Siirry sisältöön

Kotipalvelu

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Kotikirjastopalvelu on tarkoitettu asiakkaille, jotka eivät sairauden, liikuntaesteen tai korkean iän vuoksi pääse itse asioimaan kirjastossa.

Missä kunnissa palvelutoimintaa on?

Kotipalvelutoimintaa on seuraavissa kirjastoissa: Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä, Lahti, Nastola ja Orimattila.
Asiakkaaksi voi ilmoittautua sen kunnan kirjastoon, jossa vakituisesti asuu.

Onko palvelu maksullista?

Kirjaston kotipalvelu on maksutonta, paitsi kaukolainat muista kirjastoista ovat maksullisia.

Mitä aineistoja toimitetaan lainaksi?

Kirjaston henkilökunta kokoaa kirjakassit toivomusten mukaan.

Lainaksi toimitetaan:
• kauno- ja tietokirjallisuutta
• kaseteille ja cd-levyille luettuja äänikirjoja
• isotekstisiä kirjoja
• musiikkia
• kielikursseja
• lehtiä
• elokuvia

Miten asiakkaaksi pääsee?

Lahti

Asiakkaaksi pääsee ilmoittamalla kiinnostuksensa kunnan kotipalvelun tai palvelukodin henkilökunnalle. Ilmoittautua voi myös itse ottamalla yhteyttä kirjastoon puhelimitse tai sähköpostitse tai toimittamalla ilmoittautumislomakkeen lähimpään kirjastoon.

Lisätietoa: Kotikirjastopalvelusta vastaavat kirjastovirkailijat p. 044 416 4201,

Palvelupäälikkö Sanna Kuosa p. 044 416 3228, sanna.kuosa(at)lahti.fi.

Asikkala

Asiakkaaksi voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä kirjastoon ja täyttämällä lomakkeen, jolla kartoitetaan tarkemmin asiakkaan toiveita. Lisätietoja antaa kirjastovirkailija Päivi Saarikko: paivi.saarikko@asikkala.fi,
p. 044 778 0741.

Heinola

Kotikirjastopalvelun asiakkaaksi voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä kirjastoon. Lisätietoa informaatikko Mirja Sipilä, mirja.sipila@heinola.fi, p. 044 797 6842.

Hollola

Kirjasto tekee kotipalveluasiakkaan kanssa kotipalvelusopimuksen. Sopimuksen tekemisen yhteydessä kartoitetaan asiakkaan tilanne, nimetään yhteyshenkilö ja kirjataan toiveet lainattavalle aineistolle. Lisätietoa: Minna Ojala, minna.ojala@hollola.fi,  p. (044) 780 1521.

Orimattila

Kotipalveluasiakkaaksi voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä kirjastoon. Lisätietoa: kirjastovirkailija Anne Forssell,anne.forssell@orimattila.fi, p. 044 781 3575.

Miten lainaus ja palautus toimivat?

Lahdessa sosiaali- ja terveystoimen kotihoitohenkilöstö, kirjaston henkilökunta tai kirjastoauto tuo kassit asiakkaalle kerran kuussa. Samalla palautetaan luetut kirjat. Asiakkaan valtuuttama henkilö voi myös hakea kassin kirjastosta. Laina-aika on 4 viikkoa. Lainat voi tarvittaessa uusia puhelimitse.

Asikkalassa kirjastovirkailija kokoaa asiakkaan toiveiden mukaisesti kirjakassin, jonka hakemisesta ja palauttamisesta sovitaan tapauskohtaisesti. Kirjakassiasiakkaana voi olla yksityishenkilö tai yhteisö.

Heinolassa asiakkaana voi olla yksityishenkilö tai yhteisö, esim. palvelutalo. Kirjastovirkailija soittaa asiakkaalle tai yhteyshenkilölle ja ottaa vastaan toivomuksia ja varauksia sekä kokoaa kirjakassin. Kassin hakemisesta ja palauttamisesta sovitaan tapauskohtaisesti.

Hollolassa kotipalvelu on ensisijaisesti yhteistyötä kirjaston ja asiakkaan nimeämän tukihenkilön välillä, eli kirjasto kokoaa aineiston asiakkaalle, ja asiakkaan nimeämä tukihenkilö noutaa kassin kirjastosta ja palauttaa kassin takaisin kirjastoon. Laina-aika on pääsääntöisesti 4 viikkoa, mutta tarpeen mukaan voidaan sopia lyhyemmästä tai pidemmästä laina-ajasta.