Siirry sisältöön

Lahden kaupunginkirjaston lukudiplomit 1.-6.-luokkalaisille

Lukudiplomeihin on valittu paljon uutuuksia sekä erilaiset lukijat huomioivaa luettavaa. Joka vuosiluokan lukudiplomia on päivitetty elokuussa 2022. 

Jokaiselle luokka-asteelle on laadittu ikäkauteen sopivia ja lukukokemusta syventäviä tehtäviä. Lukudiplomin listat, kirjaesittelyt kansikuvin ja tehtävävihkot ovat tulostettavissa kunkin luokan kohdasta. Eri luokkien diplomikirjat on Lahden kirjastoissa tarroitettu eri väreillä ja sijoitettu diplomikirjahyllyyn löytämisen helpottamiseksi.

Kaikkien lukudiplomin suorittaneiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja. Suoritusaikaa on aina lukukauden loppuun saakka. Jos haluat osallistua arvontaan, palauta lukudiplomivihkon takasivulta löytyvä arvontalipuke johonkin Lahden kirjastoon tai kirjastoautoon. Lukudiplomin suorittanut voi saada myös opettajan hyväksymästä suorituksesta kunniakirjan. Kultaisen kunniakirjan saa, kun on suorittanut kaikkien luokkien lukudiplomit. Tulosta kultainen kunniakirja tästä (.pdf, avautuu uuteen ikkunaan, ei saavutettava). 

Vanhoilta listoilta luetut kirjat ovat edelleen hyväksyttävissä diplomin suoritukseen.

Tutustu kirjastolaisten tekemiin Näin teet sen -vinkkausvideoihin, jotka löytyvät kirjaston Youtube-kanavalta.

1. luokan kirjalista

2. luokan kirjalista

3. luokan kirjalista

4. luokan kirjalista

5. luokan kirjalista

6. luokan kirjalista

Värikkäiden kirjahyllyjen edessä juoksentelee Lempi Loikkeliini-pupu.