Siirry sisältöön

Monikielinen kirjasto

Mikä on monikielinen kirjasto?

Monikielinen kirjasto on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama koko Suomen yhteinen kirjasto. Sen kokoelmista löytyy aineistoa yli 80 harvinaisemmalla kielellä. Valtaosa tarjolla olevasta aineistosta on paperisia kirjoja, mutta tilattavissa on myös musiikkia, elokuvia, aikakauslehtiä, äänikirjoja ja e-kirjoja.

Kokoelmiin ei siis kuulu yleisempien kielten aineistoa. Tällaisia kieliä ovat: englanti, espanja, italia, ranska, saksa, venäjä, viro ja pohjoismaiset kielet.

Kuka voi tilata aineistoa Monikielisestä kirjastosta?

Kuka tahansa, joka tahtoo tutustua harvinaisemmilla kielillä kirjoitettuun ja tuotettuun aineistoon.

Miten tilaan aineistoa Lahteen?

Monikielisestä kirjastosta voi tilata aineistoja olemalla yhteydessä johonkin Lahden kirjastoista. Tilaaminen on maksutonta. Tilattaessa ilmoitetaan halutun aineiston kieli ja lukumäärä, sekä mahdollinen lapsen ikä. Aineistoa kannattaa tilata kerralla useampi kappale, koska aineisto tulee yhdellä kuljetuksella Helsingistä tänne meille. 

Kirjojen laina-aika on neljä viikkoa, mutta sitä voidaan tarvittaessa jatkaa. Lainat palautetaan siihen kirjastoon, josta ne on lainattu. Lainojen palauttaminen on mahdollista ainoastaan palveluaikana, koska ne tulee aina palauttaa suoraan henkilökunnalle.

Lasten ja nuorten aineiston tilaukset: lastenosasto.kirjasto@lahti.fi tai lasten ja nuorten palvelut puh. 044 018 7106.

Aikuisten aineiston tilaukset: elena.olkonen@lahti.fi tai aikuisten alueen neuvonta ja tiedonhaut puh. 044 416 4798.