Siirry sisältöön

Lukudiplomit ja kirjapaketit

Lukudiplomit

Innostu lukemisesta!

Diplomin tarkoituksena on motivoida lukemaan ja houkutella koululaiset monin tavoin hyödyllisen ja viihdyttävän lukuharrastuksen pariin.

Sivuilta löydät Lastu-kirjastojen käytössä olevat diplomit eri ikäisille lapsille ja nuorille. Kuntakohtaisten lukudiplomien käytöstä ohjeistetaan tarkemmin asianomaisen kunnan diplomisivulla.

Lukudiplomeja voi myös pitää suosituskirjalistoina niissä kunnissa, joilla ei ole omaa diplomia. Mikäli opettaja haluaa oppilaidensa suorittavan lukudiplomin, mutta kunnassa ei ole sellaista käytössä, kannattaa ottaa yhteyttä oman kirjaston lastenpalveluihin.

Alla olevasta listasta, pääset suoraan tutkimaan kunkin kunnan omia lukudiplomilistoja.

Asikkalan lukudiplomit

Hartolan lukudiplomit

Heinolan lukudiplomit

Hollola

Hollolassa käytetään Lahden lukudiplomia. Vanhat lukudiplomilistat löytyvät tarvittaessa täältä.

Lahden lukudiplomit

Salpauksen ammattioppilaitoksen lukudiplomi (Lahti, Asikkala, Heinola)

Luokkasarjat

Kouluille tarjottavien luokkasarjojen laina-aika on Orimattilassa neljä viikkoa ja muissa kirjastoissa kuusi viikkoa. Lainoja voi uusia, jos niistä ei ole muita varauksia. Tarkemmat yhteystiedot löytyvät kunkin kirjaston kohdalta.

Lahti

Hollola (.pdf)

Heinola (.pdf)

Orimattila

Kirjapaketit

Kirjaston henkilökunta kokoaa kirjapaketteja kouluille ja päiväkoteihin. Ota yhteyttä lähimpään kirjastoosi ja kysy lisää. Lahden kirjastojen kirjapakettipyynnöt tehdään sähköisellä lomakkeella.

Lahti

Pyydä kirjapaketteja verkkolomakkeella.
Tulostettava kirjakassipyyntölomake.