kanssa ilman kirjautumista. Ilmoittautumiskaavakkeita ja opastusta omatoimikirjaston käyttöön saa kirjastosta palveluaikoina ma-to klo 12-19, pe 10-16 ja lauantaisin (talviaikana) klo 10-14.

Heinolan omatoimikirjasto

Omatoimikirjastossa voit käyttää kirjaston lehtisalin ja kirjakellarin tiloja ja palveluita myös silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla. Omatoimikirjasto on avoinna vuoden jokaisena päivänä klo 6 - 22.

Omatoimikirjastoon kuljetaan puiston puolelta, lehtisalin ovesta. Sisään kirjaudut kirjastokortilla ja kirjaston sähköisiin palveluihin tarvittavalla PIN-koodilla. PIN-koodin saat kirjastosta, kun henkilökunta on paikalla. PIN-koodi on sama, jota käytetään verkkokirjastossa, lainausautomaatilla ja tietokoneilla.

Luettavana on runsaasti lehtiä, myös sähköisenä. Voit lainata lehtiä, uutta kaunokirjallisuutta pokkarikokoelmasta sekä runoja ja vanhempaa kirjallisuutta kirjakellarista. Pokkarihyllyssä on myös lastenkirjoja lainattavaksi. Tietokone ja Wi-Fi-yhteys ovat käytössäsi.

Hollolan omatoimikirjasto

Hollolan pääkirjastossa voi asioida normaalien palveluaikojen lisäksi aamuisin, iltaisin ja viikonloppuisin, myös loma-aikoina, omatoimisesti. Omatoiminen käyttö on mahdollista asiakkaille, jotka ovat tehneet erillisen sopimuksen kirjaston kanssa. Sopimuksia tehdään pääkirjastossa palveluaikoina. Omatoimikirjaston käyttö on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Omatoimikirjastosopimusta varten asiakkaalla on oltava kirjastokortti, ja vain yhden kortin käyttö on mahdollista kirjautumista varten.

Omatoimikirjaston aukioloajat:

maanantai-perjantai  7-21
lauantai-sunnuntai   7-18

Lahden omatoimikirjastot

Omatoimiaikana kirjastossa voi lainata ja palauttaa automaateilla, käyttää kirjaston tietokoneita, lukea lehtiä ja käyttää tiloja työskentelyyn. Omatoimikirjastoissa on maksuton langaton verkko – Kirjasto-Avoin, joka mahdollistaa myös omien laitteiden käytön. Ahtialan, Jalkarannan ja Liipolan kirjastopisteistä voit noutaa aineistovarauksesi omatoimiaikana. Omatoimiaikana ei ole mahdollista kopioida, skannata tai tulostaa.

Asiakkaaksi omatoimikirjastoon

Omatoimikirjastokortin saa Jalkarannan ja Liipolan kirjastopisteistä sekä Ahtialan kirjastosta ja siihen liitetään nelinumeroinen PIN-koodi.

Kortin ja PIN-koodin saa kuvallisella henkilöllisyystodistuksella. Omatoimikirjaston käyttöoikeus voidaan poistaa väärinkäyttötapauksissa.

Sisään kirjastoon

Kirjastokortti luetaan ulko-ovella kortinlukijalla ja lukijaan näppäillään PIN-koodi. Koodin voi näppäillä kolme kertaa väärin ennen kuin kortti lukittuu. Oikean PIN-koodin jälkeen oven sähkölukko avautuu.

Kortti luetaan uudelleen (ei Ahtialassa) tuulikaapissa olevalla kortinlukijalla, joka avaa kirjaston oven. PIN-koodia ei tarvita.

Sisäänkirjautuessaan asiakkaan on huolehdittava, että kirjastoon ei pääse muita henkilöitä, ja että ovet menevät kiinni. Vanhemmat ja lapset voivat tulla omatoimikirjastoon yhdessä. Huoltaja on velvollinen valvomaan, että kirjastossa noudatetaan kirjaston käyttösääntöjä

Palveluajan päättyessä

Kirjastoon jäävien asiakkaiden on käytävä ulko-ovella kirjatumassa sisään. Kirjastosta poistuessa huolehdi, ettei sisään pääse muita henkilöitä, ja että ovet menevät lukkoon. Auki jäänyt ovi aiheuttaa hälytyksen vartiointipalveluun

Huomioi

Kirjastossa on hätätilanteita varten hälytyskytkin, joka kutsuu vartijan, kytkin on ulko-oven vieressä. Asiakas on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vaingot ja väärät hälytykset. Omatoimikirjastossa on tallentava kameravalvonta.

 

Ahtialan omatoimikirjasto

Ahtialan omatoimikirjasto on auki joka päivä klo 7-22.

Käyttöoikeuden omatoimikirjastoon saa 15-vuotta täyttänyt henkilö kuvallista henkilöllisyystodistusta vastaan palveluaukioloaikoina: ma, ti ja to klo 13-19 sekä ke ja pe klo 10-17.

Jalkarannan omatoimikirjasto

Jalkarannan omatoimikirjasto on auki joka päivä klo 7-22.

Käyttöoikeuden omatoimikirjastoon saa 15-vuotta täyttänyt henkilö kuvallista henkilöllisyystodistusta vastaan palveluaukioloaikoina: ma-pe klo 12-17.

Liipolan omatoimikirjasto

Liipolan omatoimikirjasto on auki joka päivä klo 7-22.

Käyttöoikeuden omatoimikirjastoon saa 15-vuotta täyttänyt henkilö kuvallista henkilöllisyystodistusta vastaan palveluaukioloaikoina: ma-pe klo 12-17.

 

Orimattilan omatoimikirjasto

Orimattilan kirjasto on avoinna joka päivä klo 7-21. Osa tästä aukioloajasta on omatoimiaikaa. Omatoimikirjasto on käytössäsi asiakaspalveluaikojen ulkopuolella:

ma-ke klo 7-12 ja klo 19-21
to-pe klo 7-10 ja klo 15-21
la-su ja pyhäpäivät klo 7-21

Omatoimikirjaston käyttö perustuu omatoimisuuteen ja itsepalveluun. Omatoimikirjaston asiakkaaksi pääsee perehtymällä omatoimikirjaston käyttösääntöihin sekä täyttämällä ja allekirjoittamalla sopimuslomakkeen kirjastossa.

Asiakaspalvelu ja henkilökunta ovat käytössäsi palveluaikoina: ma-ke klo 12-19, to-pe klo 10-15, aattoina klo 10-15.

Sysmän omatoimikirjasto

toimii lehtisali Kertun kammarissa. Lehtisalin aamu-, ilta- ja sunnuntaikäyttäjäksi pääset lunastamalla kulkuavaimen kirjastokorttiisi asiakaspalvelusta. Tila on tällöin käytettävissä päivittäin klo 7-21. Lehtisalin perusaukioloajat ovat ma-ke 9-18, to-pe 9-16 ja la 10-14. Käytössäsi on kaksi tietokonetta,  kahviautomaatti ja viihtyisä tila. Lehtisalissa on monipuoliset lehtikokoelmat ja valikoitu kärryllinen kirjallisuutta lainattavaksi. Lainaus/palautusautomaatti on helppokäyttöinen, jos muistat kirjastokorttiisi liitetyn salasanan. Yläkerran asiakaspalvelu auttaa aina kirjaston aukioloaikoina ma-ke 10-18, to-pe 10-16 ja lauantaisin 10-14.

Tervetuloa kirjastoon!