Siirry sisältöön

Lahden yläkoulujen lukudiplomi

Lukudiplomin suorittamalla tutustut uusiin kirjoihin, voit voittaa palkinnon ja sinun on ehkä mahdollista vaikuttaa koulumenestykseesi. Tärkeintä kuitenkin on, että nautit lukemisesta ja löydät sinulle sopivia kirjoja!

Lukudiplomi suoritetaan lukemalla tietty määrä kirjoja ja tekemällä niistä tehtävät. Suoritusaikaa on aina lukukauden loppuun saakka. Jos haluat osallistua arvontaan, tuo täytetty diplomivihko ja arvontalipuke mihin tahansa Lahden kirjastoon tai kirjastoautoon. Kerro myös opettajallesi, kun alat suorittaa diplomia. Saat häneltä kunniakirjan, kun kaikki kirjat on luettu ja tehtävät tehty.

Yläkoulussa jokaiselle luokalle on oma diplomivihkonsa. Diplomivihkossa on ohjeet, kirjalistat ja tehtävät. Lisäksi voit suorittaa englanninkielisen lukudiplomin. Tutustu kirjastolaisten tekemiin Näin teet sen -vinkkausvideoihin, jotka löytyvät kirjaston Youtube-kanavalta. 


Kirjalistat

7. luokan kirjalista

8. luokan kirjalista

9. luokan kirjalista

Englanninkielisen lukudiplomin kirjalista / Reading diploma grades 7-9


Todistukset

Opettaja tulostaa oppilaalle todistuksen lukudiplomin suorittamisesta.

Kultadiplomin saa luettuaan 8 kirjaa lukuvuoden aikana: Kultadiplomi (.pdf, avautuu uuteen ikkunaan)

Platinadiplomin saa luettuaan 12 kirjaa lukuvuoden aikana: Platinadiplomi (.pdf, avautuu uuteen ikkunaan)

Koko yläkoulun diplomin saa suoritettuaan lukudiplomin joka lukuvuonna: Yläkoulun diplomi (.pdf, avautuu uuteen ikkunaan)

Opettajille on koottu lisätietoa diplomien suorittamisesta omalle sivulleen.