Siirry sisältöön

Pelidiplomi

Lastu-kirjastojen pelidiplomi 2022

Tämä on Lastu-kirjastojen pelidiplomi eli pelivinkkilista, jonka tavoitteena on edistää pelilukutaitoa ja tukea peliharrastusta.

Kirjaston henkilökunta on laatinut listan kahdeksasta eri aihealueesta ja kussakin niistä on 15 peliä. Listalta löytyy monipuolisesti pelejä eritasoisille ja -ikäisille.

Tulostettava pelidiplomivihko (pdf)

Pelidiplomi suoritetaan pelaamalla yhteensä yhdeksää peliä valitsemistasi aihealueista. Voit kuitenkin valita yhdestä aihealueesta korkeintaan kolme peliä. Pelejä ei tarvitse pelata läpi, riittää, että tutustut peliin mielestäsi riittävästi. Tarkoituksena on pitää hauskaa tutustuessasi erilaisiin peleihin. 

Listalta löydät sekä konsolipelejä että lautapelejä. Voit päättää pelata sekä konsoli- ja lautapelejä tai suorittaa diplomin pelaamalla vain jompaa kumpaa. Diplomin voi suorittaa myös yhdessä perheenä. Emme hyväksy diplomisuorituksia, joissa on rikottu ikärajoja. 

Päivitämme listaa vuosittain, joten tämän listan suorittamiseen aikaa on vuoden 2022 ajan. 

Pelattuasi yhdeksän peliä pohdi vielä muutamia kysymyksiä:  

Mikä peli tai pelin tapahtuma jäi päällimmäiseksi mieleen? Mitä ajatuksia tai tunteita pelikokemus sinussa herätti? 

Pohditko pelatessasi jonkin pelaamasi pelin sanomaa? Mikä pelin sanoma mielestäsi oli?  

Pelidiplomin palautusohjeet:

Kirjaa pelaamasi pelit diplomivihkosta löytyvään lomakkeeseen. Voit tulostaa erillisen lomakkeen myös tältä sivulta. Kun palautat täytetyn lomakkeen kirjastoon, saat virallisen pelidiplomin ja voit halutessasi osallistua lahjakortin arvontaan.

Tulostettava lomake

Halutessasi voit palauttaa suoritetun diplomin myös täyttämällä sähköisen forms-lomakkeen. Verkkolomakkeella palautetuista diplomeista emme kuitenkaan valitettavasti toimita paperista lukudiplomia.

Sähköinen palautus (avautuu uuteen ikkunaan)

Lomakkeen viimeinen palautuspäivä on 31.12.2022 ja arvonta suoritetaan 4.1.2023. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. 

Vuoden 2022 pelidiplomin aihealueet: