Siirry sisältöön

Lahden kirjaston palvelut alle kouluikäisten kanssa työskenteleville

Tutustu tarjontaan ja tule kirjastoon!

Varaa aika luokallesi! Ilmoita meille myös ne vierailut, joissa et tarvitse opastusta. Pyrimme ehkäisemään tartuntojen leviämistä, ottamalla tiloihimme yhden ryhmän kerrallaan.

Tiedustelut: Pedagoginen informaatikko Tarja Rossi, tarja.rossi@lahti.fi, p. 044 416 3236.


Kokoelma

Monipuolisesta kokoelmasta uutuudet ja rakastetut klassikot

Kirjastosta löytyy pienille lapsille monenlaista hauskaa puuhaa kirjojen, pelien, elokuvien ja musiikin muodossa. Tarjolla on niin paksulehtisiä ensikirjoja, kuvakirjoja, satuja ja lukemaan opettelevien helppolukuisia kirjoja kuin tietoa monista eri aiheista. Muista myös e-kirjat ja äänikirjat!


Päiväkotien kirjastovierailut

Tule ryhmäsi kanssa tutustumaan kirjastoon! Mitä kaikkea kirjastosta löytyykään? (30min) Ota yhteys pääkirjastoon tai lähikirjastoon.


Kirjastoauton pysäkit päiväkodeilla

Kaukana kirjastosta, mutta aktiivisia palveluiden käyttäjiä?

Osa kirjastoauton pysäkeistä on päiväkotien pihalla. Ota yhteys henkilökuntaan, jos päiväkotinne toivoisi omaa pysäkkiä tulevaisuudessa.


Esikoululaisten mediakasvatus

Kirjasto tutuksi -teematunti

Opetellaan kirjastossa toimimista yhdessä kirjastopupu Lempi Loikkeliinin kanssa. Tuokion lopuksi rentoudutaan tarinan avulla.

Varaukset: Elina Timonen 044 416 4404, elina.timonen2@lahti.fi.

Tutustu kirjastoon -video esikoululaisille

Eskareille suunnatun mediakasvatusvideon avulla voi tutustua kirjastonkäyttöön jo ennen kirjastovierailua. Lempi Loikkeliinilla on vihdoin oma kirjastokortti. Mitä kaikkea kivaa kirjastossa voikaan tehdä!

Katso video täältä: bit.ly/lahti-kirjastotutuksi


Aloittelijoiden lukudiplomi

Lukudiplomi vauhdittaa lukemaan opettelua!

Lukemaan opettelevien diplomissa luetaan kolme kirjaa ja tehdään lukukokemusta syventäviä tehtäviä. Diplomivihkon, josta löytyvät suoritusohjeet, kirjalista ja tehtävät, voi tulostaa itse netistä.

Aloittelijoiden lukudiplomi löytyy osoitteesta: lastufinna.lahti.fi/lukudiplomi-aloittelijat/


Lukusankaridiplomi 0–5-vuotiaille ja perheille

Lukusankaridiplomi suoritetaan kuuntelemalla kuusi aikuisen ääneen lukemaa kirjaa. Luettavat kirjat valitaan lapsen ikäryhmälle suunnatusta listasta. Yhden kirjoista voi lukea päivähoidossa ja loput viisi kotona.

Kirjasto myöntää diplomin suorittaneelle lapselle Lukusankaritodistuksen. Diplomivihkon, josta löytyvät suoritusohjeet, lista ja tehtävät, voi tulostaa itse netistä.

0–5-vuotiaiden lukudiplomi löytyy osoitteesta: lastufinna.lahti.fi/lukusankaridiplomi/

Katso myös

Lue lapselle – mediakasvatusvideo vanhemmille lukemisen tärkeydestä esim. vanhempainiltoihin täältä: bit.ly/lahti-aaneenlukeminen.