Siirry sisältöön

Naxos Music Library ja Video Library

Verkossa toimiva musiikinkuuntelupalvelu on maksutta käytettävissä Lastu-kirjastojen kirjastokortilla.

Naxos Music Library

Naxos-musiikkikirjasto käsittää jo yli miljoona raitaa pääosin klassista musiikkia, mukana on myös jonkin verran jazzia ja etnomusiikkia. Levymerkkejä on palvelussa useita satoja – Naxosin lisäksi esimerkiksi EMI, Alba, Chandos ja Bis, jolle muun muassa Lahden kaupunginorkesteri levyttää. Uusia albumeita lisätään päivittäin. Mukana on lisäksi tietoaineistoa säveltäjistä, orkestereista ja esittäjistä.

Käyttöohjeita:

  • Siirry Naxos Music Library -palveluun.-.
  • Kirjoita kirjastokorttisi numero Enter Passcode-kenttään ja klikkaa login-painiketta.
  • Kirjoita hakusanasi Keyword search -hakukenttään. Hakukielenä kannattaa käyttää englantia. Esimerkiksi kirjoittamalla kenttään tchaikovsky piano concerto löytää levytyksiä Tsaikovskin pianokonsertosta.
  • Kun haluat lopettaa kuuntelun, muista kirjautua ulos punaisesta Log-Out -painikkeesta.

Naxos Music Librarya voi käyttää myös älypuhelimilla ja iPadilla. Palvelun mobiilisovellus on ladattavissa iPhonelle ja iPadille App Storesta sekä Android-laitteille Google Playsta.

Käyttö mobiililaitteilla:

Naxos Video Library

Lastu-kirjastojen kirjastokortti on pääsylippusi klassisen musiikin konsertteihin, oopperoihin ja baletteihin verkossa.

Naxos Video Library –palvelun kautta voit katsella klassisen musiikin konserttitaltiointeja ja dokumentteja internetissä maksutta vaikka kotikoneeltasi. Palvelun laajassa valikoimassa on klassisen musiikin konsertteja, dokumenttielokuvia, sekä baletti- ja oopperataltiointeja esiintymisareenoilta ympäri maailman.

Valikoimasta löytyy myös jonkin verran jazz- ja maailmanmusiikkivideoita. Kaiken kaikkiaan palvelussa on tällä hetkellä jo yli 1400 täyspitkää videota ja uusia lisätään jatkuvasti. Ohjelmien tekstitykset on saatavissa viidellä eri kielellä: englanti, saksa, ranska, espanja ja italia.

Käyttöohjeita:

  • Siirry Naxos Video Library palveluun.-.
  • Kirjoita kirjastokorttisi numero kenttään, jossa lukee library card no ja klikkaa login-painiketta.
  • Videoita voi hakea esimerkiksi säveltäjän, artistin, teoksen, festivaalin tai esiintymispaikan nimellä. Kirjoita haluamasi hakusana Keyword Search –kenttään. Hakukielenä kannattaa käyttää englantia.
  • Jos haluat hakea videoita yksityiskohtaisemmalla haulla, käytä Advanced Search –hakutoimintoa.
  • Erityisesti oopperoiden ja balettien katselua helpottaa Chapters –valikko, josta voi hypätä suoraan tiettyyn teoksen kappaleeseen, osaan tai aariaan. Myös useimpien esitysten käsiohjelmat on ladattavissa ja tulostettavissa PDF-tiedostona.
  • Kun haluat lopettaa palvelun käytön, kirjaudu ulos punaisesta logout–painikkeesta.