Siirry sisältöön

Kysymyksiä ja vastauksia.

Miten uusin lainani, eli miten uuteen verkkokirjastoon kirjaudutaan?
Lainojen uusimiseksi, kirjaudu sisään sivun ylälaidasta. Uuteen Finna-verkkokirjastoon kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella PIN-koodilla. (Unohtuneen PIN-koodin tilalle saat uuden kirjastokäynnillä.)

Aiemmin käytössä olleet käyttäjätunnus ja salasana jäävät pois käytöstä. Tili luodaan automaattisesti ensimmäisellä kirjautumiskerralla. Uuden EU-tietosuoja-asetuksen myötä kirjastopalveluita voi käyttää 23.4. jälkeen ainoastaan kirjastokortilla, muut henkilökortit eivät käy esimerkiksi lainauksessa.

Mitä omia tietojani voin muuttaa Finnassa?

Finnassa voit vaihtaa itse 4-numeroisen PIN-koodin (vaatii vanhan PIN-koodin muistamisen), sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron. Tiedot päivittyvät suoraan kirjastojärjestelmään. Osoitetiedot voit lähettää lomakkeella päivitettäväksi kirjastoon Oman tilin kautta.

Miksei lapseni kortti näy Finnassa? Miten lisään kirjastokortteja, esimerkiksi lapsen kortin Finna-tililleni?

Edellisen verkkokirjaston käyttäjätiliin liitetyt kortit eivät ole siirtyneet uuteen verkkokirjastoon vaan  kortit tulee liittää uudestaan. Voit lisätä kortin Kirjastokortit-kohdasta valitsemalla ”Liitä kirjastokortti”. Lisätäksesi kortin tarvitset kortin numeron ja PIN-koodin. Lisäksi voit nimetä kortin itse.
Kortin lisäämisen jälkeen välilehdillesi (esim. lainat, maksut) ilmestyy alasvetovalikko, josta voit valita, minkä kortin tietoja milloinkin tarkastelet.

Miten Finnan uutuusvahdit toimivat ja miten niitä käytetään?

Uutuusvahdin voi luoda tallentamalla tekemänsä haun (tallenna-nappi on listan lopussa sivun alalaidassa) ja määrittelemällä sen jälkeen Tallennetut haut ‑välilehdellä, kuinka usein haluaa uutuusvahdilta ilmoituksia sähköpostiinsa (kohdasta Uutuusvahti; vaihtoehdot ”Ei mitään”, ”Päivittäin”, ”Viikottain”). Esim. ”Päivittäin”-valinnalla vahti lähettää asiakkaan sähköpostiin joka päivä tiedon hakua vastaavista uusista teoksista (jos niitä on). Tallennetun haun ja samalla myös uutuusvahdin voi poistaa ruksista vahdin perässä.

Voiko Finnassa arvostella kirjoja?

Kyllä voi. Se onnistuu teoksen tiedoissa, kun on kirjautunut. Arvostelut näkyvät kaikille verkkokirjaston käyttäjille.

Mitä tapahtuu, jos poistan Finna-tilini?

Kirjaston asiakkuutesi ei poistu eivätkä yhteystietosi tai laina-, varaus- tai maksutietosi katoa kirjaston järjestelmästä. Voit kirjautua koska tahansa takaisin Finna-tilillesi ja jatkaa käyttöä.

Miten varaan tietokoneen?

Tietokoneiden ajanvaraus löytyy kunkin kirjaston omista tiedoista eli sivulla Kirjastot olevasta Palvelut-listauksesta.

Verkkokirjasto ohje .pdf-muodossa

Etkö löytänyt kysymykseesi vastausta? Lähetä palautetta.