Siirry sisältöön

Lahden kirjastojen pelidiplomi 2021

Tämä on Lahden kirjastojen pelidiplomi eli pelivinkkilista, jonka tavoitteena on edistää pelilukutaitoa ja tukea peliharrastusta.

Kirjaston henkilökunta on laatinut listan yhdeksästä eri aihealueesta ja kussakin niistä on 15 vaihtoehtoista teosta. Listalta löytyy monipuolisesti pelejä eritasoisille ja -ikäisille.

Tulostettava pelidiplomivihko (pdf)

Pelidiplomi suoritetaan pelaamalla yhteensä seitsemää peliä valitsemistasi aihealueista. Voit kuitenkin valita yhdestä aihealueesta korkeintaan kaksi peliä. Pelejä ei tarvitse pelata läpi, riittää, että tutustut peliin mielestäsi riittävästi. Tarkoituksena on pitää hauskaa tutustuessasi erilaisiin peleihin. 

Listalta löydät sekä konsolipelejä että lautapelejä. Voit päättää pelata sekä konsoli- ja lautapelejä tai suorittaa diplomin pelaamalla vain jompaa kumpaa. Diplomin voi suorittaa myös yhdessä perheenä. Emme hyväksy diplomisuorituksia, joissa on rikottu ikärajoja. 

Päivitämme listaa vuosittain, joten tämän listan suorittamiseen aikaa on vuoden 2021 ajan. 

Pelattuasi seitsemän peliä pohdi vielä muutamia kysymyksiä 

Mikä peli tai pelin tapahtuma jäi päällimmäiseksi mieleen? Mitä ajatuksia tai tunteita pelikokemus sinussa herätti? 

Pohditko pelatessasi jonkin pelaamasi pelin sanomaa? Mikä pelin sanoma mielestäsi oli?  

Voit liittyä Lahden kaupunginkirjaston pelidiplomi – Facebook-ryhmään ja jakaa kokemuksiasi myös muille pelidiplomin suorittajille. 

Liity Facebook-ryhmään tästä (avautuu uuteen ikkunaan).

Pelidiplomin palautusohjeet:

Kirjaa pelaamasi pelit diplomivihkosta löytyvään lomakkeeseen. Voit tulostaa erillisen lomakkeen myös tältä sivulta. Kun palautat täytetyn lomakkeen kirjastoon, saat virallisen pelidiplomin ja voit halutessasi osallistua lahjakortin arvontaan.

Tulostettava lomake

Halutessasi voit palauttaa suoritetun diplomin myös täyttämällä sähköisen forms-lomakkeen. Verkkolomakkeella palautetuista diplomeista emme kuitenkaan valitettavasti toimita paperista lukudiplomia.

Sähköinen palautus (avautuu uuteen ikkunaan)

Lomakkeen viimeinen palautuspäivä on 31.12.2021 ja arvonta suoritetaan 4.1.2022. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. 

Vuoden 2021 pelidiplomin aihealueet: